یکی از قدیمیترین و مهمترین صنایع کشور، صنعت خودروسازی است که دارای فراز و نشیبهای زیادی هم بوده است. متأسفانه در سالهای گذشته علاوه بر کیفیت کم محصولات خودروسازی، سیستم پیشفروش هم به صنعت خودرو وارد شده است که بیش از همه خریداران را درگیر کرده است.
این سیستم مشکلاتی مانند بستهبودن سایت در کمتر از ثانیه، نامشخصبودن تعداد و مقدار خودرو به دست مصرفکننده واقعی، شفافنبودن قرعهکشی، پربودن پارکینگهای مملو از خودرو و درنتیجه ناراضیبودن مردم از سر موعد تحویلنگرفتن خودرو را در پی داشته است. برگزاری طرح قرعهکشی خودرو طی ۱ سال و نیم گذشته در شرکتهای خودروساز نشان داد که این مسیر نهتنها عادلانه نبود، بلکه موجب حضور دلالان و واسطهگران در این صنعت شد.
بهزاد رحیمی درباره صحبتهای وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر حذف قرعهکشی خودرو، گفت: «وزیر صمت به اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس قول داد که تولید خودرو در سال آینده به ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خواهد رسید. درصورت تحقق این مهم بخشی از نیاز بازار پاسخ داده میشود.»
نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی افزود: «در حال حاضر تعداد خودروهای تولیدی کمتر از ۱ میلیون دستگاه در سال است. بنابراین تقاضا از عرضه پیشی گرفته و قیمتها افزایشی شده است. در صورت افزایش تولید، تقاضای واقعی پاسخ داده میشود.» وی ادامه داد: «علاوه بر افزایش تیراژ تولید، واردات نیز یکی دیگر از شروط حذف قرعهکشی است، زیرا با واردات خودرو، حباب قیمت خودرو از بین میرود و تقاضا در بازار واقعی میشود.»
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه حتی با واردات خودرو نیز تنها بخشی از جامعه میتواند خودروی وارداتی خریداری کند و حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد مردم نیاز خود را با خودروها داخلی تأمین میکنند، اظهار کرد: «هرچند قرعهکشی بهنوعی مانند بلیت برندهشدن بختآزمایی است و افراد با ثبتنام و برندهشدن میتوانند یک شبه سود کلانی به دست آورند، اما باید به این نکته نیز توجه کرد که حذف قرعهکشی بدون افزایش تیراژ تولید و واردات ممکن نیست. در هر صورت تا روش جایگزین منطقی معرفی نشود، نباید قرعهکشی حذف شود؛ چراکه در دورانی که همین روش قرعهکشی فعلی هم نبود، واگذاری خودرو بسیار مبهم بود.»
***
شما میتوانید جدیدترین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید