نقد و بررسی طراحی فراری دیتونا SP3 مدل ۲۰۲۲

پرواز روح آقای انزو!

کمتر از ۴۸ ساعت پیش جدیدترین عضو از خانواده Icona فراری با نام دیتونا SP3 رونمایی شد. سوپر اسپرتی جذاب با استایلی اغواگر و متفاوت که در طراحی آن از مدل‌هایی نظیر ۳۳۰ P3/4، ۳۵۰ Can-Am، ۵۱۲ S و چند مدل دیگر الهام گرفته شده است‌.

تیم طراحی فراری به رهبری فلاویو مانزونی در کنار وسواسی که در مباحث زیبایی شناسی، تناسبات طراحی و پیکره بندی خودرو جدیدشان داشته‌اند، در بخش ایرودینامیک و تهویه پیشرانه نیز دقت زیادی به خرج داده‌اند و به همین دلیل، با در نظر گرفتن ورودی‌ هوا در بخش‌های لازم و  حساس بدنه این فاکتور را به بهترین وجه ممکن لحاظ نموده‌اند.

بنابر ادعای سازنده، دیتونا SP3، ایرودینامیک‌ترین مدل تولیدی فراری محسوب می‌شود؛ آنهم در شرایطی که در طراحی بدنه دیتونا SP3 هیچ قطعه متحرک بیرونی را شاهد نیستیم و تقریباً تمامی اجزای بدنه آن ثابت هستند. حجم‌پردازی دماغه دیتونا ترکیبی از خطوط روان و سیال و عضلاتی ورزیده است که در نهایت به خط کمری باریک ختم می‌شود.

همچنین سبک بازشونده درب‌ها (در اصطلاح پروانه‌ای) به گونه‌ای مهندسی شده تا جریان هوا را به سمت رادیاتورهای جانبی عقبی هدایت کند. خطوط افقی کشیده شده در طرفین پوزهٔ خودرو با تکراری جذاب در نمای عقب نیز دیده می‌شود با این تفاوت که می‌توان بازی خط و حجم انجام شده بر روی نمای عقب را خاص‌ترین و متفاوت‌ترین بخش از طراحی SP3 دانست.

سبک طراحی و چیدمان چراغ‌های افقی عقب در قالب نواری باریک و سرتاسری، علاوه بر ایجاد فرمی متمایز بر عریض‌تر نشان دادن این بخش و ایجاد پُز بهتر بصری کمک شایانی نموده است.

و در نهایت طراحی دیفیوزرها و دهانه دوبل اگزوز جذابیت این نما را تکمیل نموده است. طراحی نمای جانبی نیز با ترکیبی حساب شده از تداخل‌های فرمی و محاسبات آیرودینامیکی پیچیده در نهایت به فرمی چشم نواز و زیبا ختم شده که یادآور مدل‌های کلاسیک این خودرو است و به بیان ساده‌تر، ترکیبی از سنت و مدرنیته را می‌توانید به وضوح در استایل کلی آن مشاهده کنید.

طراحی داخلی و داشبورد پیچیدگی خاصی ندارد در نهایت سادگی با هدف کنترل و احاطه بهتر راننده دیزاین شده، اما نکتهٔ جالب در داخل کابین SP3 به سبک تنظیم صندلی‌های آن مربوط می‌شود که علاوه بر آنکه به گفته با شاسی یکپارچه شده‌اند، از طریق یک پدال مخصوص قابل تنظیم هستند.

فراری تاکید کرده که با توجه به ماهیت دیتونا SP3 به عنوان یک سوپر اسپرت و اهمیت تمرکز هر چه بیشتر‌ راننده بر روی جاده و جلوگیری از حواس‌پرتی وی حین رانندگی یک رابط کاربری اختصاصی با نام Human-Machine Interface توانسته تا راننده ۸۰ درصد از تنظیمات دیتونا را بدون نیاز به برداشتن دست خود از روی فرمان مدیریت نماید.

موتور این مدل از نوع  ۶.۵ لیتری V12 تنفس طبیعی بوده و توانی معادل ۸۲۸ اسب بخار دارد ضمن آنکه شتاب صفر تا صد ۲.۸۶ ثانیه‌ای از مهم‌ترین شاخصه‌های جذاب این سوپر اسپرت خوش استایل است. این پیشرانه توانسته دیتونا SP3 را به قوی‌ترین موتور تاریخ کمپانی فراری تبدیل کند.

در دیتونا SP3، وظیفه انتقال قدرت بر عهده یک گیربکس هفت سرعته دو کلاچه گذاشته شده تا در کنار پیشرانه قوی به حداکثر قدرتی نزدیک به ۳۳۰ کیلومتر دست یابد. دیتونا SP3 را می‌توان اولین عضو خانواده فراری دانست که دارای سامانه Dynamic Enhancer بوده که امکان هدایت بهتر و دقیقتر خودرو راوبرای راننده فراهم می‌کند.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search