با وجود افزایش ۱۸ درصدی قیمت مصوب خودروهای پر تیراژ داخلی از ابتدای آذرماه امسال و ثبات نسبی نرخ ارز، محققنشدن وعدههای مسئولان برای افزایش عرضه خودرو از طریق تکمیل و تجاریسازی خودروهای ناقص موجود در خطوط تولید خودروسازان و رشد تیراژ تولید و تداوم عرضه قطرهچکانی خودرو به شیوه قرعهکشی در حالی موجب افزایش قیمت این خودروها و بیشترشدن شکاف نرخ مصوب و حاشیه بازار آنها شده است که بهگفته فعالان صنفی هنوز هم رکود حرف نخست بازار خودرو است. بهدلیل کمبود و افزایش بیرویه قیمت خودروها در حاشیه بازار کمتر خریدار یا فروشندهای برای خودرو وجود دارد.
خودروسازان در این شرایط نبود نقدینگی را بهانه کرده و عرضه خودرو را به بازار افزایش نمیدهند، این در حالی است که در روند کسب مجوز افزایش قیمتها تعهداتی در افزایش عرضه برای کاهش شکاف قیمتی انواع محصولات از کارخانه تا بازار مطرح شده است، اما در عمل این تعهد نیز به مرحله اجرا نرسیده است.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو در گفت و گویی با بیان اینکه بازار خودرو طی ۳ هفته گذشته بهنسبت آرام بوده و نوسان حداکثر ۵۰۰ تا ۱ میلیون تومانی قیمت در برخی خودروها که عرضه کمتری به بازار داشته است را شاهد بودهایم، اعلام کرد: «در بازار خودرو ماههاست که تقاضای کاذب وجود ندارد، اما عرضه خودرو بسیار کم شده است. در چنین شرایطی با وجود تثبیت نرخ ارز طی ۲۰ روز گذشته شاهد نوسان قیمت خودروها در بازار و بهخصوص آگهیهای فروش خودرو در فضای مجازی هستیم.»
سعید موتمنی افزود: «افزایش مدام قیمت انواع پراید بهدلیل توقف تولید این خودروها بوده است. گرچه قیمتهای درجشده در آگهیهای فروش مجازی مبنای قیمت بازار نیست و باید خریداری برای این خودروها وجود داشته باشد.» او افزود: «این موضوع درمورد برخی دیگر از خودروها مانند پژو ۴۰۵ GLX و پژو اتوماتیک که تولید نمیشود، مصداق دارد و دارندگان این خودروها آن را با قیمت زیاد در فضای مجازی آگهی میکنند.»
موتمنی با اشاره به اینکه زمانی قیمت خودرو در بازار کاهش مییابد که عرضه آن بیشتر شود، گفت: «اکنون برای تهیه یک خودرو صفر کیلومتر برای مشتری باید ۱۰ تا ۲۰ تلفن بزنیم. متأسفانه عرضه خودرو کم شده است و ثبتنامها و فروش خودرو بهشیوه قرعهکشی نیز جوابگوی تأمین نیاز بازار خودرو نیست؛ چراکه همه افراد نمیتوانند با ثبتنام خودرو بخرند. خودروسازان نیز فروش فوری ندارند، اما باید این نیاز مشتریان بهنحوی تأمین شود.»
در حال حاضر سمند LX با افزایش ۲ میلیون تومانی با قیمت ۲۶۰ میلیون تومان، پژو ۴۰۵ GLX با افزایش ۱ میلیون تومانی با قیمت ۲۷۵ میلیون تومان، پژو پارس ۲۸۴ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با رشد ۲ میلیون تومانی با قیمت ۲۷۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک با رشد ۴ میلیون تومانی ۵۰۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ صندوقدار با رشد ۱ میلیون تومانی ۳۳۲ میلیون تومان، رانا پلاس ۲۷۰ میلیون تومان، پراید ۱۱۱ با رشد ۱ میلیون تومانی ۱۸۹ میلیون تومان، ساینا با رشد ۲ میلیون تومانی با قیمت ۱۹۱ میلیون تومان موردمعامله قرار میگیرد.
همچنین تیبا افزایش ۱ میلیون تومانی با قیمت ۱۸۰ میلیون تومان، تیبا دو ۱۸۵ میلیون تومان، کوئیک دندهای ۱۹۵ میلیون تومان، دنا پلاس دندهای توربور ۴۷۸ میلیون تومان، دنا معمولی ۳۶۰ میلیون تومان، رانا LX ۲۴۸ میلیون تومان، هایما S ۷ توربو ۸۲۰ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ پنج ۳۲۵ میلیون تومان به فروش میرسد.
***
شما میتوانید آخرین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.