قیمت خودرو در هفته دوم مرداد ۱۴۰۰ صعودی شد

قیمت خودرو در هفته دوم مرداد ۱۴۰۰ صعودی شد

بررسی روند قیمت‌ها در بازار خودرو و مقایسه آن با حدود ۲۰ روز پیش نشان می‌دهد که طی این مدت، بیشتر پرتیراژهای خودروسازان داخلی با افزایش قیمت روبه‌رو شده‌ است. طی حدود ۳ سال گذشته، نرخ ارز پیشروی تعیین قیمت بازارها ازجمله خودرو بوده است. به تعبیری نرخ ارز به‌عنوان حسگر قیمت خودرو در بازار عمل کرده است؛ به‌طوری‌که با نوسان نرخ ارز، قیمت بازاری خودرو روند افزایشی یا نزولی به خود گرفته است.

گویا به نتیجه نرسیدن مذاکرات برجام و روند افزایشی قیمت دلار، مردم را از کاهش قیمت ناامید و دوباره آنها را روانه بازار خودرو کرده است. جنگ سیاسی در بازار خودرو تمامی ندارد. در هر دولتی به‌دلیل موقعیت صنعت خودروسازی همواره سایه چند دولت بر سر این صنعت بوده و هست. تعدد نظرات و ارائه قوانین شرایط را برای فعالیت صنعت خودروسازی کشور سخت کرده و از همه مهم‌تر بازار محصولات این صنعت را تحت‌سیطره سیاست‌های سیاسیون قرار داده است.

هم‌زمان با رشد قیمت ارز و همچنین کاهش عرضه خودروسازان، قیمت‌ها در بازار خودرو افزایش یافت؛ به‌طوری‌که این رشد قیمت درمورد برخی خودروها تا ۲۸ میلیون تومان نیز بوده است. در شرایط فعلی که بازار آزاد شرایط مطلوبی ندارد، متأسفانه در زمینه قیمت‌‌گذاری خودروها در کارخانه نیز چندان موفق عمل نمی‌شود. قیمت‌گذاری خودروهای داخلی طی سال‎ه‌ای گذشته با بحث‎‌ها و چالش‌های فراوانی مواجه بوده است. از طرف دیگر افسار قیمت‌‌گذاری خودروهای خارجی نیز رها شده است.

بر اساس صحبت‌های آرش محبی‌نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور، در حال حاضر ۱۴۰ هزار دستگاه خودروی ناقص کف پارکینگ‌های خودروسازان انباشته شده است.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌‌سازان خودرو تشریح کرد: «در کنار این مسائل، برخی موضوعات بحرانی و بین‌المللی مانند ریزتراشه‌ها وجود دارد که در سطح بین‌المللی پیش آمده است؛ به عبارتی کل جهان با کمبود تراشه مواجه شده که تأثیر منفی بر صنایع خودروسازی گذاشته است، اما این مسائل موقتی و ناشی از کرونا و بحران‌های دیگر است که رفع می‌شود.»

محبی‌نژاد افزود: «ما از بحران‌های جهانی کمتر از بحران‌های داخلی لطمه می‌خوریم. قریب به ۱۴۰ هزار خودروی ناقص کف پارکینگ‌های خودروسازان وجود دارد که بسیاری از آنها به‌دلیل نقص قطعات و به‌ویژه بحث بحران است که شاید نصفی از آن به‌دلیل بحران ریزتراشه‌ها باشد که تجاری نمی‌شوند.»

بازاری خودرو صعودی شد

وی ادامه داد: «وزارت صمت با بانک مرکزی همسو نیست و تفرق آرا، نظرات و تصمیم‌گیری هم در داخل دولت بیداد می‌کند و هم در مجلس و قوه قضاییه وضع به همین شکل است.» طی پنجشنبه و جمعه که بازارها همگی تعطیل بود، احتمالاً افزایش نرخ ارز و صعود آن به کانال ۲۶ هزار تومان دلالان را به صرافت بالابردن قیمت‌ خودروها انداخته است.

طبق بررسی‌های صورت‌گرفته از قیمت‌ها در بازار خودرو و مقایسه آنها با قیمت‌ها با حدود ۲۰ روز پیش، در پرتیراژهای گروه صنعتی ایران ‌خودرو سمند LX با افزایش ۵ میلیون تومانی، ۲۱۸ میلیون تومان قیمت دارد. البته بیشترین افزایش قیمت در محصولات گروه صنعتی ایران‌‌خودرو همان‌ طور که اشاره شد، متعلق به دنا پلاس توربو دنده‌ای است که از ۳۸۵ میلیون تومان در روز چهارشنبه هفته گذشته و ۳۷۵ میلیون تومان حدود ۲۰ روز گذشته، اکنون ۴۰۳ میلیون تومان قیمت‌‌گذاری شده است.

در دیگر محصولات گروه صنعتی ایران‌‌خودرو، پژو ۴۰۵ GLX بیش از ۹ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ و رانا پلاس هر یک ۸ میلیون تومان و رانا LX  هفت میلیون تومان طی ۲۰ روز اخیر گران‌تر شده‌ است. در بازار به ترتیب پژو ۴۰۵ GLX حدود ۲۱۶ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ حدود ۲۲۵ میلیون تومان، رانا پلاس ۲۳۳ میلیون تومان و رانا ال‌ایکس ۲۱۱ میلیون تومان تعیین قیمت شده‌ است. علاوه بر اینها، بر قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و دنا نیز هر یک ۵ میلیون تومان اضافه شده است. پژو ۲۰۶ تیپ ۵ حدود ۲۷۰ میلیون تومان و دنا ۳۰۰ میلیون تومان قیمت دارند. دو محصول پژو ۲۰۶ SD V۸ و پژو ۲۰۷ اتوماتیک هم ۳ میلیون تومان گران‌تر شده و به ۲۸۰ میلیون تومان (پژو ۲۰۶  SD V۸) و ۳۹۵ میلیون تومان (پژو ۲۰۷ اتوماتیک) رسیده‌ است.

پژو ۲۰۷ دنده‌ای کمترین میزان افزایش قیمت را طی مدت مذکور داشته و با ۲ میلیون تومان افزایش به ۲۹۵ میلیون تومان رسیده است. درنهایت در محصولات گروه صنعتی ایران‌خودرو تنها پژو پارس سال است که در همان رده قیمتی ۲۵۰ میلیون تومان باقی‌ مانده است. همچنین فقط هایما S۷ توربو نسبت به ۲۰ روز گذشته ارزان‌تر شده و در بازار امروز  ۶۰۰ میلیون تومان تعیین قیمت شده است.

هم‌اکنون، پراید ۱۱۱ حدود ۱۴۲ میلیون تومان، پراید ۱۳۱ حدود ۱۲۸ میلیون تومان و پراید ۱۳۲ حدود ۱۲۳ میلیون تومان تعیین قیمت شده‌ است. علاوه‌ بر این‌ها، کوییک دنده‌ای و تیبا ۳ میلیون تومان گران‌تر شده است. کوییک از ۱۵۰ میلیون تومان به ۱۵۳ میلیون تومان و تیبا از ۱۳۲ میلیون تومان به ۱۳۵ میلیون تومان رسیده‌ است.

بررسی‌ قیمت‌های این چند روز و مقایسه آن با ۲۰ روز گذشته نشان می‌دهد که محصولاتی همچون تیبا ۲ و ساینا تقریباً تغییر قیمتی نداشته‌ است. در حال حاضر تیبا ۲ حدود ۱۴۰ میلیون تومان و ساینا ۱۴۷ میلیون تومان قیمت‌ دارند.

***

شما می‌توانید اخبار روز خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید.

 

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search