چینیهایی که در حال حاضر دومین قدرت اقتصادی جهان هستند و رفتهرفته چشم به مقام اولی این افتخار را دارند، خیلی ریز و زیر پوستی، اقدام به کپیبرداری انواع خودروهای اروپایی و آمریکایی میکنند. حداقل میتوان از نظر استایل و فرم بیرونی، چینیها را کپیبردار، ترکیبکننده و میکسکنندگان انواع خودرو برای بدست آوردن فرمول جدید و اختصاصی خود بدانیم.
البته تلاشهایی برای هویتبخشی به مقوله استایل هم توسط برخی از کمپانیهای چینی انجام گرفته که نمونههای آن را در برندهای چانگان و چری میتوانیم مشاهده کنیم. اما بحث بازار هیولا و فوقالعاده بزرگ خود کشور چین، و مشتریان بالقوه آن که برعکس ما در حال ثروتمندتر شدن روزافزون هستند، هرگونه نوآوری در صنعت خودرو را با ارزش میداند و قشر رو به پیشرفت مردمان چین بهخوبی دنبال ایجاد هیجان با محصولات جدید بوده و هستند. یکی از این تلاشها توسط شرکت گریت وال صورت گرفت که خودرویی برقی در قامت کراساووری کوچک بود که استایل کلی آن ترکیبی از فولکس واگن بیتل یا همان «قورباغه ای معروف در ایران» و یک پورشه ماکان کوتاه شده است.
این خودرو با نام تجاری Ora برای بزرگداشت ریاضیدان مشهور جهان، لئونارد اویلر، عرضه شده و لوگوی آن از علامت تعجب به معنای ایجاد اختراعات جدید گرفته شده است و ابتدای امر مختص بازار تایلند طراحی شده است.در یک اقدام جالب، این خودرو برای اینکه دست خرده فروشها و واسطهها برای جلوگیری از افزایش قیمت نیافتد، فقط از طریق پیش ثبتنام اینترنتی و بدون اعلام قیمت نهایی عرضه شده است. در فاصله کوتاهی، تعداد ۵۰۰۰ دستگاه آن پیش فروش شد و مردم تایلند استقبال شدیدی از این محصول چینی داشتند.
بیشتر بخوانید: معرفی و بررسی و نقد طراحی کراساوور بستیون B70 S
مشخصات فنی Ora
موتور تمام الکتریکی که توانایی شارژ باتری تا ۸۰% را در زمان نیم ساعت دارد و میتواند با شارژ کامل بسته به نوع رانندگی مسافتی بین ۴۰۱ تا ۵۰۱ کیلومتر را با حداکثر سرعتی معادل ۱۵۰ کیلومتر در ساعت و وزنی معادل ۱۵۱۰ کیلوگرم پیمایش کند. قدرت این موتور ۱۵۰ اسب بخار با گشتاوری معادل ۲۱۰ نیتون متر است که گاهاً خیلی از بنزینسوزهای وارداتی چینی در کشورمان قویتر است.
اما در جدیدترین مدل اورا ظاهراً تب بیتل سواری و بازآفرینی افسانه فولکس سوسکی در چین هم بالا گرفته و شرکت گریت وال یک نمونه کپی تقریباً برابر با اصل از فولکس واگن بیتل را، این بار همچنان برقی ولی با پنج درب عرضه کرده که طبق گفته شرکت این خودرو مختص بانوان است. اگر اورا مدل ۲۰۲۰ را نمونه مردانه بیتل گریت وال بدانیم، نمونه جدید ۲۰۲۲ آن کاملاً زنانه است.
این خودرو با رنگهای پاستیلی و در نمونههایی هم دو رنگ، با رنگبندی لوازم آرایشی در بانوان ارائه شده که با تریم و تزئینات زیادی از کروم کاری در جایجای بدنه، سعی شده که حس لاکچری و لوکس بودن را به آن القاء کنند. همچنین سپر عقب و جلوی آن کاملاً در نمای بیرونی از جنس فلزهای کرومی است که یادآورنده استایل خودروهای کلاسیک است.
در نمای عقب هم یک باله هلال مانند زیبنده استایل این خودرو شده و در کلیت بدنه، تنها فرقی که نمونههای بیتل آلمانی دارد، دِفورمه کردن چراغهای جلو و عقب آن است. بهنحوی که چراغها در پایین تمایل به قرار گیری در الگوی چهارگوش دارند، اما در بالا فرم آن گرد میشوند. البته از دید بنده این حرکت کمی طرح را افسرده و خسته کرده است، اما گویا چارهای برای فرار از کاملاً کپی و پیست کردن بیتل نداشتند، و مجبور شدند که چشم خودرو را کمی دفرمه کنند.
فضای داخلی خودروی Ora هم مجموعهای از عناصر رنگی و کریستالی است که با ذائقه خانمها سازگاری بیشتری دارد. ترکیب رنگهای بنفش یاسی و کرم یادآورنده رنگهای مورد استفاده در لباس خانمها است، که تریم با نقش گلدار در رویه دربهای داخلی مکمل این موضوع هستند. یک نمایشگر LED یک تکه با گوشههای کرو «چیزی شبیه به نان بربری» هم زیبنده سیستمهای کنترلی و سرگرمی داخلی خودرو است که بر روی داشبورد با خطوط نرم و کرو و همچنان گلدار، محیطی کاملاً زنانه و باربی مانند را به خانم ها ارائه میکند.
این خودرو با یک موتور الکتریکی به قدرت ۱۷۱ اسب بخار و گشتار ۲۵۰ نیوتنمتر که ما بین چرخهای جلو قرار گرفته است، قدرت خود را بر روی محور جلو پیاده میکند که با هربار شارژ توانایی طی مسیری معادل ۵۰۰ کیلومتر را دارد. حداکثر سرعت این خودرو در ۱۵۵ کیلومتر در ساعت محدود شده است که برای استفاده شهری و بین شهری کاملاً مناسب است. همچنین، این خودرو میتواند با یک مجموعه باتری کوچکتر، مسافت ۳۸۰ کیلومتر را طی کند که برای قیمت ارزانتر و استقاده صرفاً شهری میتواند گزینه بهتری باشد.
بیشتر بخوانید: نقد طراحی و تحلیلی بر نسخه خاص فورد موندئو
بد نیست که با تقویت زیرساختهای خودروی برقی و ایجاد پمپ برق توسط شرکت هایی مانند مبنا، و حمایت دولت و شهرداریهای کلان شهرها با ارائه وام برای خریدارن جهت جلوگیری از آلودگی هوا، واردکنندگان و مونتاژکنندگان خودروهای چینی، نیم نگاهی هم به این گونه از خودروها و بازار داغ اختصاصی خانمها و خودروهای مناسب آنها نیز داشته باشند که هم مسئله خودرو برقی آرامآرام جا بیوفتد و مختص به چند شوآف نمایشی از دو سه خودرو ساز عمده داخلی نشود، و هم فرهنگ استفاده از خودروهای برقی در کشورمان نهادینه شود.
در پایان نگاهی به ویدیو این خودرو خواهیم داشت: