تولید ال ۹۰ ایرانی تا پایان سال ۱۴۰۲

تولید ال ۹۰ ایرانی تا پایان سال ۱۴۰۲

ماجرای تولید نسخه ال ۹۰ ایرانی به یک پروژه دانشگاهی مربوط می‌شود که چندین سال قبل دانشگاه علم و صنعت آن را آغاز کرده بود، اما در اثر خروج کامل رنو از بازار ایران، زمزمه‌های تجدید حیات این پروژه شنیده می‌شد.

ماجرای تولید نسخه ال ۹۰ ایرانی به یک پروژه دانشگاهی مربوط می‌شود که چندین سال قبل دانشگاه علم و صنعت آن را آغاز کرده بود، اما در اثر خروج کامل رنو از بازار ایران، زمزمه‌های تجدید حیات این پروژه شنیده می‌شد.

پس از اجرای تحریم‌ها علیه کشورمان و با خروج رنو، پروژه ال ۹۰ (L90) نیز به‌دلیل اینکه قوای محرکه و بخش زیادی از قطعات آن داخلی‌‌سازی نشده بود، متوقف شد. پروژه تولید نسخه ایرانیزه‌شده از رنو تندر ۹۰ همچنان در دستور کار سایپا قرار دارد. بر اساس جدیدترین اخبار، قرار است به موتور ایرانیزه‌شده بر اساس ec5 یا همان tu5 ارتقایافته پژو مجهز شود.

بر اساس این گزارش، چنانچه خودروی ال ۹۰ یا تندر ۹۰ الان هم تولید می‌شد، نمی‌توانست استانداردهای ۸۵گانه را پاس کند، اما گروه خودروسازی سایپا پروژه‌ای برای زنده‌کردن پلت‌فرم این محصول به نام پی ۹۰ (P90) یا ال ۹۰ ایرانی تعریف کرده‌ است که این محصول با قوای محرکه کاملاً جدید عرضه خواهد شد.

ماجرای تولید موتور جدید ec5 توسط سایپا (مگا موتور)‌ نیز به پروژه داخلی‌سازی یکی از موتورهای سیتروئن در زمان اجرای برجام مربوط می‌شود که قرار بود توسط سایپا سیتروئن مورداستفاده قرار گیرد. اکنون نیز با وجود خروج سیتروئن از بازار، نسخه ایرانیزه‌شده همین موتور با نام تجاری me16 در ردیف پروژه‌های جدید مگا موتور قرار گرفته‌ است.

ال ۹۰ ایرانی نسبت به خودروی ال ۹۰ یک فیس‌لیفت کامل محسوب می‌شود و به‌گفته مدیران گروه خودروسازی سایپا، نسخه اول آن با گیربکس دستی تولید می‌شود و تا پایان سال ۱۴۰۲، این محصول به بازار عرضه خواهد شد. پی ۹۰ از نظر حجم کار از پروژه‌های بسیار پرچالش گروه خودروسازی سایپا است، چراکه شرکت رنو اجازه نداده بود قطعات مهم ال ۹۰ داخلی‌سازی شود.

گفتنی‌ است که بر اساس اطلاعات فعلی، قدرت و گشتاور موتور me16 سایپا کاملاً قابل‌قیاس با موتور tu5 پلاس ایران‌خوردو (مورداستفاده در تارا)‌ است و در حدود ۱۱۳ اسب بخار قدرت را از حجم ۱٫۶ لیتر ارائه می‌دهد. این پیشرانه احتمالاً در آینده به‌عنوان پیشرانه جدید سایپا شاهین نیز به کار گرفته خواهد شد و نقش یک موتور مدرن را در خانواده محصولات سایپا بازی می‌کند.

خاطر نشان می‌شود که داخلی‌سازی تمام قطعات حجم کار زیادی از گروه خودروسازی سایپا گرفته است؛ بعضی از قطعات مهندسی معکوس شده و بسیاری از قطعات آن نیز جدید هستند، چراکه موتور، گیربکس و اکسل کاملاً تغییر می‌کند و می‌توان گفت قوای محرکه ال ۹۰ ایرانی دیگر هیچ شباهتی به ال ۹۰ قبلی ندارد.

آگهی‌های خرید و فروش ال ۹۰

***

شما می‌توانید جدیدترین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search