زندگینامه ایلان ماسک

زندگینامه ایلان ماسک، موسس شرکت تسلا

یکی از نام‌هایی که امروزه در اخبار، تلویزیون و رسانه‌های اینترنتی و هر جایی که به تکنولوژی و به‌خصوص خودروسازی برقی مربوط است می‌شنوید، بدون شک نام مدیر کمپانی تسلا است. به همین خاطر امروزه زندگینامه ایلان ماسک برای خیلی‌ها جذاب است 

ایلان ماسک کیست؟ یکی از نام‌هایی که امروزه در اخبار، تلویزیون و رسانه‌های اینترنتی و هر جایی که به تکنولوژی و به‌خصوص خودروسازی برقی مربوط است می‌شنوید، بدون شک نام مدیر کمپانی تسلا است. به همین خاطر امروزه زندگینامه ایلان ماسک برای خیلی‌ها جذاب است. 

در ابتدا احتمالاً شما هم فکر می‌کنید تنها فعالیت ایلان ماسک که باعث این همه شهرت و معروفیتش شده است، ساخت ماشین‌های برقی باشد؛ اما در واقع اینطور نیست. او در این سال‌های گذشته به عرصه‌های زیادی علاوه بر اتومبیل‌های الکتریکی وارد شده و حتی کارش به اخبار سینمایی و بازیگران آن هم کشیده شده است.

در این مطلب نگاهی انداخته‌ایم به زندگینامه ایلان ماسک و اتفاقات مهم زندگی‌اش را مرور کرده‌ایم. 

تولد، کودکی و تحصیلات ایلان ماسک

تولد، کودکی و تحصیلات ایلان ماسک
ایلان ریو ماسک

«ایلان ریو ماسک» در روز ۲۸ ماه ژوئن سال ۱۹۷۱ به‌عنوان فرزند اول خانواده که بعد‌ها به ۵ نفر افزایش پیدا کرد، در «پرتوریا» آفریقای جنوبی چشم به جهان گشود. پدر او یک مهندس الکترومکانیک و متولد همان کشور اما در انگلستان بزرگ‌شده است. مادر ایلان ماسک کانادایی ـ انگلیسی است و در آن روزها به‌عنوان متخصص محصولات غذایی و مدلینگ فعالیت می‌کرد.

یک سال بعد ایلان ماسک صاحب ۱ برادر شد و ۳ سال بعد هم خواهر او به دنیا آمد. والدینش در ۱۰ سالگی ایلان از هم جدا شدند و او بعد از این اتفاق، اکثر زمانش را با پدر سپری می‌کرد؛ رابطه و انتخابی که چندان نتیجه خوبی نداشت و آن دو رابطه بدی باهم پیدا کردند.

در همان ۱۰ سالگی به محاسبات علاقه پیدا کرد و چند وقت بعد، از روی یک کتابچه راهنما، کدنویسی کامپیوتری را فرا گرفت. در ۱۲ سالگی یک بازی کامپیوتری بر اساس کد «بیسیک» با نام «بلاستار» نوشت و آن را به ارزشی حدود ۵۰۰ دلار فروخت. به‌خاطر رابطه بد با پدر و درونگرا بودن، کودکی آسانی نداشت و مدام توسط دیگران مورد آزار و اذیت قرار می‌گرفت؛ تا جایی که حتی یک بار کار به بیمارستان هم کشید.

در این دوره از زندگینامه ایلان ماسک او از دبیرستان پرتوریا فارغ‌التحصیل شد. از آنجا که فهمید می‌تواند از طریق کشور کانادا راحت‌تر به آمریکا برود، با کمک مادرش درخواست گذرنامه کانادایی کرد و تا وقتی مراتب اداری و درخواستش طی شود، به دانشگاه پرتوریا رفت تا از اعزام اجباری به خدمت سربازی در آنجا اجتناب کند.

سرانجام در سال ۱۹۸۹ به کانادا وارد شد و به شهر مادری خود یعنی ساسکاچوان رفت تا با پسرعموی خود زندگی کند. در سال ۱۹۹۰ ابتدا به دانشگاه کویین در «انتاریو» رفت و دو سال بعد به دانشگاه پنسیلوانیا منتقل شد. او از همان ابتدای راه، عملی‌کردن رؤیاهایی عجیبی که در سرش بود را شروع کرد.

نقطه حرفه‌ای زندگینامه ایلان ماسک به تدریج رقم می‌خورد. او در سال ۱۹۹۴ در «سیلیکون ولی» ۲ دوره کارآموزی درمورد خازن‌های الکترولیتی، ذخیره انرژی و بازی‌های علوم راکتی را گذراند. ۱ سال بعد در یک فوق برنامه سطح P.h.d در دانشگاه «استنفورد» کالیفرنیا در زمینه فیزیک و انرژی هم پذیرفته شد، اما تنها دو روز بعد انصراف داد، چراکه علاقه داشت به راه‌اندازی استارتاپ اینترنتی بپردازد. او در سال ۱۹۹۷ موفق به کسب ۲ مدرک لیسانس علوم اقتصاد و لیسانس فیزیک عمومی شد.

آغاز روند شغلی در زندگینامه ایلان ماسک

ایلان ماسک با کمک برادرش در سال ۱۹۹۵ شرکت نرم‌افزاری «زیپ ۲» را تاسیس کرد. کار این شرکت تهیه راهنمای شهری آنلاین برای روزنامه‌ها و رسانه‌ها بود که بعدها از آن برای ارتباط بین مشتریانی که نیاز به ساخت تبلیغ داشتند و سازندگان تبلیغات استفاده شد.

تا قبل از موفقیت این پروژه، ایلان ماسک حتی توانایی اجاره یک جای خواب برای خود را نداشت و شب‌ها روی کاناپه دفترشان می‌خوابید. شرکت «کامپک» در سال ۱۹۹۹ شرکت زیپ ۲ را به قیمت ۳۰۷ میلیون دلار خریداری کرد و ۷ درصد از این پول یعنی حدود ۲۲ میلیون دلار به‌عنوان سهم ایلان ماسک از شرکت به او رسید.

آغاز روند شغلی  ایلان ماسک

در مارس همان سال شرکت «ایکس.کام» را با تمرکز بر روی پرداخت‌های اینترنتی و ایمیلی تأسیس کرد که یک سال بعد با شرکت «Confinity» که به سیستم «PayPal» مجهز بود ادغام شد. این شرکت ادغام‌شده روی بهبود سیستم پی‌پل سرمایه‌گذاری کرد.

ماسک تا اکتبر سال ۲۰۰۰ مدیرعامل شرکت بود. اما به‌دلیل اختلاف با دیگر مدیران که با پیشنهاد او مبنی بر تغییر زبان نوشتاری پی‌پل از یونیکس ـ بیس به مایکروسافت مخالف بودند، از سمت خود کنار رفت؛ هرچند که در هیئت مدیره باقی ماند. در سال ۲۰۰۲ شرکت «eBay» پی‌پل را به مبلغ ۱٫۵ میلیارد دلار خریداری کرد و از این مبلغ حدود ۱۱٫۷ درصد یعنی بیشتر از ۱۰۰ میلیون دلار به‌عنوان سهامدار به ماسک رسید. چندین سال بعد در زندگینامه ایلان ماسک یعنی در سال ۲۰۱۷ ماسک همان دامنه اولی را که ثبت کرده بود، یعنی «ایکس.کام»، دوباره از پی‌پل خریداری کرد و اعلام کرد این دامنه برای او ارزشی احساسی و شخصی دارد.

در سال ۲۰۰۱ ایلان ماسک به خبری در مورد توانایی سطح مریخ برای رشد گیاهان گلخانه‌ای و غذایی علاقه‌مند شد و این آغاز فعالیت‌های فضایی در زندگینامه ایلان ماسک بود. او پس از بازدید از پایگاه‌های روسیه و امید به خرید موشک‌های بالستیک که توانایی فرستادن این نوع محموله‌ها را به سطح مریخ داشتند، در سال ۲۰۰۲ شرکت «اسپیس‌ایکس» را تأسیس کرد. کمترین قیمتی که در روسیه به او پیشنهاد شد، ۸ میلیون دلار برای یک موشک بود و ماسک آن را رد کرد. هدف ایلان ماسک در تأسیس این شرکت ساخت موشک‌هایی با همان قابلیت‌ها اما با قیمت کمتر بود.

تا سال ۲۰۰۸ و بعد از کلی آزمون و خطا و ۳ پرتاب ناموفق، بالأخره موشک «فالکون یک» با موفقیت پرتاب شد و به‌عنوان اولین موشک خصوصی با سوخت مایع در مدار زمین قرار گرفت. بعد از این موفقیت و در اواخر همان سال، اسپیس‌ایکس از طرف ناسا یک بودجه ۱٫۶ میلیارد دلاری برای ۱۲ بار پرواز موشک «فالکون ۹» و فضاپیمای دراگون به قصد فرستادن فضانوردان به ایستگاه بین‌المللی فضایی دریافت کرد.

[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’  title=”جدیدترین آگهی‌های خودرو”]

بیشتر بخوانید: بیوگرافی انزو فراری

بیوگرافی ایلان ماسک، موسس شرکت تسلا

از آن روز تابه‌حال اسپیس‌ایکس برای فرستادن فالکون ۹ به فضا و لندینگ روی سطح مریخ آزمایشات مثبت و منفی داشته است. ایلان ماسک که رؤیای فرستادن مردم و سفر به مریخ را دارد، تمامی این پروژه‌های جانبی اسپیس‌ایکس و تلاش‌‌های این کمپانی را مقدمه‌ای برای رسیدن به این هدف می‌داند. هدفی که امید دارد تا ۲۰ سال آینده به آن و حتی بیشتر از آن دست پیدا کند.

تسلا و ایلان ماسک

مؤسس این برند ایلان ماسک نیست؛ در واقع ۲ دوست با نام‌های «مارتین ابرهارد» و «مارک تارپنینگ» شرکت «تسلا موتورز» را به هدف ساخت خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۰۳ تأسیس کردند. از آنجا که ایلان ماسک از همان کودکی علاقه‌مند به چنین پروژه‌هایی بود، یک سال بعد و با تزریق سهم ۷۰ میلیون دلاری به شرکت وارد شد و به‌دلیل داشتن سهم بیشتر مدیر شرکت شد.

در همان روزها اولین خودروی برقی تولیدی تسلا با نام «رودستر» در حال طراحی و ساخت بود؛ هرچند که ایلان تأثیر و سهم مستقیم و عمیقی در روند ساخت و تولید آن نداشت. چند سال بعد، یعنی در سال ۲۰۰۷، به‌دلیل اختلاف نظرها و رکود مالی شرکت در سال ۲۰۰۸، ابرهارد از شرکت کنار رفت و ماسک مدیرعامل و پیش‌برنده اهداف شرکت شد.

بیشتر بخوانید: تاریخچه شرکت تسلا
تصویری از کارخانه تسلا
تصویری از کارخانه تسلا

طبق توافق‌نامه‌ای که در سال ۲۰۰۹ تنظیم شد و تغییر نامی که واژه «موتورز» را از نام شرکت حذف کرد، به‌طور رسمی از ماسک در کنار ابرهارد و تارپنینگ به عنوان مؤسسان شرکت تسلا یاد می‌شود؛ عنوانی که باعث شده ایلان ماسک تا به امروز لقب طولانی‌ترین مدیرعامل در بین خودروسازان را داشته باشد.

موفقیت‌های تولید ماشین برقی در زندگی‌نامه ایلان ماسک شروع شد. رودستر تسلا با وجود شکست‌های اولیه، سرانجام در سال ۲۰۰۸ به‌عنوان اولین خودروی تمام برقی تاریخ وارد بازار شد و تا به امروز شرکت تسلا هر چند سال یک بار مدل‌های جدیدتری از محصولات الکتریکی‌اش را معرفی و رونمایی می‌کند. موفق‌ترین مدل این مجموعه در فروش سدان «مدل ۳» است که در مارس ۲۰۲۰ به فروش ۵۰۰ هزار دستگاه رسید.

بعد از چند مدل سواری، اولین وانت تمام برقی این شرکت در سال ۲۰۱۹ رونمایی شد. زیر نظر و مدیریت ایلان ماسک، شرکت تسلا تنها به تولید خودروی برقی اکتفا نکرد و چند کارخانه و خط تولید باتری لیتیوم ـ یون و همچنین لوازم یدکی محصولاتش را در نوادا و چین به راه انداخت. ضمن اینکه برای شارژ ماشین‌های خود اقدام به راه‌اندازی استند‌هایی به اسم «سوپرشارژ» در آمریکا و اروپا و آسیا کرده است.

بیشتر بخوانید: بیوگرافی کارل بنز
تصویری از یک تسلا در حال شارژ
سوپر شارژ تسلا

سهام این شرکت بعد از فراز و نشیب‌های اولیه، اکنون هر ساله رشد محسوسی دارد تا جایی که در سال ۲۰۲۰ تسلا به‌عنوان با ارزش‌ترین خودروساز جهان تبدیل شناخته شد و موفقیتی درخشان در زندگینامه ایلان ماسک رقم خورد. 

موفقیت‌ها در زندگینامه ایلان ماسک ادامه دارد …

زندگینامه ایلان ماسک فقط به مواردی که اشاره شد، محدود نمی‌شود. او به‌تازگی با سرمایه‌گذاری عظیمی که بر روی ارز دیجیتال «بیت‌کوین» انجام داد، باعث افزایش چشمگیر ارزش این پول دیجیتال شد و بعد از این حرکت ماسک اعلام کرد که قصد دارد برای معاملات و فروش محصولات تسلا از این ارز هم استفاده کند.

بیشتر بخوانید: بیوگرافی هنری فورد

ایلان ماسک

علاوه بر این، به دلیل رابطه چند سال پیشش با «امبر هرد» بازیگر زن پرحاشیه این روزهای جهان، به‌عنوان شاهد باید در پرونده قضایی بین امبر و «جانی دپ» در دادگاه شرکت کند. ایلان ماسک تا به امروز ۳ بار ازدواج کرده که هر ۳ منجر به جدایی شده‌ است.

با وجودی که با تأیید همگان او یکی از موفق‌ترین و ثروتمندترین مدیران و شخصیت‌های برجسته دنیای امروز است، اما خود ایلان همیشه مدعی بوده که هیچوقت علاقه‌ای به نشان دادن مال و اموالش با اشیا و اجسامی که به‌طور فیزیکی دیده می‌شود، ندارد. او حتی در ماه می سال ۲۰۲۰ ادعا کرد که تمام چیزهایی که دارایی فیزیکی او محسوب می‌شود، خواهد فروخت.

ایلان ماسک در ژانویه سال ۲۰۲۱ با دارایی ثبت‌شده به ارزش حدود ۲۱۰ میلیون دلار به‌عنوان ثروتمندترین مرد جهان شناخته شد. کارگردان سری فیلم‌های «آیرن من» اعلام کرده که شخصیت اصلی این فیلم‌هایش یعنی «تونی استارک – آیرن من» را با الگو گرفتن از دستاوردها، شخصیت و زندگینامه ایلان ماسک شکل داده است.

آیا این روزها نام ایلان ماسک به گوش شما هم بسیار می‌رسد؟ قبل از این مطلب هم می‌دانستید ایلان ماسک کیست؟ به نظر شما کدام بخش از زندگینامه ایلان ماسک الهام‌بخش و تقطه‌ای برای شروع موفقیت‌هایش است؟ نظرات و تجربیات خود را با ما درمیان بگذارید.

[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’  title=”جدیدترین آگهی‌های خودرو”]

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

یک پاسخ

  1. با سلام و احترام
    اونجا که ایشون حتی با خانواده خود رابطه خوبی نداشت که جا تامل داره 🤔 مقصر ایشون بوده یا پدرش!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search