یکی از اهداف آمدن سیمان به بورس، قطع دست واسطهها بود، اما به گفته دبیر کانون سراسری بتن آماده نه تنها این هدف محقق نشده که فعالیت دلالان در عرصه فروش سیمان افزایش یافته و به حیات خلوت آنها تبدیل شده است.
به گزارش بلاگ دیوار به نقل از تسنیم، پای سیمان از خرداد ماه سال جاری به بورس کالا باز شد و در نهایت همه شرکتهای سیمانی موظف شدند محصول خود را در بورس کالا عرضه کنند.
یکی از اهداف آمدن سیمان به بورس، قطع دست واسطهها بود اما به گفته دبیر کانون سراسری بتن آماده این امر محقق نشده است.
محرم کریمی در این خصوص میگوید: در حالی است که مصالحفروشان عملا توان نگهداری سیمان فله را ندارند اما به راحتی میتوانند از طریق بورس، سیمان خریداری کنند.
به گفته او، قبل از این که سیمان به بورس بیاید به دلیل حضور گسترده مافیا امکان خرید مستقیم سیمان از کارخانه وجود نداشت، الان هم دلالان در بورس اجازه خرید سیمان نمیدهند. او تاکید میکند: بورس به حیات خلوت دلالان تبدیل شده است.
خبر مرتبط: قطعی مکرر گاز باعث افزایش قیمت مسکن میشود؟
سازمان نظام مهندسی به لحاظ قانونی باید بر تولید بتن نظارت کند، دبیر کانون سراسری بتن آماده عنوان میکند: سازمان نظام مهندسی هم پول دارد و هم امکانات اما متاسفانه ساختمانی را در کشور سراغ نداریم که در زمان بتنریزی ناظری از سازمان نظام مهندسی بر عملکرد آن نظارت کند.
کریمی از یک خطر در پروژههای مسکن دولتی خبر میدهد و میگوید: متاسفانه در پروژههای مسکنسازی وزارت راه و شهرسازی از بتن فاسد استفاده میشود. به گفته او در شهرهایی مانند اصفهان و شهرکرد، پیمانکاران در محل پروژه اقدام به تولید بتن میکنند که خطر بسیار بزرگی برای مسکن است.
متوسط تولید سالانه سیمان در کشور ۵۵ میلیون تن است که به گفته کریمی حدود ۲۹ میلیون تن سیمان فله است که ۴ میلیون تن به پروژههای عمرانی اختصاص مییابد و ۲۵ میلیون تن نیز در اختیار واحدهای تولید بتن آماده قرار میگیرد.