۱۰ نکته ضروری که برای خرید انواع لوستر باید بدانیم

1

لوسترها ابزاری هستند که این زیبایی و روشنایی را هم‌زمان برای خانه و محل کارتان به ارمغان می‌آورند. اما پیش از انتخاب و خرید انواع لوستر باید به نکاتی توجه کنید تا بتوانید مناسب‌ترین لوستر را برای مکان موردنظر خود انتخاب کنید. با ما همراه باشید تا در ادامه این مطلب، با انواع لوستر و نکات اصلی در خرید لوستر که باید به آن‌ها توجه کنید آشنا شوید. 

تاریخچه استفاده از لوستر به دوران رنسانس بازمی‌گردد؛ همان زمانی که کیفیت پایین نور در یک شمع باعث شد تا مجموعه‌ای از شمع‌ها در کنار همدیگر قرار بگیرند و در نتیجه لوسترهای ساده پیچیده‌تر شدند و لوسترهای شاخه‌ای به مرحله ظهور برسند. 

هر شمعی بر روی نگهدارنده‌ای که به دیوار متصل بود، قرار می‌گرفت تا اینکه به‌مرور در قالب قاب‌هایی که از دیوار آویزان می‌شدند، تغییر شکل دادند. می‌توان گفت برای اولین‌بار نور شمع با همان سادگی ابتدایی خود با زیبایی ترکیب شود و به‌عنوان یک ضرورت همراه همیشگی در این ابزار که به مرور جنبه‌های تجملاتی نیز به خود گرفت، باشد. اما در ادامه، زیبایی‌شناسی و تنوع ایجاد شده در آن‌ها طی این چند قرن، لوستر را به یکی از لوازم جانبی تقریباً الزامی خانه‌ها تبدیل کرد. 

نکات کلیدی در هنگام خرید انواع لوستر

گستردگی استفاده از وسایل روشنایی باعث شده است که امروزه برخی افراد تنها به معیارهای زیبایی‌شناسی لوستر توجه داشته باشند و برای برخی میزان روشنایی آن مهم باشد؛ اما وقتی قصد شما از خرید لوستر روشن شد، چه معیارهایی را باید برای خرید خود در اولویت قرار دهید؟ در واقع فرقی نمی‌کند که چه لوستری و برای چه کاربردی خریداری می‌کنیم، برای خرید هر نوع لوستری باید چند نکته کلیدی را درنظر داشته باشیم. با توجه به قیمت، کاربرد و مکان مورداستفاده لوستر، دانستن این نکات کمک می‌کند که مناسب‌ترین انتخاب را داشته باشیم.

  • هدف از خرید لوستر
  • اندازه لوستر
  • سبک لوستر
  • نورپردازی لوستر
  • حباب‌های لوستر
  •  لامپ مناسب لوستر
  • روش نصب انواع لوستر

  • نحوه تمیزکردن انواع لوستر

نکات کلیدی در هنگام خرید انواع لوستر

هدف از خرید لوستر

اگر به فکر افزایش روشنایی اتاق‌های خانه و یا محل کار خود هستید و در عین‌حال زیبایی بصری هم برای شما اهمیت دارد، ابتدا برای خود یک برنامه خرید تعریف کنید؛ هدفتان از خرید لوستر چیست، چه رنج قیمتی برای شما مناسب است، در چه ابعادی و برای چه دکوراسیونی، سوالاتی هستند که اگر از پیش جواب آن‌ها را پیدا کنید، شما را در دنیای لوستر فروشی سرگردان نمی‌کنند. 

اندازه لوستر 

بر مبنای رنج قیمتی که درنظر گرفته‌اید، حالا به سراغ تعیین اندازه لوستر بروید. قبل از خرید، متراژ اتاق، ارتفاع از سقف، ابعاد پنجره‌ها را در ذهن داشته باشید. استفاده از لوستری خیلی کوچک و یا خیلی بزرگ، ظاهر نامناسبی به فضای شما می‌دهد. 

جالب است بدانید در اروپا، یک روش کلی برای انتخاب اندازه لوستر وجود دارد که می‌توانید از آن استفاده کنید: به این شکل که طول و عرض اتاق را به فوت اندازه بگیرید، آن دو را باهم جمع کنید، مجموع قطر لوستر شما را به اینچ نشان می‌دهد. 

سبک لوستر

حالا سبک لوستر و متریال به‌کار برده شده در آن را مشخص کنید. سبک خانه شما، مشخص کننده سبک لوستری است که خریداری خواهید کرد. 

در انتخاب سبک لوستر، توجه به ارتفاع سقف برای نصب لوستر بسیار مهم است. حداقل ارتفاع لوستر از کف اتاقی که قرار است لوستر از آن نصب شود، باید ۲۱۰ سانتی‌متر باشد. همچنین توجه به ارتفاع لوستر و سقف محیط نیز حائز اهمیت است. مثلاً برای محیطی که سقف آن کوتاه است، نمی‌توان لوستر بلند استفاده کرد. در محیط‌هایی با سقف بلند، استفاده از لوسترهای چندشاخه و یا چندطبقه مناسب‌تر است. خروجی نور، نوع منبع نور، کم‌نور و پرنور بودن دیگر مواردی هستند که باید در هنگام خرید لوستر مدنظر قرار دهید. 

نورپردازی لوستر 

برای شما حتما نور خروجی از لوستر مهم است. هیچ‌چیزی بدتر از این نیست که در اتاق خواب و یا پشت میز ناهارخوری باشید و یک لامپ روشن مستقیماً به‌صورت شما بتابد. پس در زمان خرید باید بتوانید به این سوال‌ها پاسخ دهید. نور لامپ‌ها به چه سمتی باشد؟ آیا قرارگیری لامپ‌ها در لوستر به‌گونه‌ای است که در حباب‌ها پنهان شده‌اند و یا اینکه در معرض دید هستند؟ اگر لامپ‌ها در معرض دید هستند، باید یک چراغ مات به لوستر خود اضافه کنید. 

حباب‌های لوستر

آنچه که در انتخاب حباب لوستر باید مورد توجه قرار گیرد، در ابتدا شکل آن است که باید معمول و استاندارد باشد تا در صورت شکسته شدن، امکان تهیه آن راحت‌تر باشد. رنگ حباب لوستر نکته دیگری است که باید به آن دقت کنید. سعی کنید از حباب‌هایی با کدری کمتر و شیشۀ شفاف‌تر استفاده کنید، چرا که اگر لوستر تنها منبع روشنایی محیط شما باشد باعث نور کمتر در محیط خواهد شد. 

انتخاب لامپ مناسب برای لوستر

در زمان خرید لامپ برای لوستر بهتر است رنگ لامپ‌ها را ترکیبی از زرد و مهتابی استفاده کنید، چرا که باعث می‌شود نور بهتری در محیط ایجاد شود. در اصطلاح به این نور طبیعی می‌گویند. اخیراً لامپ‌هایی با همین نام در بازار عرضه می‌شود که می‌توانند نور دلخواه برای لوستر شما را تامین کنند.

انتخاب لامپ مناسب برای لوستر

روش نصب انواع لوستر

هرچند به‌نظر می‌رسد که نصب لوستر کاری کاملاً تخصصی است، اما لوسترهایی که کارکرد ساده‌تری دارند را خودتان هم می‌توانید نصب کنید. کار با وسایل برقی و فنی بودن همیشه می‌تواند یک برتری و مهارت محسوب شود، اما یادتان باشد، اگر خودتان تصمیم به نصب لوستر بگیرید و در هنگام نصب مشکلی برای لوستر شما ایجاد شود، احتمالاً شرکت‌های گارانتی، دیگر این مساله پیش آمده را گردن نمی‌گیرند. اما در لوسترهای ساده‌تر گاهی دیده می‌شود که در جعبه خود لوستر، راهنمایی نصب موجود است و دیگر نیازی به نصاب نیست. 

درست است که نصب لوازم منزل کاری لذت‌بخش برای اهالی خانه است، اما یادتان باشد همیشه بهتر است که کار به‌دست کاردان سپرده شود؛ اما اگر به هر دلیلی تصمیم گرفتید خودتان نصاب لوستر خانه باشید، این نکات را رعایت کنید:

  • خواندن دستورالعمل، اولین کاری است که باید انجام بدهید؛ جمله طلایی اول ایمنی، بعد کار را در نصب لوستر در حافظه‌تان حک کنید. مرحله بعد خاموش کردن چراغ برق و سیم‌کشی‌ها است. بعد از اینکه از ایمنی و خاموشی جریان برق مطمئن شدید، ابتدا باید نصب پایه را انجام دهید و از تحمل وزن لوستر توسط پایه نصب اطمینان حاصل کنید. 
  • بعد از نصب پایه، نوبت به نصب لوستر می‌رسد، اول پایه لوستر و بعد سوار کردن لوستر روی پایه‌ها را باید انجام دهید. در این مرحله اندازه زنجیر لوستر را باید مشخص کنید، در تعیین اندازه زنجیر، اندازه اتاق و میزان نوری که انتظار دارید را درنظر بگیرید. توجه داشته باشید که شما باید سیم‌های لوستر را نیز شناسایی کنید. 
  • مرحله بعد وصل کردن سیم‌های فاز و نول است. بعد از اینکه هر یک از آن‌ها را به ترتیب به همدیگر وصل کردید، پیچ کردن لوستر را در دستور کار خود قرار دهید. در این مرحله می‌توانید لوستر را سر جای اصلی خود قرار دهید. حالا کلید برق را بزنید و لوستر را امتحان کنید. 

روش نصب لوستر

وزن لوستر نکته بسیار مهمی است که در هنگام نصب لوستر باید به آن توجه کنید. چون که بی‌توجهی در نصب یک لوستر سنگین از جنس برنج و یا هر نوع لوستر دیگری که وزن بالایی دارد، می‌تواند خسارت‌های مالی و حتی جانی در صورت سقوط احتمالی آن از سقف در پی داشته باشد. زنجیرها علاوه بر اینکه در تعیین زیبایی بصری و همچنین شدت نور اثرگذار هستند، در تحمل وزن لوستر نیز نقش ویژه دارند. شما برای نصب لوسترهای سقفی سنگین با طول و عرض زیاد نیاز به یک زنجیر و لوله دارید. 

یادتان باشد، علاوه‌بر اینکه زنجیر از وسط لوستر رد می‌شود، با قرار دادن یک یا دو میلگرد در جهت طولی و عرضی لوستر و بستن آن به زنجیر مرکزی، وزن لوستر بر روی میلگرد پخش می‌شود؛ که این مساله از سقوط لوستر جلوگیری خواهد کرد. برای حفظ تعادل لوستر نیز از پیچ پروانه کمک بگیرد. 

نصب لوستر در سقف کاذب؛ با توجه به اینکه معمولا سقف‌های کاذب وزن کمی دارند، توجه به وزن لوستر مهمترین نکته در نصب لوستر در سقف کاذب است. اگر لوستر شما وزنی تا ۳ کیلوگرم دارد، برای نصب تنها به رول پلاک‌های پروانه نیاز دارد. در لوسترهای سنگین‌تر و تا وزن ۷ کیلوگرم، به میلگرد برای نصب نیاز دارید و در لوسترهایی با وزن بیش از ۷ کیلوگرم قلاب لنگر تنها گزینه نصب است. 

نحوه تمیز کردن انواع لوستر

توصیه می‌شود که شیوه تمیز کردن لوستر را ابتدا از فروشنده بپرسید یا به کاتالوگی که همراه آن است، دقت کنید. اولین نکته در تمیزی لوستر، اطمینان از قطع بودن برق است. بعد از آن با توجه به نوع لوستر، روش‌های مختلفی برای تمیز کردن لوستر وجود دارد. ابتدا از لوستر خود عکس کاملی تهیه کنید تا بعد از جدا کردن قطعات و شست‌وشو، در هنگام نصب دچار مشکل نشوید. 

اگر لوستر کریستالی دارید، بهترین روش، جدا کردن گوی‌ها و شست‌وشوی جداگانه آن‌ها است. مایع ظرفشویی و آب ولرم، بهترین گزینه برای شست‌وشوی لوستر کریستالی است، اما می‌توانید از مخلوط یک‌سوم سرکه و دو‌سوم آب نیز استفاده کنید. برای اینکه کریستال‌ها جلای همیشگی خود را حفظ کنند به آب ولرم مقداری سرکه سفید اضافه کنید. برای تمیز کردن لوسترهای کدر، چند قطره آمونیاک نیز توصیه می‌شود. 

برای دیدن آگهی‌های لوستر کلیک کنید

نحوه تمیز کردن انواع لوستر

برای تمیز کردن لوسترهای برنزی، روش‌های مختلفی پیشنهاد می‌شود؛ از محلول آب و صابون گرفته تا لیموترش و الکل، گزینه‌هایی هستند که می‌توانید از آن‌ها برای تمیز کردن این نوع لوسترها به‌کار ببرید. البته فراموش نکنید لوسترهای طلایی هم حساسیت‌های خاص خود را در تمیز کردن دارند. یک سوم محلول الکل و دو‌سوم آب روشی است که برای تمیز کردن این لوسترها نیز توصیه می‌شود. 

به‌علاوه انواع اسپری‌های موجود نیز گزینه‌های خوبی برای تمیز کردن لوسترها هستند؛ اما در انتخاب اسپری باید به جنس لوستر خود دقت کنید تا یک اشتباه منجر به تغییر رنگ لوستر شما نشود.

انواع لوستر و برندهای آن

انواع مختلفی از لوسترها در بازار وجود دارد که هریک به تناسب دکوراسیون خاص آن محیط استفاده می‌شوند. در‌حال‌حاضر برخی از انواع لوستر مانند: لوسترهای چوبی، لوسترهای مدرن، لوسترهای کریستالی، لوسترهای دیواری، لوستر طبقه‌ای، لوستر طبلی، لوستر ریسه‌ای، لوستر LED انواعی از لوسترها هستند که هرکدام در جنس‌های مختلف، از لوستر فلزی گرفته تا لوستر کریستالی، لوستر طلایی، لوستر برنجی، لوستر آلومینیومی، لوستر پلاستیکی، لوستر پارچه‌ای، لوستر برنزی و غیره در بازار عرضه می‌شوند. 

انواع برند لوسترهای ایرانی

لوسترهای زیادی توسط برندهای مختلفی در ایران تهیه می‌شوند. برخی از شرکت‌ها و کارخانه‌های فعال در حوزه ساخت لوستر و روشنایی از قدمت زیادی برخوردار هستند و آن‌ها هم که تازه به میدان رقابت آمده‌اند، با نوآوری و گرفتن ایده از بازارهای جهانی در تلاش هستند که از قافله عقب نمانند.

از جمله برندهای معروف ایرانی لوستر می‌توان به ایران لوستر، لوستر هامان، داراکار، لوستر سازان، چشمه نور، پارس نوران، ونوس و زئوس، لوستر دست‌ساز لایت سوچی، لوستر دیلایت، لوستر آرام، لوستر سهیل، لوستر شهیدی، لوستر پرشیا، لوستر عالیجناب، بانی سازان و غیره اشاره کرد. 

انواع برند لوسترهای خارجی

بد نیست این نکته را هم بدانید که «Euro Lampart» و «Masiero» نیز از برندهای خارجی لوستر موجود در بازار ایران هستند. لوستر دست‌ساز باویر‌اند توسو یک برند معروف ایتالیایی است که در گروه لوسترهای معروف قرار گرفته است. Baccarat ،Tom Dixon ،KOKET ،Hudson Furniture Christopher Boots ،Seguso Vetri d’Arte ،Swarovski & Schonbek ،PELLE ،MYDRIAZ ،Moooi از خاص‌ترین و لوکس‌ترین برندهای لوستر و روشنایی در ایران و جهان هستند. 

لوستر مناسب برای اتاق‌نشیمن

اگر به‌دنبال خرید لوستر برای اتاق‌نشیمن هستید، ایجاد یک نقطه مرکزی را درنظر داشته باشید. برای مثال لوستر سقفی بری اتاق‌نشیمن گزینه مناسبی است. اگر از تلویزیون نیز در اتاق نشیمن استفاده می‌شود، ترکیب آباژورهای ایستاده در کنار لوستر سقفی ایدۀ مناسبی است. در خرید لوستر برای اتاق‌نشیمن به‌خاطر داشته باشید، از آن‌جایی که وقت زیادی از خانواده شب‌ها در اتاق‌نشیمن می‌گذرد، نور استاندارد، زیبایی بصری از نکات مهم خرید لوستر برای این فضا محسوب می‌شوند.

لوستر مناسب برای اتاق خواب

نور ملایم و ظریف، مهم‌ترین نکته‌ای است که باید در خرید لوستر برای اتاق‌خواب مورد توجه قرار گیرد. بهتر است از لوسترهایی که کلید برق دیمردار در آن‌ها به‌کاررفته، استفاده کنید تا امکان کم و زیاد کردن نور لوستر فراهم باشد. 

لوستر مناسب برای اتاق خواب

لوستر مناسب برای آشپزخانه

فکر خرید لوستر سقفی برای آشپزخانه را از سرتان بیرون کنید. با توجه به پخت‌وپز در آشپزخانه، لوسترهای شیشه‌ای در این فضا توصیه نمی‌شوند. چراغ‌های هالوژنی انتخاب مناسب‌تری برای روشنایی آشپزخانه است. از آن‌جایی که آشپزخانه را قلب خانه می‌دانند، خرید لوستر برای آشپزخانه در تپش آرام این مرکز مهم زندگی، بسیار مهم است. دقت در رنگ‌بندی، انتخاب لوستری که در برابر چربی و رطوبت مقاوم باشد، از نکات مهم در خرید لوستر برای آشپزخانه محسوب می‌شوند.

راهنمای خرید لوستر کریستالی

لوسترهای کریستالی را باید در مجموعه لوسترهای سلطنتی قرار داد که اکثراً در خانه‌های لوکس استفاده می‌شوند. اگر سبک خانه شما مینیمالیستی نیست، لوسترهای سلطنتی گزینه خوبی برای خرید هستند. بهتر است در خرید لوسترهای سلطنتی یا کریستالی، به مدل آن از جمله بلندی و آویزدار بودن لوستر دقت کنید.

محل قرارگیری و تناسب با فضا، نکته مهم دیگری است که در خرید لوستر سلطنتی باید به آن دقت کنید. زیرا معمولاً در متراژهای خیلی کوچک از لوستر سقفی کریستالی استفاده نمی‌شود، مگر اینکه سقف اتاق کوتاه نباشد. 

راهنمای خرید لوستر چوبی

در خرید انواع لوستر چوبی نوع چوب، رنگ چوب و سبک دکوراسیون محیط و مدل لوستر چوبی مهمترین عواملی است که باید درنظر گرفته شود. دقت داشته باشید که بهترین جنس چوب در خرید این لوسترها چوب روس است که در چوب‌های روس نیز روش فراوری بسیار مهم است تا پس از مدتی استفاده، منجر به ترک‌خوردن چوب لوستر نشود. 

برای تشخیص جنس چوب در لوسترهای چوبی، بدنه محصول همه‌چیز را به شما نشان می‌دهد. یک‌دست بودن بدنه چوب، بدون رگه‌های موجود بر روی چوب رنگ‌شده، حاکی از ام‌دی‌اف (MDF) بودن جنس است که باید به آن دقت شود. رنگ چوب لوستر چوبی نکته دیگری است که هنگام خرید، باید به آن دقت کنید و رنگ آن را متناسب با رنگ وسایل مکانی که قصد خرید لوستر را برای آن دارید، انتخاب کنید. 

راهنمای خرید لوستر چوبی

راهنمای خرید لوستر دیواری

شیوه توزیع نور در انواع لوستر دیواری نکته‌ای است که در هنگام خرید، باید به آن توجه کنید. برای تامین روشنایی کلی در راهرو و یا اتاق پذیرایی، چراغ‌های شفاف که بتوانند نور را به‌خوبی پخش کنند، بسیار مهم است. تعداد چراغ‌ها، نوع چراغ‌ها و رعایت عنصر زیبایی شناختی در آن‌ها، شیوه قرارگرفتن لوسترهای دیواری در کنار همدیگر، ست کردن لوسترهای دیواری با لوسترهای سقفی، از جمله مهم‌ترین عواملی است که در خرید لوستر دیواری باید به آن‌ها دقت کنید.

لوسترهای دیواری در انواع مختلفی وجود دارند که متریال به‌کاررفته در بدنه ‌آن‌ها، یکی از مهم‌ترین فاکتورهای طبقه‌‌بندی‌شان است. به‌عنوان مثال؛ انواع لوستر دیواری برنزی، لوستر دیواری چوبی، لوستر دیواری فلزی، لوستر دیواری آلومینیومی، لوستر دیواری سلطنتی و لوستر دیواری مدرن از جمله لوسترهای دیواری هستند که از سبک مدرن گرفته تا سبک کلاسیک تولید و در بازار عرضه می‌شوند.

لوستر دیواری طلایی با آویز کریستال

1 نظر
  1. سیم خاردار در تبریز می‌گوید

    ممنون

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.