قریب به ۳ سال گذشته همه کارشناسان با بیان ریشه مشکلات متعدد کمی، کیفی و قیمتی خودروهای تولید داخل، ممنوعیت واردات خودرو و انحصار حاصل از آن را باعث بدترشدن وضعیت این صنعت و آسیبدیدن هرچه بیشتر منافع مردم میدانستند، اما در آن زمان گروهی به هر دلیل و منافع با این استدلال مخالفت کردند. اکنون پس از گذشت چند سال خبر از آزادی واردات خودرو میآید. طبق مصوبه مجلس مقرر شده است، برای سال آینده تعداد ۵۰٫۰۰۰ دستگاه خودرو سواری و ۲۰٫۰۰۰ دستگاه خودرو سواری دوگانه سوز (هیبریدی و برقی) وارد شود.
ممنوعیت واردات تمام خودروهای سواری به کشور از سال ۱۳۹۶ تا کنون سبب شد تا بسیاری از نمایندگیها، شرکتها و مجموعههایی که به کار واردات خودرو مشغول بودند و پتانسیل ایجاد حدود ۱۴ هزار شغل را داشتند، با ریزش متخصصان و نیروهای آموزش دیده خود به ناچار مواجه شدند.
صالحینیا، رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران اعلام کرد که تعرفه واردات خودرو برای سال ۱۴۰۱ فعلاً تغییری نکرده است و همان تعرفههای ۴۰ الی ۷۵ درصدی بر اساس حجم موتور برای واردات خودرو در نظر گرفته خواهد شد.
صالحینیا ادامه داد که خودروهای هیبریدی ـ برقی کمترین تعرفه را خواهد داشت و سایر خودروها در دستههای مختلفی بر اساس حجم موتور دستهبندی میشود، بدین صورت که ۴ دسته ۱۰۰۰ سیسی، ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ سیسی، ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سیسی و ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سیسی برای تعرفه واردات خودرو در نظر گرفته میشود.
صالحینیا همچنین گفت که تعرفه هر سال را حداکثر ۱۵ بهمن به دولت پیشنهاد میدادیم و دولت تصویب میکرد، اما امسال بهدلیل اینکه امکان واردات خودرو وجود نداشت، پیشنهادی نیز برای تعرفه ارائه نکردیم، اما از پیشنهادها درباره کاهش یا افزایش تعرفه استقبال میکنیم.
بر اساس گفته صالحینیا فعلاً تعرفه واردات خودرو تغییری نکرده و تا بازشدن واردات خودرو ممکن است اتفاقات و تصمیمات مختلفی برای روند واردات خودرو گرفته شود.
کاهش تعرفه واردات خودرو، آزادسازی واردات و متعاقباً ایجاد انگیزه مضاعف برای خودروسازان داخلی جهت افزایش بیشتر کیفیت محصولات خود و البته خدماتپسازفروش مناسبتر بیان کنند.
***
شما میتوانید اخبار روز خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.
[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’ title=”جدیدترین آگهیهای خودرو”]