بسیاری از خودروسازان دنیا، خدمات پس از فروش را به عنوان یک اصل در پایداری فروش و جذب مشتری در نظر میگیرند و تا حد امکان اجازه نمیدهند اعتبار و درآمدزاییشان از این ناحیه ضربه بخورد.
بازگشت تحریمهای خودروسازی، تمامی بخشهای این حوزه را تحت تاثیر خود قرار داده و در کنار آن، افت ارزش پول ملی، موجب شده تا بسیاری از قطعات و لوازم خودروهای موجود در بازار، که به صورت وارداتی در بازار موجود هستند، دچار افزایش قیمت قابل توجهی شوند.
بیشتر بخوانید: فرمول قیمتگذاری جدید خودرو در جهت افزایش تولید
طبق بررسیهای شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، خدمات پس از فروش در صدر جدول شکایات مشتریان از عرضهکنندگان خودرو طی سال ۹۸ قرار دارد. در این گزارش، محور اصلی شکایت از خودروسازان، اعتراض به عملکرد نمایندگیهای ارائه دهنده خدمات پس از فروش بوده که فراوانی بیشتری نسبت به موارد دیگری مانند فروش و سطح کیفی خودروها داشته است.
بیشتر بخوانید: درآمد دولت از واردات خودروهای کارکرده از مناطق آزاد چقدر است؟
براساس ارزیابیهای صورت گرفته مردم از عملکرد شرکتهای خدمات پس از فروش خودروسازی ناراضی هستند و کمبود یا نبود قطعات یدکی،کیفیت پایین قطعات، خدمات و تعمیرات، هزینه تراشی بیمورد، کمبود تعداد نمایندگیهای مجاز و عدم انجام کار یا حل ایراد، جزء انتقاد اصلی مردم از خدمات پس از فروش خودرو در ایران است.
کمتر از یک دهم درصد از مجموع نمایندگیهای فروش و خدمات پس از فروش از نظر عملکرد و تامین رضایت مشتریان در رتبه یک قرار دارند و براساس ارزیابیها از مجموع ۲۴۴۰ نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش ۳۹ شرکت خودروساز در سراسر کشور تنها ۲۰ نمایندگی در سطح رتبه یک قرار دارند.