از اوایل تیرماه سال ۹۷ واردات خودرو به ایران بهطور کامل ممنوع شد. با این رویکرد دولت فرصت خوبی برای دو خودروساز داخلی مهیا شد تا بیشازپیش خود را در کیفیت و قیمت محصولات به مردم ثابت کنند، اما هرچه جلوتر رفتیم، شاهد بیکیفیتی و افزایش نجومی قیمتها در این بخش بودیم.
در حال حاضر دو اتفاق میتواند تأثیر خوبی روی بازار خودرو بگذارد؛ اول توافق در خصوص برجام و دوم اجازه واردات خودرو. صدور مجوز برای واردات خودرو باعث شکستهشدن قیمت خودروهای خارجی خواهد شد؛ چون در این سالها قیمتشان غیرواقعی رشد داشته است.
بر اساس آخرین مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی مجوز واردات ۷۰ هزار خودرو سواری که پیش از این حذف شده بود، باتوجهبه پیشنهاد یکی از نمایندگان و تصویب کمیسیون تلفیق به بودجه سال جاری اضافه شده و این موضوع جهت تصویب نهایی به صحن مجلس ارجاع شده است.
جعفر قادری عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در این مورد گفت: «شب گذشته بحثی در خصوص این تبصره مطرح و اعداد مربوط به آن اصلاح شد. یکی از موضوعاتی که در این جلسه مطرح شد، بحث واردات خودروهای سواری بود که در کمیسیون رأی آورد.»
قادری درمورد تعیین مجدد واردات خودرو در لایحه بودجه با وجود اینکه پیش از این بحث حذف واردات خودروهای سواری توسط کمیسیون تلفیق مطرح شده بود، اعلام کرد: «تعدادی از نمایندگان معتقد بودند که باتوجهبه بازدید اخیر رئیسجمهور از ایرانخودرو و تأکید بر فراهمکردن زمینه برای واردات خودرو فرصت مناسبی است تا مجلس نیز در این موضوع ورود پیدا کند.»
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «از سوی دیگر برخی نمایندگان اعتقاد داشتند به این دلیل که مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنان طرح مجلس در خصوص واردات خودروها را تعیین تکلیف نکرده است، مجدداً درگیر موضوع نشویم. در هر صورت اختلاف نظرهایی در این زمینه وجود داشت، اما درنهایت این پیشنهاد رأی مثبت کمیسیون تلفیق را دریافت کرد.»
وی درمورد نظر دولت در بحث واردات خودروهای سواری نیز گفت: «نظر دولت در خصوص واردات خودروهای سنگین مثبت بود، اما اعلام کردند که درمورد خودروهای سواری نظر مشخصی ندارند. در بحث خودرو کیسیون تلفیق کمیسیون بر اساس دلایلی واردات خودرو را حذف کرده بود، پس از ورود بودجه به صحن پیشنهاد واردات خودروهای سواری مجدداً مطرح شد که در نتیجه این موضوع در کمیسیون تلفیق بررسی و تصویب شد.
بر اساس تغییرات اعمال شده در کمیسین تلفیق مجلس شورای اسلامی متن جزء یک الحاقی تبصره ۷ بودجه سال ۱۴۰۱ به این شرح است: «بهمنظور تأمین مالی شبکه راهآهن کشور و ایجاد خطوط ریلی موردنیاز اعم از قطار عادی، برقی، پر سرعت و قطار شهری و تکمیل طرحهای نیمهتمام در خطوط ریلی و اصلاح نقاط حادثهخیز در جادهها، توسعه فرهنگ حمل و نقل و ارتقاء مدیریت عبور و مرور و ناوگان حمل و نقل به دولت اجازه داده میشود در سال ۱۴۰۱ از محل ارز غیر صادراتی و با رعایت سیاستهای کلی نظام نسبت به صدور مجوز واردات بهصورت ذیل توسط بخش خصوصی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی با تعرفه ورودی که به تصویب هیئت وزیران میرسد، اقدام و درآمد ناشی از آن را پس از گردش خزانه به حساب ردیف شماره ۵۰ این قانون واریز نماید.
همچنین سید محدرضا میرتاجالدینی رئیس کمیته هدفمندی یارانههای کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۱ نیز در خصوص اقلام وارداتی موردنظر در الحاقی تبصره ۷ اظهار داشت: «اقالم وارداتی شامل تعداد ۵۰ هزار دستگاه خودروی سواری و ۲۰ هزار دستگاه خودروی سواری دوگانهسوز هیبریدی و برقی، تعداد ۱۰ هزار دستگاه کامیون، تریلی، تریلی یخچالدار و کشنده، تعداد ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس برونشهری و درونشهر، تعداد ۱ هزار دستگاه واگن و واگن یخچالدار و تعداد ۵ هزار دستگاه دستگاه ماشینآلات سنگین راهسازی اعم از نوع ساخت یا حداکثر ۵ سال ساخت خواهد بود.
[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’ title=”جدیدترین آگهیهای خودرو”]
***
شما میتوانید جدیدترین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید
یک پاسخ
عالی بود.