خودرو در ایران برخلاف سایر نقاط جهان، بهعنوان کالای سرمایهای شناخته میشود و شاید محاسبات خریداران بهنوعی متفاوت و منحصربهفرد است. این تفاوت مسیر، بازار عرضه را به هرگونهای که منفعت عدهای در کار باشد، میتواند بهراحتی تغییر دهد؛ چراکه بازار خودروی ایران مانند شرایط اقتصادی آن همیشه متلاطم و حاشیهساز است.
مهرداد گودرزوند چگینی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور با اشاره به نزدیک بودن بررسی بودجه ۱۴۰۱ اعلام کرد: «یکی از راهکارهای اساسی در کنترل تورم و گرانی، قانون بودجه ۱ ساله است که اثراتش میتواند گرانی افسارگسیخته را آرام کند. امید مردم به بهبود وضعیت معیشت است.»
نماینده مردم رودبار در مجلس به توزیع تسهیلات بر اساس ظرفیتها و توانمندیهای استانها و شهرستانها اشاره کرد و ادامه داد: «بهمنظور ایجاد ظرفیتهای اشتغالزایی، این مهم در کشور مد نظر قرار بگیرد. متأسفانه در استان گیلان طی ۲۰ سال گذشته به ظرفیتهای اشتغالزایی توجه نشده است.»
وی تأکید کرد: «در این راستا تعیینتکلیف دهکهای دریافتکننده یارانه باید موردتوجه قرار بگیرد. راهکارهایی ارائه و پیشبینی شود تا ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به نهادهها و کالاهای اساسی اختصاص داده شود تا مردم شاهد کمبود و گرانی کالاهای اساسی و دارو تحت هر عنوانی نباشند.»
گودرزوند چگینی با بیان اینکه دست رانتخواران باید قطع شود و ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به دست مردم برسد، اظهار کرد: «متأسفانه دو شرکت ایرانی ایرانخودرو و سایپا از تمامی رانتهای کشور استفاده کردهاند، اما نتوانستند حداقل انتظارات مردم را برآورده کنند. پرایدی که ۵۰ میلیون تومان قیمت ندارد با نرخی بیش از ۱۴۰ میلیون تمان فروخته میشود. ضرر ناتوانی مدیران این شرکتها نباید توسط مردم پرداخت شود.»
در پایان نماینده مردم رودبار در مجلس خطاب به رئیسجمهور گفت: «چرا باید مدیران پایه و ضعیف تصمیمی بگیرند که شما وارد صحنه شوید و در ماجرای خودرو دخالت کنید؟ اثرات این تصمیماتی که مدیران ضعیف اتخاذ کردهاند، در بورس و جامعه دیده میشود. انتظار داریم که مدیران ضعیف و ناتوان در رأس امور نباشند.»
***
شما میتوانید اخبار روز خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.