مدیران خودرو، از معدود شرکتهای واردکننده و تولیدکننده خودرو در کشورمان است که سعی داشته با ارائه محصولات به روز چریِ چین، چهرهای متفاوتتری نسبت به سایر همکاران و رقبای خود داشته باشد. با همین سیاست این شرکت تلاش میکند که محصولات تیگو و آریزو را همزمان با ارائه و ردیزاین چینیها، در ایران نیز عرضه کند که در آخرین حرکت خود، محصول تیگو ۲ را که به نام امویام X22 شناخته میشد، با تغییراتی بنیادی در مسائل فنی و چهرهای جدید و اضافه شدن پسوند پرو به آن ارائه کند.
این محصول در ردهٔ ارزانترین کراساوورهای پرطرفدار بازار به حساب میآید که تا آمدن محصول «رهام از شرکت سایپا» که نوع هاچبک و کراساوور شده خودروی شاهین است، هیچ رقیب دیگری ندارد و تا اینجای کار هم فروش خوبی داشته است. امویام X22 به نوعی بر مبنای پلتفرم مشترکی با امویام ۳۱۵ ساخته و پرداخته شده که با یک طراحی و ردیزاین (بازطراحی) حساب شده، از یک هاچبک شهری تبدیل به کراساووری متفاوت شده بود. به نحوی که این تغییرات فقط توسط کارشناسان و خبرگان اتومبیل قابل درک است!
عمدهٔ تغییرات در گونه جدید شامل تغییر کلی نمای جلو است که گریل (جلو پنجره) شش ضلعی چسبیده به چراغهای آن بزرگتر شد و کمی پایینتر آمده که دیگر خبری از فریم کرومی دورتادور آن نیست، اما الگوی تریم قطعات کرومی کوچک به صورت ماتریسی، معروف به طرح کهکشانی به آن اضافه شده است که بیشباهت به برادر بزرگتر خود Tiggo 8 Plus نیست.
ظاهراً استقبال از این طرح خیلی خوب بوده، زیرا رفتهرفته کلیهٔ محصولات چری در ردیزاینها و فیسلیفتهای جدید به آن مجهز میشوند. گریل پایین هم بهروز شده و تریم دوطرف آن که جای چراغهای اصلی است نیز به خوبی طراحی و جایگذاری شده است و چراغهای بالا هم ظاهراً جای خود را به چراغهای همواره روشن دیلایت دادهاند. همین تغییرات بنیادی در نمای جلو، زیبایی خودرو را چند پله ارتقا داده و سعی کرده که کمتر به امویام ۳۱۵ شبیه باشد و بیشتر محصول شبیه به برادران بزرگتر اسیووی چری باشد. تا اینجای کار چری خیلی خوب و موفق بوده و نمره قبولی را میگیرد.
در نمای جانب، کمترین تغییرات را داشته و تنها به نصب یک قطعه نقرهای رنگ مثلثی در زیر لچکی شیشه عقب است، و نهایتاً تغییر فرمی زهوار زیرین رکاب خودرو و انتقال آن با بالاتر و کمی تغییرات ریز بر روی آینههای جانبی بوده و بس! اما در نمای عقب نظر ما کمی منفیتر و متفاوتتر است. وقتی یک نمونه ریدیزاین شده در نمای جلو تا به این حد قوی و خوب ارائه میشود، طبیعتاً سطح توقع خریداران آن را نیز بالاتر میبرد. این سوال پیش میآید که چرا در نمای عقب این خودرو چنین سطح تغییراتی را نداریم و فقط بسنده به یک سری تغییرات کوچک و به اصطلاح فیسلیفت مینور کردهایم؟
نمونه قبلی موجود، چراغهای کوچک دور از هم با یک نوار کرومی مابین آنها داشت که در نگاه اول بیننده را به یاد شاسیبلندهای کوچک و اقتصادی فورد میانداخت، که هم طرفداران و هم مخالفان خاص خود را داشته و دقیقاً پاشنهٔ آشیل این خودرو کوچک به حساب میآمد، زیرا مشتریان بالقوه را به دو دسته طرفدار مطلق و متنفر مطلق تقسیم کرده بود که واقعاً جا داشت که بیشتر به آن توجه میشد!
عمدهٔ تغییرات در نمای عقب محدود به چراغهای مهشکن بوده که از حالت عمودی به افقی تبدیل شدهاند و همچنین پنل زیرین نقرهای که عریضتر شده و دو قطعه «اگزوز نما» فریبنده به آن اضافه شده است. همچنین، زحمت کشیدهاند و قطعهٔ کرومی مابین چراغها را نیز از رنگ کرومی به رنگ مشکی در آوردهاند. حتی گرافیک داخل چراغهای عقب هم دست نخورده باقی مانده است.
احتمالی که میرود این است که شرکت چری میخواهد یکی دو سال دیگر با تغییر نمای عقب، باز هم آتش زیر خاکستر را باد بزند و مشتریان جدیدتری پیدا کنند. تا همینجای کار هم تغییرات انجام شده جای تحسین دارد، اما باید دید با تغییر موتور از چهارسیلندر ۱۵۰۰ سیسی به سه سیلندر ۱۰۰۰ سیسی مجهز به سیستم توربو که لازمهٔ آن وجود «بنزین سوپر بدون سرب» در جایگاههای پمپ بنزین است، میتواند مشتریان میان رده و نهچندان ثروتمند این خودرو را راضی نگه دارد؟
یک پاسخ
همیشه باید بجای کار بلنگه که آدم قید انتخاب چینی رو بزنه.
خب مثل بچه آدم یه موتور درست حسابی میزاشتین دیگه. الان بدون بدون سرب کجا بوده تو شهر های کوچیک.