قدیم الایام در کشورمان ایران، خودروهای آلفارومئو رقیب ایتالیایی خودروهای بامو به حساب میآمدند و افراد خاص با سلیقه خاص خودشان به دنبال آن بودند، اما در دهههای اخیر ما آلفارومئو را با دو مدل جولیتا و میتو میشناسیم. هرچند که به تعداد محدودی هم نمونه اسپرت 4C به کشور وارد شد، اما اکثر کلکسیونرها آن را خریدند و به مجموعه خودشان اضافه کردند. این خودروها به سواری راحت و اسپرت، در عین حال هزینه زیاد نگهداری معروف هستند. به طور مثال هزینه تعویض چهار لنت ترمز جولیتا مبلغ ناچیز ۱۲ میلیون تومان خواهد شد.
اما از داستان مملکتمان بگذریم، هر زمانی که آلفارومئو تصمیم میگیرد که مدل جدیدی را به بازار معرفی کند، رسانهها توجه خاصی به آن میکنند و هیجان خاصی در بازار بهوجود میآید و این امر فقط به دلیل طراحی آن است. کافیست که کار را به ایتالیایی ها بسپارید تا یک شاسیبلند میانرده خیرهکننده را بسازند و تحویل شما بدهند.
توناله محصول شاسیبلند دیگر برند آلفارومئو است که بر اساس یک کانسپت (خودروی مفهومی) به همین نام در سال ۲۰۱۹ معرفی شد ساخته شده است که تاخیر ورود آن در سال ۲۰۲۰، به خاطر بحران کمبود تراشههای الکترونیک کنترلکننده سیستمهای برقی خودرو بود که به دلیل همهگیری بیماری کویید ۱۹، ما مجبور شدیم که تا حضور این کوچولوی خوشاستایل صبر کنیم. کمی بیش از یک سال پس از نمایش اولیه این خودرو در نمایشگاه، گزارشی از رسانههای ایتالیایی نشان داد که مدل ساباستلویو تحت تغییر Quadrifoglio قرار نخواهد گرفت. همانطور که مشخص است، ممکن است یک روز بالاتر از سطح تریم گرم Veloce قرار بگیرد.
مدیر محصول جهانی این خودروساز، دانیل تیاگو گوزافام Daniel Tiago Guzzafame، در گفتگو با مجله استرالیایی Drive.com.au، ارائه مشتقات سریعتر به Tonale را رد نکرد. هنگامی که در مورد چشم انداز یک Quadrifoglio سوال شد، او گفت که این شرکت در حال حاضر چندین جایگزین دارد، هم با پیشرانه کلاسیک «موتور بنزینی» و هم در دنیای الکتریکی.
با این حال، او اعلام کرد که این اتفاق تنها به شرطی رخ میدهد که عملکرد در سطح اسپرتی مرتبط با لوگوی برند آلفارومئو سازگاری کاملی داشته باشد. اما نمونه تمام الکتریکی در سال ۲۰۲۵ عرضه خواهد شد که احتمالاً بر روی یک کراساوور با طرح و پلتفرمی متفاوت نسبت به این خودرو خواهد بود.
آلفارومئو جزو محدود خودروسازانی است که در این مدت، بخش مهندسی را با بخش طراحی به حد کافی سازگار کرده، و میتوان گفت که تا ۹۵% خصوصیات استایلی خودروی کانسپت را در نمونه تولیدی رعایت کرده است. چیزی که ما در مدلهای Z4 بامو، و Supra تویوتا انتظار داشتیم!
[horizontal_slider url=’tehran/car/alfa-romeo?has-photo=true’ title=”جدیدترین آگهیهای آلفارومئو”]
تفاوتها فقط در نوع دسته دربهای جانبی است و همچنین، نوع آینههای جانبی که در نسخه کانسپت دوربیندار است، که به نمونه کلاسیک تغییر پیدا کرده است (بهدلیل اینکه بازار آمریکا به خاطر استانداردهای سختگیرانه هنوز با دوربینهای جانبی موافقت نکرده است). همچنین کمی اورهنگ بلند تر در جلو و عقب،و فاصله بین دو محور بیشتر، باعث رانندگی راحتتر و ایمنتر در نمونه تولیدی شده است که تفاوت آن را در تصوایر پایین (قرمز نمونه کانسپت) ملاحظه می کنید.
این خودرو با طولی برابر با ۴۵۲.۸ سانتیمتر، حدود ۱۵ سانتیمتر کوتاهتر از بامو سری X3 است و طول آن را میتوان حدوداً با کیا اسپورتیج همرده بدانیم، اما با ارتفاعی کمتر، پس حدوداً این خودرو یک SUV کوچک به حساب میآید که به طور حتم مورد توجه بانوان نیز قرارخواهد گرفت.
از نظر طراحی و استایل، ما با خودرویی روبهرو هستیم که سعی داشته علاوه بر اینکه از خطوط ساده و روان در بدنه استفاده کند، همچنان خصوصیات استایلی یک آلفارومئو را در خود نگه دارد و چراغهایی ۶ گانه با دیلایت های موجی شکل در جلو، برجستگیهای ملایم روی درپوش موتور، و شولدر لاینی که به خوبی حس پویایی و سیالی را به بیننده انتقال میدهد، طرحی را ارائه کرده است که به راحتی میتوان عمر این استایل را در ده سال آینده همچنان تازه و فِرِش بدانیم. در دنیایی که کراساوورها و SUVها با برجستگیها و فرورفتگیهای اغراقآمیز مد شده است، سادگی استایل این آلفا در کنار مثلاً یک تویوتا RAV 4 میتواند زیباتر نمود داشته باشد و نشانگر تفکر زیبایی در سادگی انتخاب شماست.
در نمای عقب هم، سه خط افست شده کنار هم، که کاملاً با چراغهای دیلایت جلو هماهنگی دارد، یادآورنده اثر نور چراغهای عقب در عکسهایی است که با سرعت B شاتر دوربین عکاسی در شب از چراغهای خودروی در حال حرکت گرفته شده است و با توجه به بَج و لوگوی آلفارومئو، که به طرز خاصی در وسط خودرو به آن تاکید شده است، بسیار متمایز از نمونههای موجود در بازار نمود دارد. این ترکیب با دیفیوزر بلندی که دربرگیرنده جای پلاک و خروجیهای اگزوز دوگانه با فرمی پیچیده بوده، همچنین شیشه عقب که به طور کلی حالتی بیضی شکل دارد، به خوبی نمایانگر ژن آلفای آن است.
بیشتر بخوانید: نقد و بررسی ۴ شاسیبلند فوق لوکس ۲۰۲۲
در خصوص موتور و پیشرانه این خودرو باید توضیح داد که قرار است با دو پیشرانه در ابتدای سال ۲۰۲۳ عرضه شود، گونه نخست که اولین خودروی هایبریدی آلفارومئو نیز به حساب میآید، با یک پیشرانه توربوشارژ ۱.۳ لیتری، توانایی تولید ۱۸۰ اسب بخار را دارد که به مدد یک موتور الکتریکی ۱۲۱ اسب بخاری که اختصاصاً نیروی خود را بر روی چرخهای عقب اعمال میکند، در مجموع توانایی تولید ۲۷۲ اسب بخار را خواهد داشت که برای این خودرو در این ابعاد کاملاً کافی است.
این نیرو با یک جعبه دنده اتوماتیک ۶ سرعته بر روی چهار چرخ خودرو اعمال میشود. همچنین در حالت تمام الکتریکی، این خودروی توانایی طی مسیری معادل ۴۸ کیلومتر را با توان ۱۲۱ اسب دارد که کاملاً مناسب گردشهای شهری روزانه و رفت و آمد های بین منزل و محل کار است.
گزینه دوم کمی سنتیتر است، به عبارتی یک چهار سیلندر ۲.۰ لیتری خطی است که توسط یک توربوشارژ ۲۵۶ اسب بخار را تولید میکند، منتهی بجای گیربکس ۶ سرعته در نمونه قبلی، از یک گیربکس ۹ سرعته برای انتقال نیرو بر روی زمین استفاده میکند.
فضای داخلی این خودرو نسبت به نمونه کانسپت بیشترین تغییر را داشته است، اما همچنان زیبا، با حس ظرافتهای ایتالیایی است که به یک نمایشگر ۱۲.۳ اینچی مجهز بوده که توانایی اتصال به سیستم عاملهای اندروید و iOS را دارد و همچنین مجهز به سیستم شارژ بدون سیم موبایل نیز است. این خودرو قرار است با قیمت پایه ۳۸ هزار دلار در ابتدای سال میلادی ۲۰۲۳ عرضه شود.