تامین ارز واردات موبایل از طریق تهاتر با ارز خشکبار، آخرین مصوبهای بود که کارگروه هماهنگی سیاستهای ارزی و تجاری برای واردات موبایلهای بالای ۳۰۰ دلار در نظر گرفت. براساس طرح واردات موبایل در برابر صادرات خشکبار صادرکنندگان خشکبار ارز خود را در تالار دوم نیما عرضه میکنند.
متقاضیان که در اینجا شرکتهای واردات موبایل هستند، خریدار این ارز میشوند. در نتیجه نحوه واردات موبایل برای کل موبایلها برند آیفون و و سریهای N، S و Z از برند سامسونگ از طریق تهاتر با ارز خشکبار میسر میشود.
شرایط واردات موبایل
در خصوص شرایط واردات موبایل نیز به تازگی، محمدرضا عالیان، سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی از شرایط جدید واردات گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار خبر داد.
طبق گفته محمدرضا عالیان، در حال حاضر وضعیت تخصیص ارز موبایلهای بالای ۶۰۰ دلار به ارز حاصل از صادرات خود و ارز حاصل از صادرات اشخاص تبدیل شده است. البته این تصمیم بدون دردسر و مشکل برای واردکنندگان نیست. چرا که سال گذشته گوشیهای موبایل بالای ۶۰۰ دلار با ارز نیمایی وارد کشور میشد و امروزه با ارز حاصل از صادرات غیرنفتی که قیمت آن بالاتر است.
از طرفی به دلیل یکسان نبودن ارز صادراتی و ارز مورد نیاز در مبدا، باید ارز صادر شده تبدیل به درهم شده و از دوبی وارد کشور شود. عالیان همچنین خبر داد؛ توافقی که صرفاً واردات موبایل بالای ۶۰۰ دلار را منوط به استفاده از ارز حاصل از صادرات خشکبار میکرد، منتفی شده است.
میزان واردات موبایل
به گفته امیر اسحاقی، دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی در سال ۱۴۰۰حدود ۱۸ میلیون دستگاه موبایل به کشور وارد شده است.
ارزش کل موبایلهای وارد شده در این سال حدود ۳.۴ میلیارد دلار است که نشاندهنده افزایش تقاضای موبایل در سالهای اخیر است. همچنین براساس آمار، ارزش واردات تلفن همراه با رشد ۷۱ درصدی نسبت به سال گذشته همراه بوده و سبب شده تا گوشی همراه در صدر کالاهای صادراتی کشور قرار بگیرد.
بنابراین میتوان چنین نتیجه گرفت که تنها حدود یک سوم از ارزش کل واردات موبایل با ارز صادرات برخی مواد غذایی از قبیل خشکبار و گیاهان دارویی، قابل تامین است.
تعرفه واردات موبایل
از آنجایی که گوشیهای موبایل به صورت قانونی وارد کشور میشوند، ملزم به پرداخت حق گمرک هستند. یعنی هر گوشی موبایل که وارد کشور میشود باید حق گمرکی نیز پرداخت کند.
میزان این حق گمرک برای گوشیهای مختلف متفاوت است و بستگی به قیمت گوشی دارد. اما به طور کلی تعرفه گوشیهای موبایل بین ۱۶ تا ۲۰ درصد است که بخشی از آن مربوط به هزینه گمرک، بخشی مربوط به مالیات بر ارزشافزوده و مابقی مربوط به حق بازرگانی و عوارض تلفن همراه است.
آگهیهای تلفن همراه را در دیوار ببینید
شرکتهای واردات موبایل
شرکتهای واردکننده موبایل از جمله شرکتهای بازرگانی هستند که گوشی موبایل را از مبادی رسمی وارد کشور میکنند. این شرکتها با طی کردن مراحل قانونی واردات موبایل میتوانند گوشیها را به صورت عمده به کشور وارد کرده و بین بنکداران و فروشندگان سراسر کشور توزیع و پخش نمایند.
شرکتی که قصد واردات گوشی موبایل دارد باید شرایط زیر را دارا باشد:
- مجوزهای بازرگانی، ثبت سفارش و گمرکی را دریافت کند تا به صورت رسمی و قانونی گوشی و تبلت را از کشور مرجع وارد ایران کند.
- برای هر گوشی موبایل وارد شده یک شناسه بینالمللی صادر میشود که در سامانه جامع تجارت ثبت خواهد شد.
- هر شرکت واردکننده گوشی همراه باید گارانتی و خدمات پس از فروش ارائه دهد و مدت زمان گارانتی آن ۱۸ ماه باشد.
مورد آخر جزو قوانین واردات گوشی موبایل محسوب میشود. زیرا موبایلهایی که به صورت قاچاق وارد کشور شده است، از سوی شرکتها گارانتی نمیشوند و مجوز واردات موبایل ندارند. بنابراین اگر مشتری در زمان خرید گوشی همراه به دنبال تایید اصالت قانونی آن است، باید کد IMEI گوشی را در سامانه جامع گارانتی وارد نماید تا از قاچاق نبودن موبایل اطمینان حاصل کند.
در دیوار بخوانید:
- آموزش رجیستری گوشی همراه (این گوشی از آب گذشته است)
- چگونه از رجیستر بودن گوشی خود مطمئن شویم؟
- خریداران به دنبال رجیستری آیفون ۱۴ در سامانه همتا
***