سهم ۳۰ درصدی محصولات جدید از تولید امسال ایران‌ خودرو

سهم ۳۰ درصدی محصولات جدید از تولید امسال ایران‌ خودرو

خودروسازان در شرایط کنونی کشور، با مشکلات مختلفی ازجمله نبود نقدینگی و افزایش سرسام‌آور مواداولیه روبه‌رو هستند. این موضوع درحالی است که مشتریان قطعه‌سازان با پرداخت‌نکردن تعهدات خود، ضمن کاهش حجم نقدینگی تولیدکنندگان قطعه، بار مضاعفی را به صنعت دیرین قطعه‌سازی کشور وارد کرده‌اند.

معاون برنامه‌ریزی شرکت طراحی، مهندسی و تأمین قطعات ایران‌خودرو با تأکید بر عزم جدی برای تأمین قطعات ۶۳۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: «مطابق سیاست‌های گروه صنعتی ایران‌خودرو، ۳۰ درصد از این رقم تولید به خودروهای جدید ازجمله تولید ۵۰ هزار دستگاه محصول تارا، دنا توربواتومات و ۲۰۷ پانوراما اختصاص یافته است.»

امسال باتوجه‌به شعار سال، پیشرو سال گذشته به‌دنبال افزایش تولید و رضایت مشتری هستیم. همچنین در تلاش هستیم تا در کنار تولید، کیفیت را در سطح بالا نگه داریم. مهدی نداف‌زاده افزود: «صرفاً ۹ درصد از تولید سال ۹۹ به محصولات جدید اختصاص داشت، اما در سال جاری، برنامه‌ریزی تأمین و تدارک قطعات خودروهای جدید که وارد چرخه تولید می‌شوند، نیازمند عزم جدی زنجیره تأمین و مجموعه ساپکو خواهد بود.»

بیشتر بخوانید: متوسط ارزبری هر خودرو ۱۷۱۵ یورو

وی از تأمین و تدارک ۱۲ هزار شماره فنی قطعه و ۴۷۰ شماره فنی مواداولیه در حوزه ورق، قراضه، فولاد آلیاژی و مواد شمیایی در سال ۱۳۹۹ خبر داد و گفت: «در سال گذشته و در شرایط سخت تحریم، برنامه‌ریزی و تأمین و تدارک حجم بالایی از تولید ایران‌خودرو در شرکت ساپکو انجام شد که در حوزه ورق‌های فولادی ۳۶۰ هزار تن، در حوزه قراضه ۱۷۰ هزار تن، آلومینیوم ۳۶ هزار تن و در حوزه فولاد آلیاژی، ۷۲ هزار تن بوده است.

مدیرعامل ایران‌خودرو گفت: «درصدد هستیم تا کیفیت محصولات را به‌گونه‌ای افزایش دهیم که توان رقابت با خودروهای خارجی را داشته باشیم و در این راهبرد، استوار خواهیم بود. تحریم‌ها صنعت خودروی کشور را توانمندتر از گذشته کرده است.»

معاون برنامه‌ریزی شرکت ساپکو با اشاره به صدور کاردکس گفت: «هزینه‌های حمل در سال ۱۳۹۸ حدود ۶٫۵ میلیون یورو بود که با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده این رقم در پایان سال ۹۹ به ۳٫۸ میلیون یورو کاهش‌ یافت. این دستاورد ۲٫۷ میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی، حاصل برنامه‌ریزی دقیق و کنترل آن است.»

معاون برنامه‌ریزی شرکت ساپکو از ثبت‌نام ۶۰ درصد از سازندگان در سامانه بهین‌یاب خبر داد و بر ضرورت مدیریت تخصیص قراضه، آلومینیوم، فولاد و ورق به سازندگان طبق قراردادهای منعقدشده در سال ۹۹ و رصد بازگشت این مواد در قالب قطعات به چرخه تولید تأکید کرد و گفت: «موضوع کنترل میزان تحویل این مواد به سازندگان در سال ۱۴۰۰ همچنان با نظارت و کنترل دوره‌ای زنجیره تأمین توسط ساپکو همراه خواهد بود. یکی از مأموریت‌های مهم ساپکو صادرات است که باتوجه‌به نرخ ارز و توانمندی‌هایی که در ساخت قطعات داریم، می‌توانیم بر روی این راهبرد برنامه‌ریزی کنیم.»

سهم ۳۰ درصدی محصولات جدید از تولید امسال ایران‌ خودرو

بیشتر بخوانید: تغییرات مشخصات فنی ایران خودرو تارا

گروه صنعتی ایران‌خودرو در سال‌های ۹۸ و ۹۹ و شرایط سخت تحریم، با اجرای پروژه‌های مختلف و برگزاری میزهای ساخت داخل توانست درمجموع ۲۱۰ میلیون یورو کاهش ارزبری را محقق کند. شرکت طراحی مهندسی و تأمین قطعات ایران‌خودرو (ساپکو) در این مدت با اجرای ۱۳۵ پروژه داخلی‌سازی قطعات و مجموعه‌های خودرو و اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی طراحی، ۲۱۰ میلیون یورو کاهش ارزبری محقق کرده است. در حوزه قالب و ابزار خودرو تارا، ایران‌خودرو موفق به ساخت ۲ هزار دست قالب و ابزار به وزن ۳ هزار تن با صرفه‌جویی ارزی ۲۲ میلیون دلار شده است.

در حال ‌حاضر، ساپکو ۱۳۱ پروژه با شرکت‌های دانش‌بنیان با ظرفیت قرارداد ۱ هزار میلیارد تومان و کاهش ارزبری سالانه ۱۵۰میلیون دلار و همچنین ۲۱ پروژه با صنایع دفاع با هدف ۳۳ میلیون یورو کاهش ارزبری سالانه را دنبال می‌کند. ۲۳ تفاهم‌نامه شرکت ساپکو با سازمان هوافضا بخشی از پروژه‌هایی است که با ظرفیت قرارداد ۲ هزار میلیارد تومان و کاهش ارزبری سالانه ۴۶ میلیون دلار درحال پیگیری است.

***

شما می‌توانید اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *