علائم خرابی سنسور دریچه گاز و نحوه عیب یابی آن

علائم خرابی سنسور دریچه گاز و نحوه عیب یابی آن

آیا علائم خرابی سنسور دریچه گاز را می‌شناسید؟ کارکرد بی‌نقص و دقیق موتورهای انژکتوری تا حد بسیار زیادی به سلامت و عملکرد درست سنسورهای مختلف موجود در خودروهای دارای این نوع سیستم سوخت‌رسانی بستگی دارد. هر یک از این سنسورها اهمیت خاص خود را دارد و لازم است به صحت و سلامت آنها دقت و توجه کافی داشت. یکی از این حسگرهای مهم سنسور دریچه گاز است که روی دریچه گاز بسته می‌شود و گازخوردن خودرو را کنترل می‌کند.

در ادامه‌ مطلب قصد داریم اطلاعاتی در مورد عوامل و علائم خرابی سنسور دریچه گاز، نحوه عملکرد آن، طریقه عیب‌یابی آن و … ارائه کنیم.

سنسور دریچه گاز چیست؟

سنسور دریچه گاز که به‌نوعی مکمل سنسور مپ محسوب می‌شود، شرایط دریچه‌ گاز را به ECU گزارش می‌دهد. البته سنسور دریچه‌ گاز تنها در موتورهایی که دریچه گاز آنها مکانیکی است و با سیم گاز باز و بسته می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این سنسور که روی دریچه‌ گاز قرار دارد، علاوه بر گزارش حالت‌های مختلف این درچه اعم از بسته، نیمه باز و بازبودن کامل آن به ECU، وضعیت‌های دیگری مانند افزایش شتاب و قطع پاشش سوخت را نیز گزارش می‌کند. به همین دلیل تأثیر بسیاری در میزان مصرف سوخت خودرو دارد.

سنسور دریچه گاز چیست؟
سنسور دریچه گاز

سنسور دریچه گاز از یک سمت درون دریچه گاز و از سمت دیگر به سیم گاز وصل است. ECU به کمک گزارش‌های این سنسور و البته سایر سنسورها که شامل دمای آب و فشار هوای ورودی می‌شود، بهترین ترکیب سوخت و هوا را برای بیشترین بازده موتور محاسبه می‌کند و در اختیار موتور قرار می‌دهد.

نحوه عملکرد سنسور دریچه گاز

سنسور دریچه گاز مانند همه حسگرهای دیگر نوعی مقاومت متغیر است که اطلاعات دریافتی خود را به‌صورت سیگنال‌های الکتریکی به سمت ecu ارسال می‌کند. این سنسور توسط یک پولکی به دریچه گاز وصل می‌شود و باز و بسته شدن این پولکی اطلاعات سنسور را فراهم می‌کند.

این سنسور از ۳ قسمت اصلی تشکیل شده که عبارتند از:

  •  پین ۱: مثبت ۵ ولت
  •  پین ۲: سیگنال
  •  پین ۳: اتصال منفی

اطلاعات دریچه گاز از طریق پین ۱ و ۳ در پین ۲ به سیگنال تبدیل شده و سپس به ecu منتقل می‌شود. این اطلاعات از زمانی که راننده سوئیچ را باز می‌کند، دریافت می‌شود و با هر میزان باز و بسته شدن دریچه گاز توسط پولکی تغییر می‌کند. باز و بسته شدن این دریچه به میزان فشردن دریچه گاز توسط راننده بستگی دارد.

 

نحوه عملکرد سنسور دریچه گاز

هرچه این میزان فشار تغییر کند، زاویه سنسور که به پولکی متصل است، تغییر کرده و سیگنال‌های ارسالی به ecu نیز عوض خواهد شد. ecu به کمک این اطلاعات و البته اطلاعات سنسور مپ و سنسور دمای هوای ورودی میزان پاشش سوخت به درون منیفولد را تنظیم می‌کند.

[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’  title=”جدیدترین آگهی‌های خودرو”]

علائم خرابی سنسور دریچه گاز 

اکنون که با ماهیت و نحوه عملکرد سنسور گاز، همچنین چگونگی تأثیرگذاری‌اش بر عملکرد بهینه موتور آشنا شدیم، بیش از پیش اهمیت حفظ سلامت آن را خواهیم دانست. در نتیجه آگاهی از علائم خرابی سنسور دریچه گاز نیز اهمیت خود را نمایان می‌کند. این علائم عبارتند از:

  • بالا ماندن دور موتور:
    به‌معنای گازخوردن خودرو زمانی که خودرو خلاص است.
  • هرز گازخوردن خودرو:
    گازخوردن بی‌دلیل خودرو زمانی که درجا کار می‌کند یا بین تعویض دنده‌ها
  • گازنخوردن خودرو یا کات آف‌خوردن:
    خودرو گاز نمی‌خورد. در واقع ecu گازخوردن خودرو را محدود می‌کند و کاهش می‌دهد.
  • کپ‌کردن خودرو در دور موتور ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰:
    خوب گاز‌نخوردن خودرو یا به‌اصطلاح خفه‌شدن موتور در دور موتور ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰
  • افزایش مصرف سوخت:
    اگر سنسور دریچه گاز وظیفه خود را به‌درستی انجام ندهید، ecu در میاز سوخت موردنیاز موتور برای تزریق دچار خطا شده و مصرف سوخت افزایش می‌یابد.
  • افت شتاب خودرو:
    در اثر اخلال در عملکرد سنسور دریچه گاز، بازده موتور در اثر سوخت‌رسانی نادرست کاهش می‌یابد و شتاب خودرو افت می‌کند.
  • خاموش‌شدن خودرو در زمان سردبودن آن:
    این مورد نیز به‌دلیل سوخت‌رسانی ناقص ایجاد می‌شود. دریچه گاز اطلاعات درستی به ecu ارسال نمی‌کند و سوخت‌رسانی مختل می‌شود.
  • تأخیر در گازخوردن خودرو:
    با فشردن پدال گاز، دور موتور کندتر از همیشه بالا می‌رود.
  • پایین‌آمدن دور موتور با تأخیر:
    این معضل را تأخیر در پایین‌آمدن گاز خودرو نیز می‌گویند؛ به این معنی که با رهاکردن پدال گاز دور موتور به سرعت همیشه کاهش نمی‌یابد.

به‌طورکلی هر مشکلی با گازخوردن خودرو در ارتباط باشد، می‌تواند یکی از علائم خرابی سنسور دریچه گاز به حساب آید و بهتر است در این مواقع سلامت آن بررسی شود.

علائم خرابی سنسور دریچه گاز 

عوامل خرابی سنسور دریچه گاز 

اگر بدانیم که چه عواملی باعث خرابی سنسور دریچه گاز می‌شود، قطعاً نسبت به آنها حساس بوده و بیشتر درموردشان دقت می‌کنیم. دلایل خرابی سنسور دریچه گاز عبارتند از:

  • وجود مشکل در سیستم برق‌رسانی خودرو
    سنسور دریچه گاز همان طور که گفتیم، یک مقاومت متغیر است و نسبت به نوسانات جریان برق حساسیت‌هایی دارد. اخلال در نوسانات برق خودرو می‌تواند ناشی از مشکلی در سیم‌کشی‌ها باشد.
  • خرابی ECU
    تمامی سنسورها و عملگرها در خودروهای انژکتوری در کنترل ecu است. هر زمان که این مرکز کنترل دچار مشکل شود، می‌تواند به اجزای وابسته به خود مانند سنسور دریچه گاز نیز آسیب وارد کند.
  • خرابی پولکی دریچه گاز
    سنسور دریچه گاز مستقیم روی پولکی خودرو وصل شده است. بنابراین درصورت خرابی آن، عملکرد سنسور را نیز مختل می‌کند.
  • شستن داخل موتور
    اگر شستن داخل موتور خودرو اصولی انجام نشود، ممکن است آب به سنسور دریچه گاز یا دیگر سنسورهای درون موتور برسد که باعث خرابی آنها می‌شود.
  • گازدادن بیش از حد به خودرو
    این عامل کاملاً وابسته به سبک رانندگی است. گازدادن بیش از حد و متوالی به خودرو، موتور و اجزای آن را تحت‌فشار قرار می‌دهد. سنسور دریچه گاز مستقیم با این فشار برخورد دارد.
  • کثیف‌ماندن محفظه دریچه گاز
    در صورتی که دریچه گاز بیش از حد آلوده و جرم گرفته باشد، پولکی کامل بسته نمی‌شود. این مورد نیز باعث آسیب به سنسور دریچه گاز خواهد شد.

بنابراین، رعایت برخی عوامل و موارد بسیار ساده می‌تواند تأثیر مستقیم در طول عمر و سلامت سنسور دریچه گاز داشته باشد.

عوامل خرابی سنسور دریچه گاز نحوه تشخیص خرابی سنسور دریچه گاز 

درنهایت باید گفت راحت‌ترین روش تشخیص خرابی سنسور دریچه گاز دیاگ‌زدن است، اما پیش از دیاگ‌زدن می‌توان موارد زیر را بررسی نمود:

  • بسته‌بودن دریچه گاز
  • چک‌کردن زاویه دریچه گاز (این زاویه باید صفر درجه باشد)

در صورت مشاهده زاویه در دریچه گاز، سیم گاز هم باید بررسی شود. اگر سیم گاز مشکلی نداشت، مطمئن می‌شویم که سنسور به مشکلی خورده است. 

خرید قطعات یدکی و لوازم جانبی خودرو

 در پایان امیدواریم که این مطلب برایتان مفید بوده و توانسته باشد علائم خرابی سنسور دریچه گاز ماشین را برایتان توضیح دهد. نظر شما در این باره چیست؟ شما چه تجربه‌ای از خرابی سنسور دریچه گاز در خودروی خود دارید؟ نظرات و تجربیات خودتان را از طریق بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’  title=”جدیدترین آگهی‌های خودرو”]

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search