فرض کنید میخواهید از خیابانی رد شوید که مدرسهای در آن قرار دارد. میدانید سرعت مجاز چقدر است؟ یا فرض کنید از جلوی یک بیمارستان رد میشوید. در این محدوده سرعت مجاز چقدر است؟ میتوانیم این پرسش را در جاهای مختلفی مطرح کنیم، اما سؤال اصلیتر این است که سرعت مجاز در اقصینقاط کشورهای مختلف چقدر است و راننده چطور باید این سرعت را رعایت کند.
در اکتبر ۲۰۲۱ طی یک نظرسنجی از مردم چندین کشور اروپایی، این سؤال مطرح شد که آیا تمایل دارند سیستم دستیار هوشمند سرعت که به اختصار (ISA) نامیده میشود، روی موتورهای آنها نصب شود یا نه. اکثر پاسخدهندگان گفته بودند که تمایلی به انجام چنین کاری ندارند، اما اکنون خبر رسیده که از سال آینده میلادی نصب این سیستم روی خودروهایی که در اتحادیه اروپا تردد میکنند، الزامی است.
از جولای سال آینده، این سیستم باید روی تمام وسایل نقلیه ۴ چرخ نصب شود و حتی اندک ماشینهای ۳ چرخ را هم در بر میگیرد. اما این سیستم چه کارکردی دارد؟ وقتی این سیستم را روی ماشینتان نصب میکنید، بهصورت هوشمند به شما میگوید که بهترین سرعت برای تردد در هر محدودهای چقدر است. به این ترتیب، دیگر نیازی ندارید که با ترس و لرز مدام تابلوهای راهنمایی و رانندگی را نگاه کنید.
البته نکته مهم این است که مقرراتی برای به حداقلرساندن حواسپرتی راننده از طریق ارتباطات دریافت اطلاعات از هر دستیار هوشمند سرعت وجود دارد، آن هم درمورد این است که چگونه «تولیدکنندگان [باید] درصورت لزوم و برای نسبت یا مقدار معقولی از طول عمر خودرو، دسترسی نامحدود و آسان به بهروزرسانیهای سیستم را فراهم کنند». این موارد مدتهاست که در اتحادیه اروپا محور بحثهای کارشناسی قرار گرفته است و اکنون بهشکل قانون باید اجرا شود تا نتیجهاش کاهش تصادفات و تلفات انسانی باشد.
***
شما میتوانید جدیدترین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید.