عکس برج تهران

شورای عالی شهرسازی شرایط جدید بلندمرتبه سازی را اعلام کرد

براساس اعلام وزارت راه و شهرسازی با بلندمرتبه‌سازی در پهنه‌ها و عرصه‌های شهر تهران موافقت شده و مصوبه آن به رئیس شورای شهر ابلاغ شده است.

به نقل از مهر، براساس اعلام وزارت راه و شهرسازی با بلندمرتبه سازی موافقت شد. این خبر را معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران اعلام کرد. به گفته فرزانه صادق‌مالواجرد، مصوبه موافقت با بلندمرتبه سازی در پهنه‌ها و عرصه‌های شهر تهران به شهردار تهران، استاندار تهران و رئیس شورای اسلامی شهر تهران ابلاغ شد.

شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با هدف کنترل ساخت و سازها، کنترل گسترش افقی شهر، بهره‌وری بهینه از زمین، ایجاد ارزش افزوده در بافت‌های ناکارآمد، امکان حفظ باغات و فضای سبز شهری، جلوگیری از پراکنده‌سازی بلند مرتبه در سطح شهر و هدایت آن به محورها و پهنه‌های مناسب، مقررات بلند مرتبه سازی را تصویب کرد.

این مصوبه در قالب دو سند «نقشه پهنه‌ها و محورهای مجاز برای استقرار ساختمان‌های بلند» و «ضوابط و مقررات احداث بنا در پهنه‌ها و محورهای مجاز» ارائه شده است.

براساس این مصوبه، شهرداری و کمیسیون ماده پنج شهر تهران مجاز به بررسی پرونده‌های مغایر با اسناد ابلاغ شده نیست و این موارد در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تعیین تکلیف می‌شود.

در بلندمرتبه سازی باید قوانین تراکم سازی رعایت شود. افزایش تراکم مازاد بر تراکم مجاز پهنه تا سقف ۵۰۰ درصد صرفاً در چارچوب سازوکار انتقال حق توسعه (TDR) امکان پذیر است.

ایستگاه‌های قطار شهری بر اساس طرح جامع حمل و نقل شهری مورد مطالعه قرارگرفته و در ایستگاه‌هایی که قابلیت تبدیل به T.O.D را دارند، با قابلیت بلندمرتبه‌سازی مجدداً مورد بررسی قرارگرفته و پس از تأیید دبیرخانه شورای عالی شهرسازی در نقشه اراضی با قابلیت بلندمرتبه‌سازی گنجانده شوند.

نحوه استقرار بنا، جزئیات تراکم و سطح اشغال توسط کمیسیون ماده پنج مورد بررسی و اتخاذ تصمیم قرار می‌گیرد. در صورتی که این امکان وجود داشته باشد تا پادگان‌های نظامی فروخته و به سایر امکان دیگر منتقل شود، پیشنهاد ساخت بلندمرتبه سازی با شرط تأمین کاربری خدمات عمومی، جهت تصویب به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ارائه شود.

در اراضی با وسعت یک هکتار و بیشتر، مشروط به عدم استقرار در عرصه واجد محدودیت یا ممنوعیت بلندمرتبه سازی، افزایش تعداد طبقات و قرارگیری در یک بلوک شهری حداکثر تا ۱۵ طبقه و مشروط به رعایت سقف تراکم پهنه مجاز خواهد بود.

اخبار مرتبط

امکانات جدید دیوار برای تحول در بازار املاک 

طرح غدیر و وام ۱۰۰ میلیونی قرض‌الحسنه بانک مسکن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *