قیمت خودرو سال ۱۴۰۰ را با جهش خیرهکنندهای پشتسر گذاشت؛ طوری که ارزش دنا در کارخانه بهتنهایی رشد ۷۰ درصدی داشت و این رقم برای محصولاتی مثل پژو ۲۰۷ اتوماتیک چیزی حدود ۲۰ درصد بود. هنوز تعطیلات نوروز ۱۴۰۱ به اتمام نرسیده بود که روند صعودی قیمتها در بازار آزاد ادامه داشت و مثلاً ارزش پژو پارس با افزایش ۱۵ میلیون تومانی به مرز ۳۰۰ میلیون تومان رسید. برخی از فعالان بازار اعتقاد دارند، مسائلی مثل افزایش حقوق نیروی کار، تورم و … میتواند به رشد قیمت خودرو در ۱۴۰۱ کمک کند.
قیمت خودرو در کارخانه پارسال رشد چشمگیری داشت. دنا تیپ یک در این مدت رشد قیمت ۸۳ میلیون تومانی را تجربه کرد و ارزش آن از ۱۲۲ میلیون تومان به ۲۰۵ میلیون تومان رسید. تیبا که آخرین روزهای پارسال ۱۷۸ میلیون تومان فروخته میشد، اول فروردین ۱۱۳ میلیون تومان ارزش داشت و جهش قیمت ۶۵ میلیون تومانی را به ثبت رساند. خریداران پژو ۲۰۷ دندهای در اسفندماه برای این خودرو ۲۱۵ میلیون تومان یعنی چیزی حدود ۶۳ میلیون تومان بیشتر از فروردین پرداخت کردند و کمترین رشد قیمت خودرو در کارخانه برای تیبا هاچبک و ساینا رخ داد. دو خودرویی که در سال ۱۴۰۰ رشد قیمت ۳۱ میلیون تومانی را به ثبت رساند و ارزش آنها بهترتیب به ۱۲۶ و ۱۲۳ میلیون تومان شد.
پراید وانت ۵۸ میلیون تومان، پژو پارس ۴۸ میلیون تومان، سمند LX تقریباً ۴۳ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ دو ۳۹ میلیون تومان و کوییک و پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۳۸ میلیون تومان در کارخانه گران شد. بهاینترتیب قیمت انواع خودرو در کارخانه ظرف یک سال چیزی بین ۲۰ تا ۶۸ درصد افزایش پیدا کرد.
سید رضا فاطمی امین در پاسخ به این سؤال که آیا مجوزی برای افزایش قیمت خودروهای سنگین و سواری برای سال جاری صادر شده است، گفت: «وزارت صمت مجوزی برای افزایش قیمت خودرو در سال جدید صادر نکرده است.»
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا تولید ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال جدید بر اساس دستور ۸ مادهای رئیسجمهور تولید میشود، گفت: «بله این تعداد خودرو تولید میشود. تولید ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو در سال جدید محقق میشود و توانایی و ظرفیت این میزان تولید وجود دارد.»
قیمت خودرو تحتتأثیر افزایش نرخ مواد اولیه، دستمزد و تورم افزایش پیدا میکند. طبق گفتههای یکی از مدیران صنعت خودرو حدود ۶۰ درصد از ارزش تمامشده محصولات داخلی وابسته به مواد اولیه است و این وسط بخشی هم به ماجرای حقوق و دستمزدها ارتباط دارد. ایرانخودرو، سایپا و دیگر شرکتهای خودروسازی کشور از همین فروردین امسال باید چیزی حدود ۵۷ درصد به حقوق و دستمزد کارگران خود اضافه کنند. طبق آمارهای غیررسمی نزدیک به ۲۰ هزار نیروی کار در صنعت خودروسازی کشور فعالیت دارد و این موضوع میتواند در افزایش قیمت تمامشده خودرو در کارخانه مؤثر باشد.
***
شما میتوانید اخبار روز خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.
[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’ title=”جدیدترین آگهیهای خودرو”]