مشخصات فنی ایران خودرو تارا بالاخره اعلام شد

مشخصات فنی ایران خودرو تارا بالاخره اعلام شد

مطابق معمول، بحث خودروی ملی و تکیه بر توان داخلی موضوع دلخواه غول‌های خودروسازی ایران است. سایپا بعد از چند سال از رونمایی رهام، نام این محصول را به شاهین تغییر داد و ماه گذشته، پیش‌فروش کرد. حالا نوبت ایران‌خودرو است تا ضمن رونمایی K132، حدود ۱۸ سال بعد از معرفی سمند، برای تولید خودرو با طراحی و مهندسی ایرانی تبلیغ کند. خودروی جدید تارا به زودی در دو تیپ دنده‌ای و اتوماتیک از سوی ایران خودرو روانه بازار خواهد شد.

ایران‌خودرو پس از بررسی‌های کارشناسی، نام ایرانی تارا به معنی ستاره را با تایید فرهنگستان زبان و ادب فارسی انتخاب کرد. این شرکت برای گزینش نام مناسب اقدام به فراخوان عمومی کرد که پس از بررسی معنایی، آوایی و زبان‌شناختی، از میان اسامی مختلف، پالایش‌های اولیه انجام و در مرحله بعد، تاییدیه فرهنگستان زبان و ادب فارسی دریافت و در نهایت نام تارا برای این خودرو را برگزید.

بیشتر بخوانید: نگاهی به مشخصات فنی تارا؛ محصول جدید ایران خودرو

جدول مشخصات فنی تارا
جدول مشخصات فنی تارا

برخلاف سایپا که برای شاهین (رهام) از پلتفرم ایرانی و مستقل استفاده کرده، K132 ساخت ایران‌ خودرو با پلتفرم پژو ۳۰۱ تولید شده است. این موضوع به آسودگی خیال برای مخاطب ایرانی منجر می‌شود و داستان خودرو ملی با پلتفرم داخلی را تداوم نمی‌دهد؛ اما ادعای مدیران ایران‌ خودرو مبنی بر ساخت ۹۳ درصد قطعات K132 در ایران، سؤالات تازه‌ای در ذهن به‌وجود می‌آورد. البته ایران‌ خودرو برای تولید سمند هم از شاسی پژو ۴۰۵ استفاده کرد و امیدواری برای تولید خودرو ملی را به یأس تبدیل کرد.

تولید انبوه محصول جدید ایران‌ خودرو با همکاری بیش از ۱۳۲ سازنده ایرانی قرار است در بهمن سال جاری آغاز شود. در ابتدای تولید، تارا مجهز به نسل جدید موتور تی‌ یو ۵ وارد بازار می‌شود. تولید این خودرو با موتور ای ‌اف ۷ توربو و گیربکس اتوماتیک هم در دستور کار ایران‌ خودرو قرار دارد.

خط تولید بدنه تارا با ظرفیت ۱۶ دستگاه در ساعت که برای نخستین بار در صنعت خودرو کشور و خاورمیانه از فناوری جوشکاری لیزری و CMT بهره می‌برد، در شرکت ایران‌ خودرو راه ‌اندازی شده است.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی قیمت سایپا شاهین در بازار

امکانات و آپشن‌های ایران خودرو تارا در یک نگاه
امکانات و آپشن‌های ایران خودرو تارا در یک نگاه

با توجه به کاتالوگ منتشر شده در وب سایت گروه صنعتی ایران خودرو، تارا در نسخه دنده‌ای و اتوماتیک به بازار می‌آید و به پیشرانه EC ۵ یا همان TU ۵ پلاس مجهز است. این پیشرانه ۱٫۶ لیتری توان ۱۱۰ اسب بخار را با گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر تولید می‌کند و به فناوری زمان بندی متغییر سوپاپ‌ها و پمپ روغن تطبیقی مجهز است. این توان از طریق جعبه دنده ۵ سرعته دستی و یا ۶ سرعته اتوماتیک به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

اما در تارا اتوماتیک امکانات بیشتری دیده می‌شود و این خودرو به سانروف، دوربین عقب، تریم داخلی چرم و پارچه، رینگ ۱۶ اینچی، صندلی های برقی جلو (۴ حرکته برقی و دو حرکته دستی برای صندلی راننده – دو حرکته برقی و دو حرکته دستی برای صندلی شاگرد)، سنسور نور و باران، استارت دکمه‌ای، کیسه هوای جانبی جلو، آینه‌های تاشوی برقی و … مجهز است.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search