از خودروسازی فیسکر همواره به عنوان یکی از نخستین شرکتهای سازنده خودروهای هیبریدی مدرن در آمریکا و جهان یاد میشود. این کمپانی توسط هنریک فیسکر، مدیر طراحی اسبق آستون مارتین، در سال ۲۰۰۷ و در کالیفرنیا آمریکا تاسیس شد، اما پس از معرفی دو مدل هییریدی«Karma» و «Surf» و نیز کسب برخی موفقیت های مقطعی در فروش، سرانجام در سال ۲۰۱۴، به دلیل وجود برخی مشکلات اقتصادی اعلام ورشکستگی کرد.
دو سال بعد یعنی در سال ۲۰۱۶ و با ایجاد تغییرات گسترده در ساختار مدیریتی و نیز جذب سرمایهگذاران جدید، هنری فیسکر کمپانی جدیدی با نام «Fisker Inc» را تاسیس کرد که هدف آن طراحی، مهندسی و توسعه خودروهای برقی مدرن و پیشرفته بود.
اولین مدل معرفی شده این خودروساز، شاسی بلند Ocean است که پس از انتشار چندین تیزر و تصویر از آن در سال ۲۰۱۹، به تازگی در نمایشگاه اتومبیل لس آنجلس، به صورت رسمی معرفی شده است و طبق ادعای فیسکر، مدل اوشن خلاقانه ترین و هماهنگ ترین با محیط زیست و مقرون به صرفه ترین وسیله نقلیه الکتریکی جهان است.
بیشتر بخوانید: نقد طراحی و معرفی آلپاین A110 مدل ۲۰۲۲
فلسفه طراحی فیسکر اوشن
بر اساس تعاریف هنریک فیسکر، در مدل اوشن، به جای طراحی یک کراساوور یا هاچبک/کراس الکتریکی با بدنهای ایرودینامیک و تکراری و متداول، سعی در این بوده که یک SUV واقعی و کاربردی طراحی شود.
بر همین اساس تمرکز تیم طراحی بر این هدف استوار بوده است تا اوشن از نظر بصری، حسی نیرو بخش و استایلی شیک را در قالب پیکرهای با سطوح صاف و به دور از اغراق را به نمایش بگذارد و با خلق و ایجاد عضلاتی بر روی بدنه با حجمپردازی گلگیرها و نیز استفاده از چراغهای باریک و کشیده، ظاهری عریض و پهن را به وجود آورند.
در کنار تمامی این موارد، استفاده از رینگ و لاستیکهای ۲۰ و ۲۲ اینچی ساخت شرکت Bridgestone علاوه بر ایجاد ظاهری اسپرت و متناسب، بهویژه در نمای جانبی، در بهبود هندلینگ خودرو نیز تاثیر گذار بوده است.
کابین فیسکر اوشن نیز دارای فضایی بسیار ساده و مینیمال، اما کاربردی بوده و کاملاً سازگار با محیط زیست است و در ساخت آن از مواد و متریال بازیافت شده مانند تورهای ماهیگیری و پلاستیکهای بازیافتی و نیز تیشرتهای قدیمی استفاده شده است.
از دیگر ویژگیها و امکانات داخل کابین فیسکر اوشن نیز میتوان به صفحه نمایش ۱۷/۱ اینچی عمودی با قابلیت چرخش ۹۰ درجهای و تبدیل به حالت افقی، سیستم صوتی «Hypersound» فیسکربا ۱۶ بلندگو و ۵۰۰ وات قدرت، صندلیهایی با طراحی خاص معروف به «Limo»، که به سرنشینان عقب امکان تنظیم و کنترل سیستم صوتی و تهویه مطبوع را میدهد و نیز حالت کالیفرنیا که در سه تریم Extreme، Ultra و One عرضه میشود و با فشار یک دکمه، تمام شیشهها پایین آمده و سقف کشویی آن باز میشود و تجربه حضور در فضایی باز را، در داخل کابین ایجاد میکند، اشاره کرد. تریم Sport در این مدل به عنوان نسخه پایه از توان تولیدی ۲۷۵ اسب بخار و پیمایش مسافت ۴۰۲ کیلومتری و نیز شتاب صفر تا صد معادل ۶/۹ ثانیه برخوردار است.
تریم بعدی، تریم Ultra است که از دو موتور الکتریکی بهره میگیرد و توانی معادل ۵۴۰ اسب بخار و برد مسافتی ۵۴۷ کیلومتری را دارد و از شتابی معادل ۳/۹ ثانیه ای از حالت سکون تا سرعت صد کیلومتر بر ساعت بهره مند است. در تریم Extrime نیز شاهد به کارگیری از همان پیشرانه نسخه Ultra هستیم، با این تفاوت که تریم اکستریم، از قدرتی معادل ۵۵۰ اسب بخار و برد ۵۶۳ کیلومتری برخوردار است. ضمن اینکه این نسخه به امکانات اضافهای مانند گرمکن صندلی جلو و عقب، رینگ های ۲۲ اینچی و … نیز مجهز شده است.
اما تریم One که به عنوان بالاترین تریم عرضه شده فیسکر اوشن است، در واقع همان تریم Extreme بوده که با برخی ویژگیهای ظاهری متفاوت مانند لوگوی دیجیتالی «One» بر روی رکاب درها و داخل کابین و نیز یک رنگ متفاوت با نام Big sur Blue با روکش مات متالیک عرضه میشود.
فیسکر اوشن با قیمت پایه حدود ۳۸ هزار دلار برای نسخه پایه، حدود ۵۰ هزار دلار برای تریم Ultra حدود ۶۸ هزار دلار برای دو تریم بالارده Extreme و One در پاییز سال آینده میلادی به بازار عرضه خواهد شد.