با شروع دوباره تحریمها در نیمه اول سال ۹۷، فرانسویها خیلی زود از بازار ایران رفتند و مونتاژ پژو ۳۰۱ که قرار بود در ایکاپ انجام شود، برای همیشه متوقف شد. بعد از این اتفاق تلخ، ایرانخودرو توانست حق امتیاز استفاده از پلتفرم پژو ۳۰۱ را بگیرد. به این ترتیب، ایرانخودرو با تغییرات و اصلاحاتی روی پلتفرم PF1 پژو سیتروئن، توانست پلتفرم ملی IKP1 را برای خودش بسازد. اولین خودرویی که با این پلتفرم ساخته شد، خودروی تارا بود که در ابتدا با کد کارخانهای K132 شناخته میشد. نسخه اولیه تارا در بهمن ۹۸ رونمایی اما تولیدش از اواخر سال ۹۹ شروع شد. درنهایت در مدل ۱۴۰۰ برای اولینبار به بازار آمد.
گروه صنعتی ایرانخودرو بالاخره قیمت مصوب تارا دندهای را در اسناد کدال خود منتشر کرد. پیش از این، قیمتهای مختلفی در گزارشهای ایرانخودرو در وبسایت کدال دیده میشد؛ اما اکنون میبینیم که آخرین قیمت این سدان ملی پیش از اعمال افزایش قیمتهای خرداد ۱۴۰۰ اعلام شده است.
با درنظرگیری این قیمت برای تارا دندهای در اردیبهشت ۱۴۰۰، میتوان گفت که بهای تمامشده این خودرو با احتساب هزینههای جاری مانند مالیات بر ارزش افزوده، عوارض، شمارهگذاری، بیمه شخص ثالت و … به حدود ۲۹۴ میلیون تومان میرسد. در نظر داشته باشید که این قیمت پیش از ابلاغ مجوز افزایش قیمت بوده و بدیهی است که ایرانخودرو برای خرداد ۱۴۰۰ بتواند تا قیمتی با افزایش چنددرصدی را در نظر بگیرد.
باتوجهبه بخشنامه اخیر شورای رقابت، این امکان وجود دارد که قیمت تمامشده ایرانخودرو تارا دندهای در خرداد ۱۴۰۰ ( با احتساب هزینههای مالیات بر ارزش افزوده، عوارض، شمارهگذاری، بیمه شخص ثالث و …)، در محدوده ۳۱۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان تا ۳۳۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تعیین شود.
بیشتر بخوانید: تارا کیفیت و ایمنی بالایی دارد
تارا مجهز به پیشرانه تیو ۵ پلاس (EC۵) و ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۵۰ نیوتنمتر گشتاور است. در این پیشرانه و برای انتقال نیروی آن به چرخهای جلو، از یک گیربکس ۵ دندهدستی یا جعبهدنده اتوماتیک ۶ سرعته استفاده شده است. جعبهدنده ۵ سرعته دستی BE4 این قدرت و توان پیشرانه را به چرخهای جلوی این سدان ملی میرساند. خودروی تارا قادر است در مدتزمان ۹٫۵ ثانیه از حالت توقف کامل به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند و بهطور ترکیبی معادل ۶٫۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت بسوزاند.
بیشتر بخوانید: تولید تارا اتوماتیک از تیرماه آغاز میشود
امکانات استاندارد تارا با گیربکس دستی شامل ترمزهای دیسکی جلو و عقب، سنسور پارک عقب، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، فرمان کمکی برقی، تریم داخلی پارچه، کروز کنترل، محدودکننده سرعت، رینگ فولادی طرح اسپرت با قالپاق، نمایشگر لمسی، قابلیت نمایش صفحه تلفن همراه بر روی نمایشگر خودرو، کامپیوتر سفر، سنسور باد تایرها، سامانه نمایشگر وضعیت تعویض دنده، چراغ روشنایی روز، ۲ کیسه هوا، استاندارد ایزوفیکس صندلیها و … است.
نکته دیگر عدم اشاره به سامانه ایمنی کنترل پایداری (ESP) است که امید میرفت در این مدل عرضه شود؛ اما همچنان نبود این ویژگی ایمنی بسیار مهم در خودروهای مونتاژ داخل مشهود به نظر میرسد.
***
شما میتوانید جدیدترین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.