کم افت ترین خودروهای چینی بازار ایران کدامند؟ در بازار معاملات خودرو در کشور بهجز ماشینهای ایرانی، چند گروه حضور پررنگی دارند. شاید به جرات بتوان گفت بیشترین سهم از محصولات خارجی در بازار خرید و فروش داخل را کشور چین در اختیار دارد و اتومبیلهای این کشور در سطوح مختلف کیفی و قیمتی دیده میشوند.
یک خریدار چه قصد تهیه یک ماشین نو و چه یک ماشین کارکرده را داشته باشد، به غیر از قیمت، استهلاک و عمر مفید ماشین از نظر او در جایگاه مهم قرار دارد.
باید توجه داشت که صرف خارجی بودن یک خودرو ضامن کیفیت بالای آن نیست، حتی اگر طراحی و زیبایی چشمنوازی داشته باشد. درصد افت یک خودرو که به نوعی جمع میزان استهلاک آن در طول عمر مفیدش محسوب میشود یکی از موضوعات اصلی در کیفیت یک ماشین است.
از آنجا که بخش چینی در بازار خودرو از اهمیت بسیاری در این سالها برخوردار شده است، در این مطلب تلاش داشتیم تا شماری از محصولات این کشور که در افت و استهلاک کمتری نسبت به محصولات مشابه دارند و در اصطلاح به کمافتترین خودروهای چینی مشهو هستند را معرفی کنیم.
۱ – برلیانس H320 و H330
اولین گزینه از فهرست کم افت ترین خودروهای چینی بازار ایران، سری H300 کمپانی برلیانس است که یکی از ارزانترین و در عین حال مناسبترین گزینههای غیر ایرانی بازار این خودروی شناخته شده است.
برلیانس، سری H خود را در ایران در دو کلاس سدان و هاچبک ارایه میکند که مدل H320 و H330 این کمپانی به جز تفاوت در بدنه و طراحی ظاهر، از نظر امکانات و توانایی فنی شبیه به هم هستند. در واقع، تیپ H320 نسحه هاچبک تیپ H330 است.
شاید در ظاهر این محصول کیفیت ساخت بالایی نداشته باشد، اما به دلیل عملکرد فنی و دسترسی به لوازم یدکی، عمر مفید و کاربری آن در سطح مناسب و کافی قرار دارد.
برای انتخاب بین این دو مدل تنها سلیقه خریدار مهم خواهد بود و تصمیمی که بین هاچبک و سدان می گیرد؛ هر چند که در اغلب موارد مدل H330 به خاطر کشیده بودن طراحی این ماشین و هارمونی که با صندوق عقب میسازد جذابتر و بهتر است.
بنابراین، اگر به دنبال کمافتترین خودروهای چینی با قیمت معقول هستید، بد نیست به آگهیهای برلیانس نگاهی بیاندازید:
آگهیهای خرید و فروش برلیانس H320
آگهیهای خرید و فروش برلیانس H330
بیشتر بخوانید: ارزانترین خودروهای چینی بازار ایران را بشناسید
۲ – جک J4
دومین مورد از لیست کم افت ترین خودروهای چینی بازار ایران نیز یک سدان از کمپانی جک است که بین دو برادر قبلی خود یعنی J3 و J5 جای میگیرد. این محصول که حالا حدود ۱۰ سال از رونماییاش در چین میگذرد، توسط گروه کرمان موتور به بازار داخل کشور عرضه شد.
جک J4 یک محصول اقتصادی و بهصرفه محسوب میشود چرا که هم قیمت آن با توجه به کیفیت مطلوب موتور و گیربکس و کارکرد آنها پایین است و هم اینکه اگر راننده با احتیاطی پشت آن باشد در تعمیرگاه و تهیه لوازم یدکی مشکل خاصی نخواهد داشت.
هر چند که جک J4 از کمی امکانات در بخش ایمنی و رفاهی و همچنین عرضه محدود در بازار رنج میبرد، اما هندلینگ و فنربندی نرم آن هنگام رانندگی حس خوبی را منتقل میکند. جعبهدنده این ماشین مجهز به فناوری CVT و دارای دو حالت اسپرت و رانندگی در برف است.
جک J4 نیز گزینه خوبی برای افرادی است که به دنبال خودروهای کم افت چینی هستند و قصد ندارند مبالغ هنگفتی را خرج کنند.
۳ – دانگفنگ H30 کراس
محصول دیگری که گاهی بین فروشندگان بهعنوان کم افت ترین خودروی چینی نام برده میشود، خودرویی از دانگفنگ است. در واقع کسانی که معتقدند این خودرو افت بالایی ندارد آن را با ماشینهای داخلی همرده مقایسه میکنند که بیراه هم نیست.
این هاچبک سیستم تعلیق نرمی دارد؛ موتور TUV ۱۶۰۰ سیسی آن با یک گیربکس چهار حالته همراه شده و فضای خوب و جاداری را در کابین در اختیار راننده و سرنشینان قرار میدهد. دانگفنگ H30 کراس رقیب مستقیم پژو ۲۰۶ و پژو ۲۰۷ محسوب میشود و بهطور کامل بازار این دو مدل فرانسوی را در ایران به چالش میکشد.
این خودرو در سطح آپشنها و تنوع امکانات نیز نمره قابل قبولی میگیرد و در مورد افت و استهلاک فنی آن نیز جای نگرانی نیست. هر چند که این محصول در کیفیت ساخت کابین و فرمانپذیری سطح بالا نیست، اما مصرف سوخت کمی دارد و در ۱۰۰ کیلومتر حدود ۷ لیتر بنزین میسوزاند.
بنابراین اگر ترجیح میدهید که به جای پژو ۲۰۶ یا پژو ۲۰۷ خودرویی غیرایرانی بخرید، دانگفنگ H30 کراس میتواند همان خودرویی باشد که دنبالش هستید.
آگهیهای خرید و فروش دانگفنگ H30
بیشتر بخوانید: معرفی کم استهلاکترین خودروهای ایرانی و خارجی بازار
۴ – چری آریزو ۵ دندهای لاکچری
چری از نامهایی است که گروه مدیران خودرو چندین سال است با آنها قرارداد همکاری دارند. بعد از ورود سری ماشینهای امویام که توسط همین کمپانی چینی ساخته میشد، این گروه ایرانی از حدود ۷ سال پیش تصمیم گرفتند مدلهایی با نام خود برند چری وارد کند.
چری آریزو ۵، چهارمین گزینه فهرست کم افت ترین خودروهای چینی بازار، یک سدان جمع و جور و مناسب جادههای شهری و مصرف روزانه که با مصرف پایین سوخت و گنجایش خوب اتاقک کابین رضایت دارندهاش را جلب میکند. اگر چه تیپ اکسلنت آن فول محسوب میشود و نسبت به تیپ لاکچری دارای تمام امکانات رفاهی است، اما مدل دندهای لاکچری نیز از لحاظ کیفیت فنی و راندمان در قسمت مکانیکی کمبودی نسبت به آن نسخه ندارد.
چری آریزو ۵ شتاب اولیه پایینی دارد و عملکرد گیربکسش، خصوصاً در سرعتهای بالا، در جایگاه مطلوبی قرار نمیگیرد؛ اما از آنجا که کیفیت ساخت خودرو خوب است، میتوان با نگهداری و مراقبت کافی کمتر به تعمیرگاهها رفت و عمر مفیدش را افزایش داد.
این خودرو در ۱۰۰ کیلومتر کمتر از ۶ لیتر بنزین میسوزاند و با شتاب صفر تا ۱۰۰ در حد ۱۰ ثانیه، سقف سرعتی نزدیک به ۱۸۵ کیلومتر میدهد.
آگهیهای خرید و فروش چری آریزو ۵
۵ – هاوال H2
خودروی کم افت چینی بعدی نیز یکی از محصولات گروه گریتوال چین است. از ساخت و معرفی هاوال H2 در کشور مبدا حالا حدود ۸ سال میگذرد و اولین بار نیز در سال ۱۳۹۴ به ایران وارد شد؛ اما پس از توقفی کوتاه، همکار جدید ایرانی این شرکت چینی، یعنی بهمن خودرو، حدود ۳ سال بعد مجوز خط مونتاژ و تولید آن را گرفت.
هاوال اچ ۲ کیفیت ساخت خوب و بالایی دارد و نحوه جایگیری صندلیهای آن در اتاقک نسبت به دیگر ماشینهای همکلاس تغییر کرده و باعث شده دید بهتری به راننده و سرنشینان جلو بدهد.
کراساوور هاوال H2 که دو عنوان چینی دیگر در خانواده جک و چری را به رقابت دعوت میکند، از یک موتور ۱۵۰۰ سیسی توربو با یک گیربکس ۶ سرعته با حالت رانندگی در برف بهره میبرد. هر چند که وقتی به اعداد خروجی میرسیم وضع این محصول چندان خوب نیست؛ شتاب اولیه هاوال H2 پایین و نزدیک ۱۲ ثانیه است و در ۱۰۰ کیلومتر حدود ۹ لیتر سوخت مصرف میکند.
همچنین، عایقبندی این ماشین در سرعتهای بالا در وضعیت سطح بالایی قرار ندارد. اما از نظر امکانات مثل بیشتر خودروهای چینی در بازار تنوع خوبی دارد و از لحاظ میزان استهلاک نیز در صورت مراقبت و حفظ سلامتی آن نگرانی زیادی متوجه آن نخواهد بود و به عنوان یکی از کم افت ترین خودروهای چینی بازار شناخته میشود.
بیشتر بخوانید: فهرست ارزانترین خودروهای هاچبک بازار ایران
۶ – هایما S5
گزینه بعدی لیست کم افت ترین خودروهای چینی بازار، هایما S7 است. ایران خودرو چند سال بعد از معرفی و واردات هایما S7، به هدف ادامه این موفقیت مدل دیگری از این کمپانی با نام هایما S5 را وارد کرد. این مدل که از یک موتور توربو و امکانات قابل قبولی برخوردار است، مانند خیلی از ماشینهای این رده در عناوین چینی از جعبهدنده CVT بهره میبرد و دارای سیستم تعلیق و شتاب مناسبی است.
هایما S5 برخلاف مورد قبلی مصرف سوخت کمتر یعنی ۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و همچنین شتاب اولیه ۹ ثانیه دارد و از این نظر در پله بالاتری قرار میگیرد. هایما S5 به خاطر وزن سبک خود سرعت بالا و تعلیق نرمی در رانندگی دارد و تنها موارد منفی آن در قسمت فنی، کشش و قدرت کم موتور و جعبهدنده در سربالاییها و نرمی بیش از حد فرمان در سرعتهای بالاست.
اگر به دنبال کمافتترین خودروهای چینی بازار هستید و توانایی پرداخت مالی آن را هم دارید، هایما S5 میتواند گزینه خوبی برای شما باشد.
۷ – جک S5
آخرین گزینه کمافتترین خودروهای چینی بازار جک S5 است. جک اس ۵ در سال ۱۳۹۴ پا به بازار کشورمان گذاشت و امروز هم همچنان بر روی خط مونتاژ کرمان موتور قرار دارد.
جک S5 یکی از موفقترین و یکی از بهترین خودروهای چینی بازار ایران است که توانسته آمار فروش بسیاری خوبی از خودش به جای بگذارد. برخلاف بیشتر خودروهای چینی که عمر کوتاهی در بازار کشورمان دارند، جک S5 توانسته بیش از ۶ سال روی خط تولید باقی بماند که خودش نشاندهنده استقبال فراوان مشتریان ایرانی است.
در حال حاضر، جک اس ۵ به صورت دستی و اتوماتیک در بازار ایرانی قابل خرید است (البته باید گفت که نسخههای اتوماتیک جک S5 خودروهای فول آپشن محسوب میشوند). این خودرو طراحی شبیه به خودروهای کرهای دارد. همچنین، پیشرانه قوی، آپشنها و امکانات متنوع و البته خدمات پس از فروش خوب کرمان موتور باعث محبوبیت بالای این خودرو شده است.
بیشتر بخوانید: پرامکاناتترین خودروهای داخلی کدامند؟
جمعبندی؛ کدام خودروی کم افت چینی را بخریم؟
همانطور که خواندید موارد بالا از کم افت ترین خودروهای چینی بهشمار میروند که در صورت قصد خرید یک ماشین با کیفیت خارجی و خصوصاً چینی میتوان این گزینهها را بررسی کرد.
به غیر از موارد بالا، عناوین دیگری مثل محصولات امویام، بیوایدی و چری تیگو ۷ نیز در بازار وجود دارند که کموبیش و با اختلاف نه چندان محسوسی در زمینه افت کیفی شبیه به هم هستند.
ما در این مطلب تلاش کردیم که در هر رده قیمتی، یک خودروی کم افت چینی را به شما عزیزان معرفی کنیم. مطمئناً قیمت خودرو، آن هم در بازار نهچندان پررونق امروز، معیار مهمی در خرید خودرو محسوب میشود.
در هر صورت امیدواریم که راهنمای خرید خودرو بالا برایتان مفید بوده باشد. نظر شما درباره خودروهای نامبرده چیست؟ به نظر شما کدام یک از این خودروها ارزش خرید دارند؟ آیا جای خودرویی در این فهرست خالی است؟ نظرات و پیشنهادات خودتان را با ما در میان بگذارید.
8 پاسخ
عزیز جک تولید کرمان موتوره نه مدیران خودرو
عالی. دم شما گرم
این گزینه ها همه یه طرف s7یه طرف هم از نظر قیمت هم از نظر کیفیت هم از نظر افت ممنون
مشتری اول اخرش خودتون هستین
سلام خودرویی که قیمت تمام شده اش را مثلا ۲۰ هزار دلار اعلام می کنند با دلار ۲۵ هزار تومانی میشه ۵۰۰ میلیون با این وجود چرا چنین خودرویی در بازار و حتی در خودرو سازی قیمتی ۱ میلیاردی دارد البته این خودرو در ایران مونتاژ میشه پس باید قیمک کمتری داشته باشد. خدایا به به داد این ملت برس
چانگان مدل cs35و برلیانس سری ۲۰۰ از قلم افتاد. البته بعلت عدم شناخت بازار از کیفیت خوب سری ۲۰۰برلیانس نسبت به سایر مدل ها افت بیشتری کرده ولی مصرف سوخت ۶.۲ و کیفیت نسبتا قابل قبول این مدل بنظر من جایگاه خوبی باید پیدا کند. چانگان هم کیفیت قطعاتش بالاست ولی افتش هم تو بازار کمتره
تهی پای رفتن به از کفش تنگ، من خودم بهیچ عنوان هیچ کالای چینی نمیخرم وهمچنین نزدیکانم.
الان من میگم فتورونی بهمن خودرو آینده خوبی خواهد داشت
هم قیمت مناسبت۶۵۵ پنج نفره ۶۷۵ هفت نفره
هم بومی سازی با خرید پلت فرم
هم عدم قطع تولید در سالهای آینده