شاخص راستی‌ آزمایی رفع تحریم‌ها در صنعت خودرو

شاخص راستی ‌آزمایی رفع تحریم‌ها در صنعت خودرو

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی شاخص‌‌های راستی ‌آزمایی رفع تحریم‌ها در حوزه انرژی، صنعت و فناوری هوایی را موردبررسی قرار داده است.

صنعت خودرو از سال ۹۷ با تحریم بسیار شدیدی مواجه شد و تحریم‌کنندگان به‌دنبال این بودند که این صنعت استراتژیک غیرفعال شود. ازاین‌رو در اوایل تحریم صنعت خودرو این بخش با شوک مواجه شد، ولی با گذشت زمان شرکت‌های خودروسازی توانستند به شرایط پایدار و با ثبات در تولید خودرو دست پیدا کنند. با برداشته‌شدن تحریم‌ها، قراردادهای مربوط به صنعت خودرو فعال، خودروهای مشترک تولید، کسب رضایت مشتریان و همچنین زیان‌های ناشی از آن جبران خواهد شد. مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی شاخص‌‌های راستی ‌آزمایی رفع تحریم‌ها در حوزه انرژی، صنعت و فناوری هوایی را موردبررسی قرار داده است.

موضوع لغو تحریم ضمن ارتقای صنعت خودرو، موجب ارتقای شرکت‌ها، سودآوری، سرمایه‌گذاری مشترک و لغو قیمت‌گذاری دستوری خواهد شد. در این گزارش با تأکید بر اینکه وجود شاخص‌ها و شیوه‌های راستی ‌آزمایی رفع تحریم‌ها از نکات کلیدی دوران پسابرجام محسوب می‌شود، تأکید شده است که انجام صحیح این راستی ‌آزمایی نقش بسزایی در ثبات شرایط تولید کشور خواهد داشت.

اما در بخش صنعت شیوه راستی ‌آزمایی حل تحریم‌های صنعت خودرو نیز بررسی شده است. به‌‌طوری‌‌که اثر لغو تحریم‌ها بر صنعت خودرو در دو بخش تأمین مالی و سرمایه‌‌گذاری و همچنین بخش قطعات گلوگاهی و دانش فنی موردرصد واقع شده است. اکنون مرکز پژوهش‌های مجلس با اذعان به اینکه تأثیر تحریم‌ها بر صنعت خودرو در سطوح مختلفی اثرگذار بوده، تأکید دارد که بازه زمانی راستی‌ آزمایی لغو تحریم‌های آمریکا متفاوت است.

بازوی پژوهشی مجلس در ابتدا به عقد قرارداد و تأمین تجهیزات پیش از شروع تحریم‌ها توسط شرکت‌های خارجی و سرمایه‌‌گذاری آنها در حوزه خودرو پرداخته و تأکید می‌کند که در قرارداد همکاری پژو با ایران‌‌خودرو، ورود سرمایه در قالب تأمین مواد اولیه تولید یا تجهیزات تولید بوده است، در این راستا شرکت ایکاپ که شرکتی سرمایه‌‌گذاری مشترک با سهم ۵۰ درصد ایران‌‌خودرو و ۵۰ درصد پژو است، در سال ۱۳۹۵ با امضای قرارداد بین ایران‌‌خودرو و پژو در تهران افتتاح شد. در ادامه آمده است که هدف از ایجاد این شرکت تولید محصولات جدید پژو در ایران و صادرات به خاورمیانه و درنهایت ایجاد هاب تولید محصولات پژو در غرب آسیا بود.

این گزارش تأکید کرده که از اردیبهشت ۱۳۹۷ همکاری بین ایکاپ و پژو به‌دلیل تحریم‌های اقتصادی به‌حالت تعلیق درآمده است و در عمل شرکت پژو سیتروئن فعالیت در ایران را در دوره تحریم‌ها متوقف کرد. محصولات تولیدی این شرکت در فاز اول پژو ۲۰۰۸، پژو ۲۰۸ و پژو ۳۰۱ بود. تولید همه این خودروها به‌دلیل قطع همکاری طرف خارجی متوقف شده است. در این قرارداد قطعات موردنیاز برای تولید خودروی پژو ۲۰۰۸ به‌شکل Part By Part به ایران ارسال می‌شد. در این گزارش عقد قراردادهای بلندمدت خودروسازی‌های بزرگ دنیا با تضامین الزام برای همکاری بلندمدت و دوم ایجاد خط اعتباری برای تأمین مالی طرح‌های تولیدی در ایران به‌عنوان دو شاخص راستی ‌آزمایی در صنعت خودرو موردبررسی واقع شده است.

در ادامه این گزارش واردات انواع ماژول‌ها و سنسورهای کنترلی، امنیتی خودرو و همچنین ارائه تضامین الزام از سوی دولت‌ها و شرکت‌های اروپایی و آمریکایی مبنی ‌بر امکان واردات پایدار قطعات از دیگر شاخص‌های راستی ‌آزمایی معرفی شده است. در انتهای گزارش نیز آمده است که گلوگاه‌ راستی‌ آ‌زمایی رفع تحریم‌ها در این حوزه چندان قابل زمان‌‌بندی نیست. با وجود شروع فروش، ارسال قطعات، شروع تولید و تداوم تولید خودروهایی که تولید آنها متوقف شده‌ است را می‌توان به‌عنوان شاخص کلیدی در این حوزه عنوان کرد.

***

شما می‌توانید جدیدترین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search