مقایسه نیسان مورانو با هیوندای سانتافه و کیا سورنتو

کراس‌اووری متفاوت

0

در شرایطی که بازار خودروی ایران متلاطم است، اما هنوز که هنوز است، مورانو از شرایط خوبی نسبت به خودروهای هم‌رده‌اش برخوردار است. جاداری و بزرگی مورانو و همچنین سواری راحتش باعث می‌شود، برای کسانی که به دنبال خودروهای بزرگ می‌گردند مورانو جزو اولین انتخاب‌ها باشد.

این کراس‌اوور مشهور و محبوب که پارس خودرو هم کار مونتاژ آن را بر عهده دارد و البته در کنارش مدل‌های وارداتی این خودرو هم به فروش می‌رسد جزو محبوب‌هاست. این خودروی پرآپشن هنوز هم در میان نمونه‌های هم‌سطحش حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. در این مطلب به مقایسه نیسان مورانو با هیوندای سانتافه و کیا سورنتو می‌پردازیم تا ببینیم مورانو در برابر رقبایش چه حرفی برای گفتن دارد.

عکس نیسان مورانو
نمای پشتی نیسان مورانو

مقایسه نیسان مورانو با هیوندای سانتافه

نیسان مورانویی که به ایران وارد شده مدل ۲۰۰۸ این خودروست که دربرابر طراحی مد روز و تاحد زیادی عامه‌پسند، و قیمت ارزان‌تر هیوندای سانتافه در ایران از این خودروی کره‌ای کمی عقب می‌افتد. ولی از طرفی دیگر، سانتافه با موتور ۲۷۰۰ سی‌سی ۶ سیلندر خود، در مقایسه با مورانو، چندان خودروی پرتوان و سریعی به‌نظر نمی‌رسد.

مورانو، با امکاناتی که در رانندگی در اختیار راننده‌اش می‌گذارد، برای افرادی مناسب است که رانندگی با خودروهای خاص را می‌پسندند، ولی طراحی داخلی عامه‌پسند‌تر سانتافه، و مجموعه‌ای از تجهیزات و رانندگی نرم و روان با قابلیت‌های هدایت متوسط آن را مطلوب دوست‌داران خودروهایی می‌کند که ظاهر خودرویی شاسی‌بلند را با کیفیت سواری یک خودروی صندوق‌دار می‌پسندند.

هنگام مقایسه نیسان مورانو با هیوندای سانتافه متوجه می‌شویم که فضای داخلی هر دو خودرو، در ردیف جلو و عقب تقریباً شبیه یکدیگر است ولی سانتافه از مزیت ردیف سومی بهره‌مند شده که در مورانو دیده نمی‌شود.

هردو خودرو از نظر امنیت رانندگی، فن‌آوری‌های استانداردی را دارند که می‌توان به این دو مورد اشاره کرد؛ کروز کنترل سازگار، که به‌شکل خودکار سرعت شما را تنظیم می‌کند تا فاصله مناسبی را با خودروی جلویی داشته باشید، و سیستم جلوگیری از برخورد که وقتی برخوردی را حس کند به شما اخطار می‌دهد و ترمزها را برای جلوگیری از تصادف به‌کار می‌اندازد. ولی سانتافه به سیستم خروج سالم مجهز است که وقتی خودرویی از عقب به خودروی پارک‌شده شما نزدیک می‌شود یا از کنارتان رد می‌شود، به شما اخطار می‌دهد و درها عقب خودرو را به‌شکل خودکار قطع می‌کند تا از خروج احتمالی کودکان جلوگیری کند.

مورانو و سانتافه از نظر تجهیزات داخلی کاملاً با هم برابری می‌کنند، ولی قابلیت‌های حرکتی مورانو جذاب‌تر و لذت‌بخش است، به‌ویژه این‌که باید به جعبه‌دنده‌ متغیر پیوسته آن اشاره کرد که از نکات قوت این خودرو محسوب می‌شود. جعبه‌دنده‌ هیوندای سانتافه ۴سرعته خودکار است که باعث می‌شود در این زمینه سانتافه از مورانو عقب بیافتد.

با مقایسه نیسان مورانو با هیوندای سانتافه در می‌یابیم که هر دو خودرو نیم‌شاسی‌‌اند ولی گزینه‌های نشیمن متفاوتی ارائه می‌کنند. اگر شما برای مهمان اضافه‌ای داخل خودروی خود به فضای اضافه نیاز داشته باشید، سانتافه با سه ردیف صندلی که دارد فضایی را برای نشستن هفت‌نفر در اختیارتان می‌گذارد.

از سوی دیگر، مورانو تنها دو ردیف صندلی و جای نشستن برای ۵ نفر دارد که این نسبت به سانتافه برای هم‌سفر اضافه برای شما محدودیت ایجاد می‌کند. از نظر فضای صندوق‌عقب سانتافه با داشتن فضایی بیش از ۲۰۰۰ لیتر، نسبت به مورانو که حدود ۱۹۰۰ لیتر جای محموله دارد، پیشی می‌گیرد.

با یک نگاه کلی می‌توان جمع‌بندی کرد که قیمت پایین‌‌تر، مصرف سوخت کم‌تر و فضای داخلی خانوادگی‌تر سانتافه می‌تواند از مزایای این خودرو نسبت به نیسان مورانو باشد، ولی مواردی چون توان پیشرانه عملکرد ترمزها و عملکرد جعبه‌دنده و قابلیت‌های هدایت و پایداری و لذت رانندگی مورانو از نکات قدرت این خودروست.

مورانو برای افرادی که در جست‌وجوی تجربه‌ای متفاوت در رانندگی هستند خودرویی جذاب است و مثل سانتافه چندان حس یکنواختی را در شما ایجاد نمی‌کند.

پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر، مطلب مقایسه هیوندای سانتافه ۲۴۰۰ سی‌سی با خودروهای هم‌رده را هم مطالعه کنید.

عکس نیسان مورانو از داخل
نمای داخلی نیسان مورانو

مقایسه نیسان مورانو با کیا سورنتو

حال نوبت مقایسه نیسان مورانو با کیا سورنتو است. در طراحی ظاهر، مورانو و سورنتو تفاوت‌های زیادی با هم دارند. به‌شکل کلی طراحی مورانو طرف‌داران بیش‌تری نسبت به سورنتو دارد. چراغ‌جلوهای مورانو چراغ‌هایی کشیده‌اند و چراغ‌های عقب این خودرو هم مجهز به لامپ‌های LED است.

جلوپنجره مورانو هم کشیده است که باعث می‌شود با چراغ‌ها هماهنگی چشم‌نوازی داشته باشد. شکل طراحی چراغ‌ها کنار محفظه نفوذ باد که در سپر جلوست باعث شده مورانو ظاهری خشن و جذاب داشته باشد.

نکته جالب‌توجه دیگری که در طراحی ظاهری مورانو به چشم می‌خورد، طرح پنجره‌های کناری آن است که اگر از کمی دورتر آن‌ها را نگاه کنید، شبیه قطره آب به‌نظر می‌رسند. اما طراحی ظاهری سورنتو اصلاً خشن نیست. نه شکل چراغ‌ها، نه سپر و نه جلوپنجره. ولی در کل که نگاه کنیم، سورنتو، بااین‌که در مقایسه با مورانو حرفی برای گفتن ندارد، طراحی ساده و دل‌نشینی دارد. طراحی داخلی دو خودرو تقریباً یکسان است و نمی‌شود برتری‌ خاصی بین‌شان یافت.

با مقایسه نیسان مورانو با سورنتو باید گفت که نیسان مورانو موتور ۶ سیلندر خورجینی با حجم ۳۵۰۰ سی‌سی دارد که قدرت آن ۲۵۶ اسب‌بخار و گشتاورش ۴۴۰۰ نیوتن‌متر است. موتور ۳۳۰۰ سی‌سی سورنتو هم ۶‌ سیلندر دارد که قدرت ۲۴۲ اسب‌بخار و گشتاور آن ۴۵۰۰ نیوتن‌متر را تولید می‌کند. با این‌حال، مصرف سوخت مورانو ۱۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر بوده که برای سورنتو، با وجود موتور بزرگ‌تر، به ۱۱.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد. ولی چیزی که باعث ایجاد برتری چشم‌گیری برای مورانو می‌شود جعبه‌دنده آن با سیستم CVT است که دارای سه حالت اسپرت، آرام و عادی است. در مقابل جعبه‌دنده سورنتو ۵ دنده است که با شیفتر همراه می‌شود. علاوه بر این، دنده‌های مورانو نسبت به سورنتو، نرم‌تر تعویض می‌شوند.

سورنتو سیستم تعلیق دوجناقه مستقلی دارد و در عقب هم از سیستم تعلیق مولتی‌لینک برخوردار است. علاوه بر این سیستم، سورنتو در بخش عقبی خود از یک میل تعادل هم بهره می‌برد. مورانو، از سوی دیگر، دارای بازوهای مستقلی در جلوی خود است و در بخش عقبی هم از سیستم مولتی‌لینک برخوردار است. مورانو هم در بخش عقبی خود از یک میل تعادل ۲۰ میلی‌متری بهره می‌برد. هم مورانو و هم سورنتو سیستم‌های ترمز کمکی الکتریکی دارند و از سیستم پخش‌کننده نیروی ترمز در هر چهار چرخ برخوردارند.

اما برتری سورنتو نسبت به مورانو آن‌جاست که سورنتو دارای سیستم تعادلی الکتریکی‌ای است که هنگام لغزندگی جاده از انحراف خودرو در ترمزهای شدید جلوگیری می‌کند. سورنتو از سیستم دیگری هم بهره‌مند است که در شرایط حساس باعث قفل‌شدن چرخ‌ها می‌شود.

با مقایسه نیسان مورانو با کیا سورنتو از نظر ایمنی می‌توان گفت مورانو در ستون‌ها و سقف کیسه هوا دارد، و همچنین کیسه هوا دولایه‌ای برای دو سرنشین جلویی خود دارد. علاوه بر این، مورانو گاردهای محافظ دارد که از در رد می‌شوند تا جلوی ضربات احتمالی را بگیرند. از دیگر تجهیزات ایمنی مورانو می‌توان به کمربندهای پیش‌کشنده و دوربین جهت کنترل عقب خودرو اشاره کرد. ولی سورنتو هم، مثل مورانو، روی ستون ۱۰۰ دارد و برای دو سرنشین جلویی هم از کیسه هواهای دولایه استفاده کرده، و دارای گاردهای محافظ است. علاوه بر این، در طراحی سورنتو از حس‌گر وزن برای صندلی استفاده شده تا وقتی کسی روی صندلی کنار راننده نباشد، کیسه هوای مخصوص آن صندلی باز نشود.

جدا از این امکانات، مورانو امکاناتی دارد که سورنتو فاقد آن‌هاست؛ لامپ زنون، سیستم تهویه و کولر خودکار، خاموش و روشن‌شدن خودکار چراغ‌های خودرو.

امیدواریم که این مطلب توانسته باشد اطلاعات ارزشمندی از نیسان مورانو را در اختیارتان قرار دهد. شما می‌توانید با مراجعه به سایت دیوار از قیمت خرید و فروش نیسان مورانو مطلع شوید.

نظر شما درباره این خودرو چیست؟ نظرات و تجربیات خودتان را از طریق بخش دیدگاه‌ها با ما و سایر خوانندگان بلاگ دیوار در میان بگذارید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.