گروه خودروسازی بورگوارد در سال ۱۹۱۹ توسط کارل فردریش ویلهلم بورگوارد از پیشگامان صنعت اتومبیلسازی آلمان در شهر برمن احداث شد. طی چند دهه، دوره بورگوارد تبدیل به سومین خودروساز بزرگ آلمان و بزرگترین صادرکننده خودرو آلمان شد.
بورگوارد با فناوریها و طراحیهای نوآورانه خود و صادرات بیش از ۶۰ درصد حجم کل صادرات وقت آلمان و فروش در ۵ قاره اروپا، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، افریقا و آسیا فعالیت خود را در سطح بینالمللی گسترش داد. این خودروساز تا سال ۱۹۶۱ به تولید خودرو ادامه داد و پس از آن به دلیل مشکلات شدید مالی، به تعطیلی کشیده شد.
در سال ۲۰۰۸ کریستین بورگوارد، نوه بنیانگذار این کمپانی، با شرکت فوتون چین به مذاکره پرداخت تا نظر آنها را برای سرمایهگذاری جلب کند و سرانجام برند بورگوارد این بار با مالکیت و سرمایهگذاری چینیها دوباره کار خود را آغاز کرد.
چین در چند دهه اخیر رشد اقتصادی سرسامآوری داشته، تا جایی که ایالاتمتحده آمریکا رقمی معادل ۱٫۱ تریلیون دلار به چین بدهکار است. پکن از روزی که درهای خود را بر روی جهان باز کرد و صنعت خود را ارتقا بخشید تا به امروز تغییرات شگرفی داشته است. چین دارای دومین اقتصاد بزرگ جهان و یکی از بازیگران اصلی در اقتصاد جهانی است. در واقع باتوجهبه استانداردهای برابری قدرت خرید، چین امروز شماره یک جهان است.
خرید شرکتهای ورشکسته اروپایی و آمریکایی از سوی شرکتهای چینی و تجدید حیات آنها، یکی از شگردهای معمول خودروسازان چینی برای ورود به بازار جهانی است. این اتفاق در مورد بورگوارد هم رخ داد، اما به نظر میرسد حاصل آن با نتیجهای که دیگر شرکتها کسب کردند، متفاوت بوده است.
[horizontal_slider url=’tehran/car/borgward?has-photo=true’ title=”جدیدترین آگهیهای خودرو”]
بحران مالی سال ۲۰۲۰ در نتیجه همهگیری کرونا ایجاد شد و بسیاری از شرکتهای خودروسازی از جمله بورگوارد را درگیر کرد. خودروسازی بورگوارد طی سال ۲۰۲۰ بدهی بسیار زیادی را متحمل شد و تلاش اعضای این شرکت برای یافتن یک سرمایهگذار دیگر با شکست مواجه شد.
پس از توافق برجام و از سرگیری روابط بینالمللی، شاهد عقد قراردادهای متنوعی در زمینه تولید و واردات خودرو به کشور بودیم. از این رو، شرکتهای تازه تأسیس ایرانی که تا پیش از آن سابقهای در زمینه تولید، واردات و ارائه خدمات پس از فروش خودرویی نداشتند، به یک باره متولد شدند و از عقد قرارداد با برندهای خارجی خبر دادند.
کیان موتور وارنا هم یکی از همان شرکتهایی است که از اوایل سال ۹۶ وارد حوزه خودرو شد و با بهرهگیری از مدیرانی که پیش از آن در شرکتهای واردکننده خودرو مشغول به فعالیت بودند، خود را بهعنوان نماینده رسمی بورگوارد در ایران معرفی کردند. محصولات بورگوارد از جمله دو شاسیبلند بوگورارد BX7 و بوگوارد BX5 توسط شرکت کیان موتور وارنا به بازار ایران عرضه شدند.
همانند بسیاری از برندهای ناکام دیگر، بورگوارد در مجموعهای از مشکلات خواسته و ناخواسته همچون ممنوعیت واردات، افزایش قیمت ارز، خدمات پس از فروش ضعیف و قیمتگذاری غیررقابتی درگیر شد تا پیش از ورشکستگی شرکت اصلی، شاهد پایان بورگوارد در ایران باشیم.
در حال حاضر فوتون موتورز تصمیم دارد تا برای زنده نگهداشتن این شرکت به آن پول تزریق کند و همزمان از کنترل خود بر بورگوارد بکاهد. بااینحال یافتن گروهی از سرمایهگذاران که به تجدید حیات بورگوارد امیدوار باشند، چندان ساده نیست. با وجود آنکه بورگوارد هنوز اعلام ورشکستگی نکرده است، باید همه چیز را تمام شده بدانیم.
***
شما میتوانید اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید
[horizontal_slider url=’tehran/car/borgward?has-photo=true’ title=”جدیدترین آگهیهای خودرو”]