جاهای دیدنی ساری

جاهای دیدنی ساری و مکان‌های گردشگری این شهر را بشناسید

ساری، مرکز استان مازندران، شهری زیبا با تاریخ و فرهنگی قابل ستایش و زیبایی‌هایی وصف ناشدنی و بهره بردن از زیبایی‌های طبیعی فراوان، سالانه مسافران و گردشگران زیادی را به خود می‌بینید. یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای شمالی ایران که رتبه اول را در استان مازندران از این حیث به خودش اختصاص داده است. علاوه بر جمعیت، این شهر از نظر وسعت هم بزرگ‌ترین شهر استان است و این دو صفت در کنار موقعیت استراتژیک جغرافیایی‌اش این شهر را واجد شرایط مرکزیت در استان کرده است. شهری کوهپایه‌ای و جلگه‌ای که فاصله کمی هم با ساحل دریا دارد و به این ترتیب همه چیزهایی که شما برای ملاقات با یک شهر زیبا نیاز دارید را در دل خود جای داده است. یکی از سفرهای ما هم قرار است به این شهر زیبا در مرکز خط مازندران و میانه خط ساحلی ایران باشد. دیداری با این شهر، شنیدن از زیبایی‌هایش و سر زدن به جاهای دیدنی ساری با ما همراه باشید.

نگاهی گذرا به تاریخ ساری

ساری یک شهر تاریخی بوده که نام آن در شاهنامه هم آمده است. بنا نهادن این شهر را به یکی از پادشاهان دوران اساطیری ایران یعنی «تهمورث دیوبند» نسبت می‌دهند. این شهر همیشه یکی از شهرهای مهم شمال ایران بوده و قدیمی‌ترین اکتشافات باستان‌شناسی در ساری نشان می‌دهد که حداقل شش هزار سال قبل در این شهر زندگی وجود داشته است.

در چند سال اخیر بقایای سکونت انسان در روستای تیرکلای ساری به دست آمده که متعلق به شش هزار سال قبل بوده است. این شهر یکی از پایتخت‌های ایران هم به شمار می‌رود. آغامحمدخان قاجار برای اولین بار دراین شهر اعلام سلطنت کرد و حکومت قاجاریه را بنا نهاد. او این شهر را به عنوان پایتخت ایران معرفی کرد.

این شهر در دوران علویان هم یکی از شهرهای مهم این کشور بود. البته اوج رونق این شهر به دوران قاجار باز می‌گردد. مکان های تاریخی ساری به جای مانده از دوران قاجار از جمله مهم‌ترین جاهای دیدنی ساری هستند که در سفر به این شهر باید به آنها سر بزنید.

برای خرید ویلا در ساری کلیک کنید

برج ساعت ساری

نگاهی به جاهای دیدنی ساری

دیدنی‌های ساری فراوان است و بی جهت نیست که این شهر همیشه در بالای جدول شهرهای پر مسافر ایران قرار دارد. برای گشتن و دیدن ساری باید وقت و فرصت کافی داشته باشید تا هم اماکن طبیعی را ببینید و هم سری به مکان های تاریخی ساری بزنید. در یک نگاه کلی می‌توان جاهای دیدنی ساری را در لیست زیر خلاصه کرد:

جاهای دیدنی برای علاقه‌مندان طبیعت

  • جنگل ساری
  • تالاب حمیدآباد
  • سد سلیمان تنگه
  • چشمه‌های باداب سورت
  • دریاچه الندان
  • پارک شهید زارع
  • دشت ناز
  • خزرآباد (فرح‌آباد)
  • دریاچه چورت
  • پارک ملل

مکان های تاریخی ساری

  • برج رِسکِت
  • میدان ساعت
  • عمارت فاضلی
  • خانه رَمَدانی‌ها
  • حمام وزیری
  • موزه کلبادی
  • مسجد جامع شاه‌عباسی

مکانهای دیدنی فرح آباد ساری

یکی از جذابیت‌های بازدید از ساری دیدار مجموعه تاریخی فرح‌آباد ساری است که یک بنای عهد صفوی به حساب می‌آید. فرح آباد یا خزرشهر یک شهر تاریخی در شمال ساری است. شهری در فاصله دو کیلومتری ساحل دریای خزر که حالا یکی از مهم‌ترین سواحل شمال ایران و معروف‌ترین ساحل شهر ساری محسوب می‌شود.

مجموعه بناهای تاریخی فرح‌آباد در مساحتی حدود ۳۰ تا ۴۰ هکتار واقع شده است. دوران پر رونق این شهر در زمان صفویه و شاه عباس اول بود. در آن زمان این منطقه به دارالسرور معروف بود. در مجموعه فرح آباد مکان‌های دیدنی فراوانی وجود دارد:

  • کاخ
  • پل تاریخی
  • مسجد
  • آب انبار
  • حمام
  • کاروانسرا
  • مدرسه
  • بازار
  • خیابان های متعددی در اطراف رود تجن گرد هم آمده بودند.

اکنون از مجموعه مسجد عباسی، پل و کاخ جها‌نما که بخشی از مجموعه تاریخی فرح‌آباد بوده تنها مسجد شاه‌عباسی یا مسجد جامع فرح‌آباد باقی مانده است. یکی از مهم‌ترین دیدنی‌های این مجموعه مسجد و مدرسه فرح آباد است. یکی از معروف‌ترین مکانهای دیدنی فرح آباد ساری که حتما باید به آن سری زد. این مسجد که یادگار دوران صفویه است به سبک معماری مکتب اصفهان ساخته شده و نظیرش در نوار شمالی ایران پیدا نمی‌شود. برای همین هم دیدار آن برای مسافران و گردشگران ضروری است. فاصله این مسجد از ساری ۲۵ کیلومتر است و در ۲ کیلومتری ساحل خزر جای دارد. دستور ساخت این مسجد را شاه عباس داده و مورخان حوالی سال ۱۰۲۵ هجری قمری را سال آغاز ساخت آن می‌دانند.

جنگل زارع از جاهای دیدنی ساری

بهترین منظره پاییزی در دریاچه چورت

این سال‌ها که گردشگری داخلی با نگاه ماجراجویانه و هیجانی شدت گرفته و گروه‌های زیادی به این مسیر قدم گذاشته‌اند، یکی دو مقصد در ساری هم پر طرفدار شده‌اند. یک از آن‌ها که به شدت مورد توجه گردشگران حرفه‌ای و همچنین اینستاگرامرها است، دریاچه چورت نام دارد.

چهاردانگه در ساری از آن مناطقی است که حتما باید به آن سر بزنید و با گشت‌وگذار در آن هم بخشی از دیدنی‌های جذاب ساری و هم برخی از روستاهای دیدنی ساین شهر را ببینید. یکی از مهم‌ترین زیبایی‌هایی که چهاردانگه ساری در دل خود جای داده دریاچه چورت است. یکی از بهترین مقاصد برای سفر پاییزی که می‌توانید در آن انعکاس جنگل انبوه و رنگارنگ هیرکانی را در آب‌های دریاچه ببینید. این دریاچه طبیعی بر اثر زلزله‌ای قدیمی در این منطقه به وجود آمده و حالا سال‌ها است که در ساری مسافران را به سوی خود می‌کشاند.

اگر اهل کمپینگ در طبیعت هستید باید بدانید که این دریاچه می‌تواند مقصد مناسبی برای شما باشد. تنها به این نکته توجه کنید که داشتن امکانات برای این سفر لازم است؛ چرا که در اطراف دریاچه امکانات رفاهی خاصی وجود ندارد. دریاچه چورت در فاصله ۱۰ کیلومتری روستای چورت در جاده ساری به کیاسر قرار دارد و از جاهای دیدنی کیاسر هم به شمار می‌رود. البته این تنها نقطه از جاهای دیدنی کیاسر نیست و این منطقه زیبا در ۷۰ کیلومتری جنوب ساری مناطق دیدنی فراوان دیگری هم دارد.

برخی برای دیدن چورت به جاده ساری کیاسر می‌روند و برخی برای دیدن باداب سورت این مسیر را انتخاب می‌کنند. باداب سورت هم در کیاسر از مناطق به دیدنی به شدت محبوب است. چرا که چنین چشمه‌هایی با پوشش تراورتن در دنیا بسیار نادر هستند. اگرچه نمونه‌های خوب و جذابی از آنها در برخی کشورهای جهان به یک جاذبه طبیعی زیبا تبدیل شده‌اند؛ اما باداب سورت ایران در حال نابودی است و هر سال گزارش‌هایی از وخامت وضع‌ آن منتشر می‌شود.

علاوه بر همه این‌ها می‌توان لیست کوچک زیر را هم به عنوان بخشی از جاهای دیدنی کیاسر نام برد که هر کدامش در دل روستاهای دیدنی ساری جای گرفته است:

  • پارک ملی کیاسر
  • روستای اروت
  • روستای وری
  • آبشار نوک پشت
  • آبشار کارنام
  • آبشار بندگاه
  • دریاچه الندان

آگهی‌های اجاره ویلا ساری را اینجا ببینید

گالری عکس جاهای دیدنی ساری

در آلبوم زیر تصاویری از جاهای دیدنی ساری در دسته‌های طبیعی و تاریخی را مشاهده می‌کنید. همان‌طور که می‌بینید، این منطقه ترکیبی از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.

جنگل ساری و دیدنی‌های طبیعی آن

جاهای دیدنی ساری در جنگل‌های انبوه، دشت‌های زیبا و تپه و کوه‌های فوق‌العاده جذاب و دریاچه‌ها و آبگیرهای متعدد این شهر خلاصه می‌شود. شهر ساری به دریا راهی ندارد؛ اما شهرستان ساری ساحلی است. اگر بخواهید خودتان را از شهر ساری به دریا برسانید، باید پا در جاده ساری فرح‌آباد بگذارید تا به نزدیک‌ترین ساحل برسید. جایی که ۲۷ کیلومتر با شهر ساری فاصله دارد و در کمتر از نیم ساعت می‌توانید به ساحلش برسید. البته برخی از مسافران و گردشگران هم هستند که مسیر نکا را انتخاب می‌کنند تا هم به ساحلی جدید و متفاوت برسند و هم جاهای دیدنی ساری و نکا را ببینند.

در این سرزمین بزرگ و زیبا که هم از مزایای کوهستان بهره برده و هم جلگه و دریا، می‌توانید گشت‌وگذاری متفاوت و مسحورکننده داشته باشید. در منطقه جنوبی و جنوب غربی ساری جایی که با سوادکوه هم مرز است، جاده‌های زیبا و پرپیچ و خمی در دل جنگل ساری وجود دارد که رانندگی در آن هیجان‌انگیز است. در منطقه دودانگه و حوالی روستای سنگده، یکی از بهترین تجربه‌ها از جنگل در ایران را می‌توانید داشته باشید.

جنگل‌های انبوه راش که به راشستان معروف است. مسیر این روستا تا فریم و بعد ساری، از کنار دریاچه بزرگ سد شهید رجایی می‌گذرد که به سلیمان تنگه معروف است. از دیگر مناطق دیدنی ساری که به خاطر حیات‌وحش محبوب شده، دشت ناز ساری است. دشت ناز را با آهوهایش می‌شناسند. منطقه‌ای حفاظت شده برای زندگی آهوها و مرال‌های ایرانی که یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های آهوهای زرد ایرانی محسوب می‌شود. بنابراین اگر هیجان دیدن تصاویر بدیعی از زندگی حیات وحش را دارید، حتما به این منطقه زیبا در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی ساری سر بزنید.

حالا که صحبت از حیات وحش شد باید به این نکته هم اشاره کنیم که ساری یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های پلنگ ایرانی است. در سال‌های اخیر گزارش‌های زیادی درباره مشاهده پلنگ ایرانی منتشر شده که بخش زیادی از آن مربوط به کیاسر، چهاردانگه و دودانگه ساری است.

جاهای دیدنی شهرهای دیگر شمال ایران:

منظره دیدنی در ساری

خانه‌های تاریخی ساری

در ساری چند خانه تاریخی هم وجود دارد. یکی از معروف‌ترین‌هایش خانه کلبادی‌های است. در نزدیکی خانه کلبادی‌ها هم خانه رمدانی‌ها قرار دارد. خانه کلبادی‌ها موزه تاریخی شهر است. یک خانه قدیمی از دوره قاجار که نزدیک به ۱۳۰ سال است در مرکز شهر ساری قرار دارد. اگر می‌خواهید درکی از معماری شهرهای شمالی ایران به ویژه ساری داشته باشید بازدید از این خانه تاریخی را به شما توصیه می‌کنیم.

خانه کلبادی‌ها در محله آب‌انبار نو که یک محله تاریخی در مرکز شهر ساری است، واقع شده و کمی آن‌سوتر از این خانه هم خانه رمدانی‌ها قرار دارد. یک خانه که از دو بخش قاجاری و پهلوی تشکیل شده و البته بخش‌هایی از آن هم حال و روز خوبی ندارد. در نزدیکی همه این موارد، یکی از نمادهای معروف ساری قرار دارد. میدان ساعت که بنایی تاریخی مربوط به تاریخ معاصر است و مرکز شهر به شمار می رود و به گونه‌ای نماد شهر هم محسوب می‌شود. حمام، آب‌انبار و عمارت فاضلی‌ها از دیگر دیدنی‌های تاریخی ساری به شمار می‌روند.

نظر شما چیست؟ شما برای سفر به ساری کدام جاذبه‌های گردشگری را پیشنهاد می‌کنید؟

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search