استفاده از فناوریهای نوین ساخت و ساز به میزان زیادی از قیمت تمام شده مسکن میکاهد و نگاه سنتی در این عرصه را به چالش میکشد. چین از جمله کشورهایی است که این فناوری را در اختیار دارد و امید میرود ایران بتواند این فناوری را بهتدریج وارد کشور کند.
به گزارش بلاگ دیوار به نقل از تسنیم، البته وزیر راه و شهرسازی تاکید میکند که قرار نیست که چینیها کارگر به ایران بیاورند، یا مهندس یا مصالح ساختمانی وارد کشور کنند، بلکه مذاکره با شرکتهای خارجی برای ورود فناوریهای نوین ساختوساز مسکن است.
رستم قاسمی در حالی از ورود فناوری نوین ساخت و ساز چینیها به ایران میگوید که پیش از این نیز تاکید داشت سطح ساخت مسکن در ایران ۳ و در دنیا ۸ است.
از این رو، تاکید بر کیفیسازی ساخت مسکن است و برای همین وزیر راه و شهرسازی میگوید: «مذاکره شرکتهای خارجی با وزارت راه و شهرسازی درباره ساخت واحدهای مسکونی با قیمت کمتر از شرکتهای ایرانی، نشاندهنده دانش فنی آنها است که باید تلاش کنیم در همکاری با شرکتهای دانشبنیان توان خود را به آن سطح برسانیم».
به گفته قاسمی، شرکتهای خارجی پیشنهاد ساختوساز با قیمتهای پایینتر از داخلیها میدهند، البته استفاده از توان داخلی در اولویت قرار دارد. این نشان میدهد کار علمی و فناوری در خصوص ساختوساز مسکن انجام نشده است و این یک مأموریت ویژه برای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی است.
آگهی آپارتمانهای ارزان در دیوار
سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان ساخت و ساز ارزان
قاسمی تأکید کرد: «مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی باید با انتشار فراخوان از شرکتهای دانشبنیان دعوت کند تا طرحهای مناسب خود را در مورد ساختمان ارایه بدهند».
مرکز تحقیقات مأموریت دارد بهسرعت در حوزه ساختوساز، تحول ایجاد کند و ایجاد تحول نیز از طریق شرکتهای دانشبنیان حاصل میشود.
سرعت ساخت در قیمت تمامشده تأثیر فراوانی دارد، بدینمعنا که ساختمانی که در یک سال ساخته میشود نسبت به ساختمانی که طی دو سال و بیشتر احداث خواهد شد، از نظر قیمتی متفاوت است.
بنابراین با توجه به اینکه قیمتهای تمامشده ساختمان در کشور بسیار گرانتر از سایر کشورها انجام میشود، باید مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این بخش اهتمام ویژهای داشته باشد.
قاسمی با یادآوری اینکه در وزارت راه و شهرسازی، در حوزه روشهای نوین ساخت کاری انجام نشده است که در این دوره باید جبران شود، اضافه کرد: «از شرکتهای دانشبنیان و جدید دعوت کنیم تا در حوزه ساختوساز، مصالح و تجهیزات، روشهای جدید را ارائه دهند تا به کیفیت، سرعت و قدمت ساختمانها و دیگر حوزههای حملونقل بیفزاییم».
قرار است برای شرکتهای دانشبنیانی که نمونههای مناسبی ارایه دهند سرمایهگذاری انجام و از آنها حمایت شود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه چهار میلیون واحد مسکونی باید بهسرعت و با کیفیت در دولت سیزدهم ساخته شود، توضیح داد: «در اجرای نهضت ملی مسکن، یکی از اهداف ما دستیابی به تحول ساخت در کشور است، همچنین روشهای ساخت زیرساختهای حملونقل نیز باید بهروز و متحول شود».
مطالب مرتبط:
منبع: تسنیم