همواره برای خریداران و اجارهکنندگان مسکن این دغدغه وجود دارد که بهترین باید طبقه برای سکونت کدام است؟
پاسخ به این سوال، به عوامل مختلفی بستگی دارد. تمام عوامل دخیل در انتخاب بهترین طبقه، بر اساس سایتپلان و همچنین ساختمانهای همجوار دستخوش تغییر میشوند. توصیه میشود قبل از اینکه وارد ساختمان شوید و به بازدید واحد مورد نظرتان بروید، چرخی اطراف ساختمان بزنید. ارتفاع ساختمانهای اطراف را بسنجید. عرض معبرهای هممرز با ساختمان را در نظر بگیرید و چشمانداز هر کدام از جناحین ساختمان را در ذهن خود بازنمایی کنید.
وقتی سایتپلان ساختمان را از نظر گذراندید به نکات زیر توجه کنید:
۱- رفت و آمد و دسترسی
چیزی که واضح است آن است که دسترسی طبقه اول نسبت به تمام طبقات ساختمان بهتر است. این روزها تقریبا اکثر آپارتمانها آسانسور دارند، اما هنوز میتوان آپارتمانهایی را پیدا کرد که آسانسور ندارند. در این ساختمانها زندگی در طبقات بالایی بسیار سخت است چون برای رسیدن به خانهتان باید پلههای زیادی را بالا و پایین کنید. حتی اگر ساختمان آسانسور داشته باشد امکان خرابی آن وجود دارد و در زمانِ خرابی به خاطر استفاده از پلهها به کمرتان فشار زیادی وارد میشود.
اگر خانوادهای جوان باشید احتمالا مشکل چندانی با این موضوع نخواهید داشت. اما اگر سنی از شما گذشته و کمر و پاهایتان درد میکند یا اینکه یکی از اعضای خانواده (مثلا پدربزرگ و مادربزرگ) مسن است، احتمالا انتخاب طبقات پایینی به خصوص طبقه اول برایتان مناسبتر است.
در آپارتمانی که آسانسور ندارد، انتخاب طبقات پایینتر موجب سهولت بیشتر در رفت و آمد، مخصوصا برای افراد مسن میشود.
اگر آپارتمانی که میخواهید بخرید یا اجاره کنید، آسانسور ندارد و از طرفی شما اهل مراوده زیاد با فامیلهایتان هستید با خرید یا اجاره طبقات بالا باید قیدِ مهمانی دادن به افراد مسن فامیل را بزنید.
نکته بعدی در مورد دسترسی طبقات بالاتر این است که در زمان بروز حوادث غیرمترقبه مانند زلزله یا آتشسوزی اگر آپارتمان پلکان فرار اضطراری نداشته باشد افراد ساکن در این طبقات در خطر بیشتری قرار دارند. حتی اگر ساختمان به پلکان فرار مجهز باشد باز هم تخلیه طبقات بالایی زمان بیشتری میبرد.
۲- گرمایش و سرمایش
این مورد بسیار به ساختمانهای همجوار وابسته است. در نظر بگیرید، ساختمانی که قصد دارید آپارتمانی در آن بخرید یا اجاره کنید، از ساختمانهای همجوار بلندتر است. در این حالت مشکلی که همواره در خصوص سرد بودن طبقه اول دهان به دهان میچرخد، به طبقاتی که از ساختمانهای مجاور بلندترند نیز مترتب خواهد بود. کوران باد وقتی در مقابلش مانعی نمیبیند، بیرحم است.
اما به صورت اصلی کلی باید بر این مسئله باور داشت که طبقه اول (بر روی پیلوت) همواره سردتر از دیگر طبقات است. اگرچه وجود لابی در ساختمانها تا حدودی از این مشکل میکاهد اما در فصل سرما، به علت عدم فعالیت وسایل گرمایشی در پیلوتها ما با کفی سرد در طبقه اول مواجه خواهیم بود. این مشکل گاهی با اجرای سیستم گرمایش از کف قابل حل است، که این مساله مستلزم هزینههای اضافه است.
البته طبقات آخر ساختمان هم در تابستان مشکل مشابهی دارند و برای خنککردن خانه باید برق بیشتری مصرف کنید.
معمولا طبقه اول آپارتمانها در زمستان سردتر و طبقه آخر در تابستان گرمتر است؛ در نتیجه این طبقات مصرف انرژی بیشتری نسبت به سایر طبقات ساختمان دارند.
۳- چشمانداز
یکی از ویژگیهای برترِ طبقات بالای ساختمانها چشمانداز خوبشان است. شما در طبقات بالا میتوانید منظره و چشمانداز خوبی از شهر ببینید که مطمئنا در روحیهتان تأثیر دارد. در مقابل طبقات پایین چشمانداز چندان خاصی ندارند. پر واضح است که این مسئله به ساختمانهای همجوار بستگی دارد. تصور کنید ساختمان ۱۰ طبقه که مقابل ساختمان ۱۲ طبقه واقع است. دیگر تفاوت خاصی بین چشماندازه طبقه دهم و طبقه اول وجود ندارد.
از سوی دیگر ساختمانهای مجاور و مقابل، غالبا باعث کاهش میزان نفوذ نور به طبقات پائینتر میگردند. از این منظر هرچه به طبقات بالاتر بروید، نور بیشتری در مقابلتان است.
پس اگر به چشمانداز و نور علاقمندید، دندان سکونت در طبقات پائین را بکشید.
۴- آلودگی صوتی
طبقات پائینتر گاهی علاوه بر صدای عبور و مرور در پارکینگ و حیاط بایستی صدای عبور خودروها در خیابان و صدای اهالی محل را هم تحمل کنند. به طور کلی برای در امان بودن از صدا بایستی هرچقدر که میتوانید از زمین فاصله بگیرید.
البته یک ویژگی مثبت طبقه اول این است که دیگر نگران سر و صداهایی که ممکن است برای طبقه زیر شما پیش بیاید نیستید. اگر بچههای پر سر و صدا و پر جنب و جوشی دارید در صورت سکونت در طبقات بالا احتمالا شاهد اعتراض همسایههای پایینی خواهید بود.
۵- امنیت
طبقات پایین نسبت به طبقات بالا برای سارقان طعمههای مناسبتری هستند. چون راحتتر میتوانند اموال مسروقه را از ساختمان خارج کنند و در صورت لو رفتن راحتتر میتوانند فرار کنند. بنابراین اگر قصد خرید طبقات پایین ساختمان را دارید حتما دقت کنید که واحدتان به وسایل ایمنی کافی مجهز شده باشد.
به این موارد میتوان فشار آب یا احتمال نشتی سقف را به عنوان نقائص طبقه آخر ساختمانها اضافه کرد. اما ما بر این باوریم، ساختمانی مناسب است که در طراحی و اجرا، فکری برای این معضلات کرده باشد و به خودی خود این معیارها را نمیتوان معیاری پیرامون ضعف آن طبقه محسوب کرد.
با همه آنچه گفته شد، باز هم این شمایید که باید انتخاب کنید کدام طبقه را میپسندید اما همیشه به این موضوع فکر کنید که اعتدال راه نجات است. طبقات میانی ساختمانها با کنتراستی کمتر مزایای طبقات زیرین و فوقانی را با هم دارند.
16 پاسخ
اگر در طبقه اخر باشید میتونید از پشت بام هم استفاده کنید و مثلا اگر تراس ندارید میتونید کباب بپزید رو پشت بام
سلام کباب پختن رویایی شده
کباب چیه ؟
خخخخخ دمت گرم، واقعاً با گوشت کیلویی ۱۰۰ هزار تومن دیگه کباب به خاطره ها می پیوندد!
پشت بام جز مشاعات محسوب میشه و کسی حق کاربری اختصاصی نداره
کباب؟؟؟؟؟؟؟!!!!!! خوردنیه؟؟؟؟؟؟!!!!
کلا اگه تو همسایه ها یکی بی فرهنگ در بیاد فرقی واست نداره کدوم طبقه باشی..جهنمه همه جا…شانس ما گیر همچین ادمهایی افتادیم !!!
جلوی این افراد بی فرهنگ که تازه با محیط شهری آشنا شدن و فرهنگ شهر نشینی رو بلد نیستن باید فوری استشهاد تهیه کنید و بعدش طرح شکایت
اگر مجتمع آپارتمان مجهز به پمپ آب فشار قوی و آسانسور استاندارد باشد طبقه آخر از همه بهتره.
1- سرو صدای کمتر
2- نظافت و تمیزی بهتر (به علت تردد کمتر)
3- نوردهی و ویوی بهتر
4- امنیت بیشتر
6- دسترسی راحت ب پشت بام
7- خنکای بیشتر در تابستان به خاطر اینکه نسیم زیاد تر میوزه
اما کافیه فقط برق بره اونوقت نه آب داری نه آسانسور نه پکیجت کار میکنه .حالا تابستونم باشه ک دیگه پختی… دیگه زلزله و نشتی پشت بام در صورت خرابی ایزوگام پیشکشت…..
کباب یک غذای بوده در قدیم
نه داداش ممنوعه ۰۰ایزوگام خراب میسه توپولشو میدی ۰
با این نظریه ها آدم منصرف مکند از خرید آپارتمان.
اجاره نشین=خوش نشین: هر جا نخواستی پولت را بر میداری و می روی چرا بمانی جایی که ناراحت میشوی؟ اپارتمان نخری بهتر است.حداثر سه چهار واحدی آن هم با همسایه های منظم و رییس ساختمان باشد تا مدیریت کند.
به نظر من طبقات بالا بهتره من خودم طبقه بیستم میشینم راضی هستم
سلام
دوستان من تجربه ۱۲ سال اجاره نشینیمو در طبقات مختلف عرض میکنم خدمتتون،بهترین طبقه طبقه آخر هست
بی سر و صدا،هیچ کس بالا سرت نیست که بچش بخواد بدو بدو کنه،میز و صندلی مبل لکشن رو زمین ،تاسیسات طبقه بالا چکه کنه اگه آبیم چکه کنه یا آب بارونه یا برف که از بابت پاکیش خیالت راحته? رفت و آمد کمتر ،لابی همیشه تمیزه آسانسورم خراب بشه نهایت یکروزه درس میشه و ….
سلام دوستان
همیشه فکر می کردم طبقه شش دیگه صدای خیابون و عابر و …شنیده نمی شه با همین ذهنیت بالاترین طبقه یک مجموعه که طبقه شش هست رو خریدم اما حالا می بینم که آلودگی صوتی در حد اعلای کلمه در طبقه ششم وجود داره .
دوستانی که تجربه طبقات بالاتر رو دارند لطفا راهنمایی بفرمایند معمولا از چه ارتفاعی صدای خیابون دیگه شنیده نمی شه ؟