اجرای مشروط استانداردهای ۸۵ گانه خودرو

اجرای مشروط استانداردهای ۸۵ گانه خودرو

نعمت‌بخش تأکید کرد که طبق مصوبه شورای عالی استاندارد، خودروهای قدیمی معاف از احراز ۹ استاندارد مورد نظر هستند، اما محصولات جدید باید آنها را از ابتدای امسال پاس کنند

خودرو‌ها در چند سال گذشته از لحاظ کیفی ریزش کیفیت داشتند. به‌خصوص در ۸ سال گذشته محصول کیفی خوبی که در ارزیابی کیفیت خودرو بتواند نظر مردم را جلب کند، تولید نشده است.

سازمان ملی استاندارد طبق ماده ۱۷ قانون توسعه و تقویت نظام استاندارد که قانونی فراگیر و فرابخش است، می‌تواند به هر آنچه که با سلامت و بهداشت و ایمنی مردم سر و کار دارد ورود کند.

رئیس سازمان ملی استاندارد از رفع تعلیق ۹ استاندارد مربوط به خودروهای داخلی خبر داده است. اسلام‌پناه همچنین اعلام کرده است که خدمات‌پس‌ازفروش هم از این پس مشمول استاندارد اجباری خواهد بود.

باتوجه‌به اظهارات وی، خودروسازان ملزم به رعایت تمام استانداردهای ۸۵ گانه در محصولات خود هستند؛ ضمن این که خدمات‌پس‌ازفروش آنها هم مشمول استانداردهای خاص خود شده است. دی ماه ۹۸ بود که نیره پیروزبخت، رئیس سابق سازمان ملی استاندارد، خبر از تعلیق ۹ استاندارد خودرویی به دلیل مشکلات مربوط به تحریم (و البته کمبود نقدینگی) داد.

خودروسازها مکلف به ایجاد زیرساخت‌های لازم و رعایت کامل همه ۸۵ استاندارد این صنعت هستند و سازمان استاندارد بر رعایت کامل استانداردها نظارت خواهد کرد تا خودروی باکیفیت در اختیار مردم قرار گیرد.

بر این اساس، برخی استانداردها مانند نشان‌‌‌دهنده تعویض دنده، نشانگر میزان باد لاستیک‌ها و شاخص نشان‌‌‌‌دهنده چراغ روشن روز و همچنین ترمز هوشمند (با قابلیت کاهش سرعت یا توقف حرکت خودرو) برای سواری‌‌‌ها تعلیق شدند.

همچنین شاخص نشانگر میزان باد تایر در خودروهای تجاری و سنگین هم جزو استانداردهای تعلیقی بود که تحریم اجازه اجرای آن را نمی‌‌‌داد. با تعلیق این موارد، تولید خودروهای داخلی با رعایت ۷۶ مورد استاندارد ادامه پیدا کرد و قرار شد شورای عالی استاندارد (در دولت قبل) نسبت به تمدید یا رفع تعلیق آنها اقدام کند.

احمد نعمت‌بخش می‌گوید: «تا جایی که من اطلاع دارم، ۹ استاندارد تعلیقی رفع تعلیق شده‌اند؛ بااین‌حال اجرایی شدن آنها منوط به نتایج هم‌فکری خودروسازان و وزارت صمت است. نعمت‌بخش همچنین تأکید کرد که طبق مصوبه شورای عالی استاندارد، خودروهای قدیمی معاف از احراز ۹ استاندارد مورد نظر هستند، اما محصولات جدید باید آنها را از ابتدای امسال پاس کنند. به گفته وی، تارا و شاهین از ابتدای امسال تمام استانداردهای جدید را پاس می‌کنند و احتمالاً دنا هم همین شرایط را دارد.»

نظر وزیر صمت بر این است که بحث ایمنی و کیفیت با تحول جدیدی در رویکرد جدید سازمان ملی استاندارد به جلو پیش برود.

از سال ۱۳۹۶ دیگر فرقی نمی‌کرد خودرو داخلی باشد یا وارداتی، به‌هرحال باید این استانداردها را رعایت می‌کردند. استانداردهای ۸۵ گانه از همان ابتدا در مورد خودروهای وارداتی اعمال شد، اما به خودروسازان داخلی مهلت داده شد تا کیفیت محصولات‌شان را رفته‌رفته ارتقا بدهند. اما این مسیر به آسانی طی نشد. از ابتدای اجرای این قانون، شرکت‌های خودروسازی تحریم‌ها را مانع اجرای کامل مفادش می‌دانستند. روند اجباری‌شدن رعایت این استانداردها برای خودروهای داخلی در ۳ فاز ۵۲ گانه، ۶۳ گانه و در نهایت ۸۵ گانه برنامه‌ریزی شد.

باتوجه‌به اظهارات دبیر انجمن خودروسازان، اجرای تمام و کمال استانداردهای ۸۵ گانه در خودروهای داخلی به نوعی به توان خودروسازان بستگی دارد. به عبارت بهتر، اگر در نتیجه هم‌فکری وزارت صمت و خودروسازان، این نتیجه حاصل شود که امکان اجرای ۹ استاندارد رفع تعلیق شده در برخی خودروها وجود ندارد، شرکت‌های خودروساز می‌توانند آنها را لحاظ نکنند. همچنین طبق گفته‌های نعمت‌بخش، قرار نیست همه خودروهای فعلی استانداردهای ۹ گانه را پاس کنند و این موضوع مختص محصولات جدید است، نه قدیمی‌ها.

***

شما می‌توانید جدیدترین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.

[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’  title=”جدیدترین آگهی‌های خودرو”]

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search