آنچنان که یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش ایران میگوید، این وزارتخانه به دنبال استخدام قهرمانان ورزشی در کسوت معلم و مدرس تربیت بدنی است. وزارت آموزش و پرورش به تازگی یکی از بزرگترین آزمونهای استخدامی سال را برگزار کرده است و نیروی کار تازه و جوانی را به خدمت گرفته است.
با این حال یوسف نوری که امروز در نشست شورای تشکیلاتی مسابقات و جشنوارههای ورزشی دانشآموزان در اردوگاه شهید باهنر سخنرانی میکرد، ضمن اشاره به اهمیت توجه به ورزش و فعالیت بدنی در مدارس، از سیاستهای این وزارتخانه برای پرورش استعداد دانشآموزان سخن گفت. بخشی از این سخنان هم باخبر برنامه این وزارتخانه برای استخدام قهرمانان ورزشی همراه شد.
پیگیری استخدام قهرمانان ورزشی در دانشگاه فرهنگیان
وزیر آموزش و پرورش در این زمینه گفت: که قاعده این است که استعداد دانشآموزان در مدرسه شناخته شود و باید زمینه فراهم شود که ورزش، هیجان کامل برای دانشآموزان داشته باشد؛ اما این هیجان در دایره مناسب و معقول ابراز شود و درگیری و نزاع و ناهنجاری ایجاد نکند.
آموزش و پرورش برای مسابقات ورزشی دانش آموزان زیر ۱۸ سال آمادگی دارد همچنین فدراسیونها ظرفیت خوبی برای توانمندسازی معلمان هستند.
یوسف نوری در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به وقفه دو ساله ناشی از کرونا و دوری دانشآموزان از فضای ورزش گفت:
«ساحت زیستی و بدنی دانشآموزان باید مورد توجه قرار بگیرد. ۲ هزار و ۱۰۰ سالن ورزشی و زمین چمن در حال ساخت و بیش از ۸۰۰ سالن و زمین چمن در حال تحویل است و بقیه هم به صورت مشارکتی انجام میشود.
این اقدام برای استفاده از ظرفیت دانش آموزان در مقاطع بالاتر است و احیای ورزش صبحگاهی تا استخدام قهرمانان و در عرصه قرار گرفتن آنها مصوب شده و توانمندسازی ۳۰ هزار معلم ورزش با همکاری فدراسیون ورزش، آمادگی برای برگزاری مسابقات دانش آموزی زیر ۱۸ سال انجام خواهد شد که در نهایت، فدراسیون استعدادیابی آنها را انجام میدهد.»
نارضایتی قهرمانان از بیتوجهی به برنامههای استخدامی
۲۳ تیر ماه سال ۱۳۹۵ قانونی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که در آن تسهیلاتی برای قهرمانان ورزشی ایران دیده شده بود. از جمله اینکه قهرمانان مرد با داشتن شرایطی از انجام خدمت سربازی معاف میشدند و همچنین شرایط برای استخدام قهرمانان زن و مرد هم فراهم میشد.
مطابق این قانون برخی دستگاههای اجرایی دولتی موظف میشدند تا قهرمانان ورزشی کشور را با شرایط زیر استخدام کنند:
- وجود پست سازمانی بلاتصدی.
- داشتن شرایط احراز مشاغل دستگاه اجرایی.
- داشتن شرایط عمومی استخدام و تایید گزینش.
تأیید مقام قهرمانان ورزشی مشمولین و معرفی به دستگاههای اجرایی بر عهده وزارت ورزش و جوانان است. بعدها و با توجه به مشکلاتی که در مسیر استخدام قهرمانان پارالمپیکی ایجاد شده بود هم قانونی برای استخدام آنها در مجلس تصویب شد تا از نظر قانونی مشکل از پیش پای استخدام آنها برداشته شود.
با این حال، در سالهای اخیر ورزشکاران و قهرمانان ایرانی مدام از مشکلات معیشتی شکایت کردهاند و اینکه این قانون اجرا نمیشود و بسیاری از آنها به جای تمرکز بر زندگی حرفهای ورزشی خود مجبور به فعالیتهای اقتصادی و معیشتی هستند.
هر از گاهی هم در اخبار میشنویم و میخوانیم که قهرمانهایی از ایران برای امرار معاش مشغول دستفروشی و اقداماتی از این دست هستند. در این میان وزارت ورزش و جوانان به عنوان نهاد تسهیلگر وظیفه مذاکره برای اجرای دقیق این قانون را بر عهده دارد.
البته که از فعالیتهای وزارت ورزش و جوانان در این میان گزارشی در دسترس نیست؛ ولی حداقل از لابهلای اخبار میتوان دید که وزارت آموزش و پرورش که اتفاقا موضوعاتی مرتبط با تخصص قهرمانهای ورزشی دارد، اعلام آمادگی کرده تا قهرمانان ورزشی را به استخدام درآورد.