رقابت میان غولهای خودروسازی در آسیا موضوع جدیدی نیست، اما شتاب روزافزون این رقابت، بهویژه در تولید ماشینهای برقی، در نوع خود جالب است. از جلب طراحان سایر خودروسازان گرفته تا احیاناً دزدیدن ایدههای ناب، همه و همه به شتابگرفتن این رقابت دامن زده است. از این نکته هم نباید غافل باشیم که مشتریهای دستبهنقد هر روز منتظر ایده جدیدی هستند تا بیش از پیش این رقابت را هیجانانگیزتر کنند.
در این میان، باید به کیا هم اشاره کنیم که اگرچه رقابت سختی با همتای کرهای خود، هیوندای، دارد، اما تلاش میکند که در عرصه جهانی هم از سایر رقبا عقب نماند. شاید به همین دلیل است که نسل جدید کیا، با عنوان نیرو (NIRO)، اینقدر در کانون توجه قرار گرفته و در نمایشگاه خودرو لس آنجلس اخبار متعددی درباره آن منتشر شده است. نسل جدید نیرو در دو مدل سواری عادی (EV6) و شاسیبلند (EV9) طراحی شده و تمام برقی است. طبق پیشبینیها، قرار است از ۲۰۲۵ تولید انبوه این خودروها آغاز شود.
مدیر فروش بازار آمریکای کیا درباره این نسل میگوید: «کیا میخواهد ۳ مدل از این خودروها را با ۳ موتور متفاوت و آپشنهای مختلف راهی بازار کند. پلتفرمهای قدیم و جدید این ماشینها قرار است با هم همکاری کنند تا نقاط ضعف آن برطرف شود.» او اضافه میکند که این خودروها توانستهاند در همین مراحل ابتدایی هم اعتماد مشتریها را به دست آورند، ولی هنوز تضمینی برای موفقیت آنها در بازارهای جهانی وجود ندارد.
آیا کیا به یک برند جانبی نیاز دارد؟
این سؤالی است که بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران حوزه خودرو دربارهاش اظهار نظر کردهاند، اما هنوز به نقطه مشترکی نرسیدهاند. مدیران کیا هم به جمعبندی نهایی نرسیدهاند تا مانند تویوتا که لکسوس را دارد، صاحب برندی دیگر شوند و آن را به گونه دیگری تولید و طراحی کنند. کیا خودروهای برقیاش را در همان برند کیا تولید میکند و فعلاً برنامه خاصی برای آن ندارد. کریم حبیب، مدیر مرکز طراحی جهانی کیا، نظر دیگری دارد. او معتقد است موفقیت و استقبال از نسل نیرو سبب شده است که کیا به تولید انبوه این خودروها توجه کند و از آنجا که توانایی تولید آن را در پلتفرم کنونی دارد، شاید نیازی نباشد که برندی دیگر از دل کیا بیرون بیاید.
***
شما میتوانید اخبار روز خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.