لوستر دیواری، یک المان برای تزیین محیط خانه و دیوارهاست که علاوه بر روشنکردن فضا برای زیباسازی محیط خانه از آن استفاده میشود. هر خانهای به منابع نور متعدد و متنوع نیاز دارد تا فعالیتهای مختلف بهتر و راحتتر انجام شود. معمولا وزن لوستر دیواری کمتر از مدلهای دیگر لوستر است و بهدلیل اینکه کاربرد آن که یک منبع نور متصل به دیوار است، برای روشن کردن کل فضا نیست، معمولا نور ملایمتری دارد. نور لوستر دیواری باعث میشود فضا عمق بیشتری پیدا کند و بهتناسب جهت نور، فضا بزرگتر یا دنج و گرمتر بهنظر برسد.
لوستر دیواری امروزی از روشهای ابتدایی بشر برای روشن کردن محیط زندگی خود الهام گرفتهشده است. در دوران قرون وسطی از مشعلها و شمعها به عنوان عناصری دکوراتیو شبیه به لوستر دیواری امروزی برای تزئین دیوارها و همچنین ایجاد روشنایی استفاده میکردند.
برای خرید انواع لوستر دیواری باید با نکاتی چون تفاوت لوسترهای دیواری در انتشار جهتهای مختلف نور، مدلهای متنوع آن و کاربرد هرکدام آشنا شوید.
کاربردهای لوستر دیواری
معمولاً لوستر دیواری بهجای اینکه منبع اصلی روشنایی باشد، کاملکننده روشنایی منزل است و بهعنوان نور کمکی از آن استفاده میشود. انواع لوستر دیواری در بازار وجود دارد که باتوجه به سبک دکوراسیون خانه میتوانند گزینه خوبی برای انتخاب باشند. مثلا مدلهای کلاسیک لوستر دیواری دارای فرمهای متنوعی هستند؛ اما اگر طرحهای سادهتر را ترجیح میدهید، میتوانید از لوستر دیواری با طراحی مدرن استفاده کنید. از لوستر دیواری مدرن میتوان بهصورت منفرد برای ایجاد سطوح متفاوتی از روشنایی استفاده کرد. مثلا روشنی بخشیدن به یک وسیله تزئینی مثل تابلو یا روشن کردن کنجهای خانه.
لوستر دیواری را حتی میتوان در سرویسهای بهداشتی و در دو طرف آینه حمام یا دستشویی نصب کرد و روشنایی یکنواختی را ایجاد کرد. از لوستر دیواری میتوان برای روشنایی بخشیدن به محیطی مثل راهپله هم استفاده کرد یا به کمک یک لوستر دیواری فانتزی میتوان به وسایلی مثل مبل یا کنسول جلوه بیشتری داد. بهطورکلی خرید لوستر دیواری دو مزیت عمده دارد:
کاربرد تزئینی
لوسترهای متنوع و مختلفی برای انتخاب وجود دارد. لوستر دیواری کلاسیک جلوه خوبی به هر اتاقی در خانه شما میبخشد، مخصوصاً وقتی که برای اتاقهای ناهارخوری و اتاق خوابهایی استفاده شود که با مبلمان و دکوراسیون عتیقه همراه است. لوستر دیواری مدرن نیز در میان طرحهای مدرن، زیبایی خانه هایی با دکوراسیون مینیمال را دوچندان میکند.
بهینهسازی انرژی
اگرچه ممکن است باور نکنید، اما نورپردازی کمکی یکی از روشهای کاهش بازده انرژی است. لوسترهای اصلی، قسمت قابل توجهی از کل برق مصرفی در خانه شما را مصرف میکنند. لوستر دیواری، بدوننیاز به روشن شدن کل اتاق، نور ملایمی برای روشنایی تأمین میکند. این بدان معناست که در کل، انرژی کمتری مصرف میشود.
بیشتر بدانید؛ ۱۰ نکته ضروری که برای خرید انواع لوستر باید بدانیم
نکات مهم در خرید لوستر دیواری
انواع لوستر دیواری کارایی مخصوص خود را دارند؛ پس در قدم اول باید بدانید اولویت شما در خرید لوستر دیواری چیست؟ زیبایی و استفاده از ترند روز دنیا در نورپردازی دکوراسیون خانه برای شما مهم است یا فقط کیفیت نوری که به محیط خانه شما وارد میشود و ملاک تزیینی لوستر دیواری از اهمیت کمتری برخوردار است؟ با توجه به دو فاکتور سلیقه و بودجه موردنظر خود میتوانید از بین انواع لوستر دیواری مناسبترین مدل آن را انتخاب کنید.
کدام لوستر دیواری را بخرید؟
تفاوت لوسترهای دیواری در جنس و جهت انتشار نور است که هرکدام کاربرد مشخصی دارد. .یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب لوستر دیواری خانه، شیوه پخش نور لوستر است. باید با توجه به نوع طراحی دیوارکوب، تفاوت لوسترهای دیواری را باید در انتشار نور مدنظر قرار دهید. پس ابتدا باید سوالهای زیر را از خود بپرسید؛
چه هدفی از خرید لوستر دیواری دارید؟
لوستر دیواری نور را در سه جهت بالا، پایین و بهصورت مستقیم یا طرفین (بهصورت دایرهوار) پخش میکند. اگر قصد شما از خرید لوستر دیواری این است که فضای رمانتیکی بهوجود آورید، به دنبال مدلی باشید که که نور را به سمت بالا و روی سقف پخش میکند و باعث میشوند فضا بزرگتر از چیزی که هست به نظر برسد. اگر زاویه تابش نور لوستر دیواری مستقیم باشد به برجستهسازی بافت دیوار کمک میکند.
اگر قصد شما از خرید لوستر دیواری این است که در زمان مطالعه نور کافی داشته باشید و یا به بافت دیوار جلوه دهید، بین انواع لوستر دیواری مدلی را انتخاب کنید که نور رو مستقیم به سمت پایین پخش میکنند. یعنی فضای کمتری در معرض نور قرار میگیرد و یک نقطه خاص مثل بالای گلدان یا بالای مبل و… را روشن میکند. اگر این مدل لوستر در ارتفاع پایین نصب شود، قسمت خوبی از کف را هم روشن میکند. این نوع نور باعث میشود حس گرمتری را در فضا بهوجود آوریم.
مدلهای لوستر دیواری که پخش نور دایرهای دارد و نور رو به هر سمتی پخش میکند، عموماً جنبه زیبایی دارند و قدرت تابش آنها زیاد نیست؛ اما میتوانند جلوهای زیبا به پذیرایی خانه شما بدهند. بعضی از انواع لوستر دیواری نور را در سطح وسیعی پخش میکنند. این مدل لوستر دیواری مناسب سلیقهای است که دوست دارد نور در پذیرایی یا راهرو خانه بهصورت گسترده پخش شود و در یک قسمت متمرکز نشود.
اگر قصد خرید لوستر دیواری برای آشپزخانه را دارید بهتر است از بین انواع لوستر دیواری مدلی را که نور مستقیم و خطی دارد را انتخاب کنید.
نور قوی بعضی از انواع لوستر دیواری هم کمک میکند قسمتی از فضا در دکوراسیون برجستهتر بهنظر برسد. هر چه نور لوستر دیواری قویتراز سایر لوسترها باشد، برجستگی هم بیشتر میشود. بهعنوان مثال استفاده لوسترهای دیواری مانند: نورافکنها و پروژکتورهای بالا و پایین، روشی برای برجستهسازی مناطق کانونی است. این لوسترها به یک قطعه هنری، یک ماشین لوکس یا یک شی عتیقه در نمایشگاهها جلوه بیشتری میدهند و باعث میشود نظر بازدیدکنندهها جلب شود.
برای دیدن آگهیهای لوستر کلیک کنید
مکانیابی لوستر دیواری
ارتفاع مناسب در نصب لوستر دیواری یکونیم متر بالاتر از سطح زمین است. البته این اندازه برای همه مکانها یکسان نیست و با توجه به مسافت محیط، ارتفاع سقف و نوع فضا این ارتفاع کم و زیاد میشود.
برخی ترجیح میدهند که ویژگی یا وسیله خاصی در اتاق یا راهرو برجستهتر از حد معمول نمایش داده شود. پس از این تکنیک استفاده میکنند که لوستر دیواری را به شکلی نامعمول نصب میکنند، بههمین دلیل لوستر دیواری را در ارتفاعی پایینتر از حد معمول نصب میکنند. چنین لوستر دیواری، همان کار آباژور رومیزی را انجام میدهد. گرچه بهاندازهی آباژور رومیزی انعطافپذیر نیست؛ ولی راهی بسیار مؤثر برای جلب توجه به ویژگی موردنظر است.
برخی برای اینکه لوستر دیواری جلوه بیشتری به دکوراسیون بدهد، هنگام نصب کردن لوسترها، آنها را بهصورت جفتی کنارهم نصب میکنند. این کار باعث میشود که به یک جفت لوستر دیواری به یک لوستر اصلی تبدیل شوند و روشنایی بیشتری ایجاد کنند.
پیشنهاد خواندنی؛ لامپهای مناسب برای انواع لوستر را بشناسید.
برای کدام بخش خانه لوستر دیواری بخرید؟
البته در انتخاب مکان برای نصب انواع لوستر دیواری درست و غلطی وجود ندارد، این مکانها بر اساس پیشنهادات دکوراتورهای داخلی پیشنهاد شدهاند.
- راهروی خانه را با لوستر دیواری زیباتر کنید.
وقتی لوسترهای سقفی روشنایی کافی در راهرو ایجاد نمیکنند ، خرید یک لوستر دیواری فانتزی گزینه مناسبی برای انتخاب است. بهتر است هر لوستر دیواری را با فاصله ۱ متر و نیم از یکدیگر نصب کنید تا در راهروها از یک فضای آرام با نور ملایم بهرهمند شوید. اگر میخواهید لوستر دیواری را جایگزین لوستر سقفی کنید از یک چند لوستر دیواری همسان استفاده کنید . برای داشتن روشنایی مناسب فاصله ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر دیوارکوبها از هم مناسب است.
- ورودی خانه را با لوستر دیواری رویایی کنید.
ورودیهای تاریک خانه را معمولاً با استفاده از لوستر دیواری تکشاخه در کنار در خانه روشنایی میبخشند و فضای خاص و دلانگیزی را ایجاد میکنند.
- حیاط را با لوستر دیواری ایمن کنید.
در ویلاهای بزرگ که معمولا باغ و استخر دارند، استفاده از لوستر دیواری حیاط روش مناسبی برای روشنایی بخشیدن به استخر و تراس و محل جمعهای خانوادگی است. انباریها و پارکینگها با نصب این نورپردازی ایمنتر میشوند و یک نور مناسب را برای دید بهتر در شب فراهم میکنند.
- لوستر دیواری اتاقخواب به جای چراغ خواب
بسیاری از انواع لوسترهای دیواری را میتوانید با توجه به سرویس خواب انتخاب کنید و اگر از لامپهای کموات هم داخل لوستر دیواری استفاده کنید، کاربری چراغ خواب هم برای شما دارد و فضایی هم روی پایتختی اشغال نکند.
- چرا باید لوستر دیواری پذیرایی بخرید؟
پذیرایی خانه جایی است که همه اهالی خانه دورهم جمع میشوند، پس فضای بزرگ و نورانی لازم است. گاهی لوستر سقفی به تنهایی برای ایجاد این فضای بزرگ و پرنور کافی نیستند و نیاز به لوستر دیواری احساس میشود. همچنین یکی از الهامبخشترین تزیینات در فضای نشیمن، استفاده از لوستر دیواری پذیرایی است. گاهی وسایلی که در دکوراسیون اتاقنشیمن بهکاربرده شدهاند، باعث تاریک بهنظر رسیدن فضای اتاق میشوند. لوستر دیواری پذیرایی با ایجاد نوری ملایم میتواند فضای اتاق را روشن کند.
برا این کار انواع لوستر دیواری پذیرایی را با مدلهای متفاوتی چون لوستر دیواری شاخهدار و بدون شاخه و لوستر دیواری تخت که بهصورت کامل به دیوار نصب میشوند، میتوان خریداری کرد.
بیشتر بخوانید؛ با برندهای معروف لوستر ایرانی و خارجی آشنا شوید!
چه تعداد لوستر دیواری نیاز دارید؟
برای انتخاب تعداد لوستر دیواری در یک مکان مشخص باید مقدار روشنایی از منابع دیگر مثلا نور طبیعی محیط را حساب کنید و سپس اقدام به خرید کنید.
به جنس لوستر دیواری دقت کنید
یکی از تفاوتهای لوسترهای دیواری با یکدیگر در جنس بدنه آنهاست. انواع لوستر دیواری عبارتند از: لوستر دیواری فلزی، لوستر دیواری چوبی، لوستر دیواری برنزی، لوستر دیواری پلاستیکی، لوستر دیواری کریستالی و لوستر دیواری آلومینیومی از انواع لوسترهای دیواری هستند.
لوسترهای دیواری با بدنه چوبی و پلاستیکی وزن کمتری دارند و بههمان نسبت معمولا قیمت کمتر و بهصرفهتری هم دارند. لوستر دیواری چوبی هماهنگی و تناسب خوبی با دکوراسیون و مبلمان چوبی برقرار میکند و احساس آرامش را بهوجود میآورند. باید توجه داشت این جنس لوستر دیواری را معمولا فشرده میسازند تا معمولا در مقابل مشکلاتی مثل رطوبت مقاوم باشد.
لوستر دیواری فلزی وزن بیشتر و به همان نسبت محکمتر هستند و دوام بیشتری دارند و البته معمولا قیمت بالاتری به نسبت لوستر دیواری چوبی دارند.
لوستر دیواری کریستالی نیز به دلیل انعکاس نور و زیبایی که ایجاد میکند، بهطور خاص در ایران بسیار طرفدار دارد. باید توجه کرد که کریستالی بودن دیوارکوب باعث پر زرقوبرق شدن محیط میشود و مناسب دکوراسیون کلاسیک و نئوکلاسیک است و معمولاً در طراحیهایی که نیازمند سادگی هستند مانند: سبکهای مدرن و مینیمال استفاده نمیشود.
لوستر دیواری آلومینیومی نیز با تکنیک ریختهگری تحت فشار یا دایکاست تولید میشود. بنابراین این جنس لوستر دیواری هم از مقاومت بالا و قیمت مناسبتری برخوردار است. برنز، فلز گرانقیمت و سنگینی است و در نتیجه لوستر دیواری برنز هم قیمت بالایی دارد. هرچه این مدل لوستر سنگینتر باشد، قیمت آن هم بیشتر است.
لوستر دیواری شیشهای دستساز و رنگی میتواند یگ گزینه هوشمندانه برای رنگی کردن اتاقی باشد که سبک مینیمالیستی دارد. وقتی این چراغها روشن باشند، نور رنگی روی دیوار پخش میکند.