مقابله با کلاهبرداری در دیوار

حساب‌کاربری و سیم‌کارت کلاهبرداران محدود و مسدود می‌شود

حساب کاربری و سیم‌کارت‌های کلاهبردارانی که در دیوار اقدام به کلاهبرداری از کاربران می‌کنند محدود و مسدود می‌شود. دیوار برای افزایش امنیت معامله‌های کاربران و جلوگیری از فعالیت کلاهبرداران، به صورت مداوم در حال توسعه راهکارهای خود است. در راستای اقدامات سال‌های گذشته، از ابتدای سال ۱۴۰۳ مسیرهای جدیدی برای مقابله با کلاهبرداران به دیوار اضافه شده که بخشی از آن‌ها را در ادامه معرفی کرده‌ایم.

به‌کارگیری هوش‌مصنوعی برای شناسایی مظنونین

به تازگی دیوار مدل هوش‌مصنوعی خود را برای تشخیص افراد با رفتار مشکوک به تخلف و کلاهبرداری توسعه داده و عملیاتی کرده است. این مدل می‌تواند با در نظر گرفتن ویژگی‌‌های مختلف، کاربرانی که رفتار مشکوک دارند را تشخیص داده و آنها را بر اساس فعالیت‌شان در دسته‌های با احتمال تخلف متفاوت طبقه‌بندی کند. 

کاربرانی که به خاطر فعالیت‌های مشکوک‌ یا گزارش‌های کاربران دیگر، در دسته با احتمال تخلف بالا قرار می‌گیرند حساب‌شان محدود شده و تنها قابلیت دیدن آگهی‌ها را دارند. امکان انتشار آگهی، چت یا دیدن شماره تلفن آگهی‌های دیگر از این افراد تا زمانی که هویت‌شان به صورت ویدیویی تایید شود گرفته خواهد شد. 

جزئیات بیشتر این راهکار دیوار را اینجا بخوانید.

استفاده از پایگاه داده پلیس فتا

پلیس فتا در همکاری با پلتفرم‌های آنلاین و با هدف افزایش امنیت کاربران در زمینه کاهش کلاهبرداری، پایگاه داده‌ای از سیم‌کارت‌های افراد مشکوک به انجام اقدامات کلاهبردارانه در فضای مجازی را آماده کرده که از داده‌های مراجع قضایی، واحدهای پلیس فتا و کسب و کارهای فضای مجازی جمع‌آوری شده تا فعالیت این افراد با دقت بیشتری رصد شود و پیش از اقدام به کلاهبرداری جلوی فعالیت آن‌ها گرفته شود. شماره تلفن‌ مجرمان یا افراد مشکوک به کلاهبرداری که فعالیت آن‌ها در زمینه اقدامات کلاهبردارانه به پلیس فتا گزارش شده در لیست سیاه قرار گرفته و مسدود شده است یا مسدود می‌شود. این اقدام در راستای افزایش امنیت کاربران و براساس هماهنگی و تعاملات پلتفرم‌های آنلاین و پلیس فتا در خصوص شناسایی اقدامات مجرمانه در زمینه کلاهبرداری صورت گرفته است.

دیوار نیز با هدف مقابله همه‌جانبه با کلاهبرداران حرفه‌ای، با استفاده از این بانک داده‌، به صورت لحظه‌ای دسترسی کاربران مشکوک به کلاهبرداری را مسدود کرده و فعالیت آنها را منوط به احراز هویت ویدیویی می‌کند. 

مدل‌ها و بررسی‌های دیوار هم مشخص کرده کسانی که بر اساس این پایگاه داده (دیتابیس) مسدود شده و پشت احراز هویت ویدیویی باقی مانده‌اند به صورت قطعی جزء کلاهبرداران هستند. این پایگاه داده به صورت دائم به‌روز‌رسانی شده و شماره‌ها به آن اضافه و کم می‌شود. در صورت حذف یک شماره از دیتابیس فتا، محدودیت شماره مذکور در دیوار نیز برداشته می‌شود. 

کاربرانی که به خاطر رفتار مشکوک کلاهبردارانه حساب‌شان محدود می‌شود تنها با پشت سر گذاشتن احراز هویت ویدیویی می‌توانند اجازه فعالیت در دیوار را پیدا کنند. در این مدل احراز هویت که توسط هوش‌مصنوعی انجام می‌شود فرد در ابتدا باید به عنوان صاحب شماره تلفن همراه، کد ملی و تاریخ تولد خود را وارد کند. در صورت تطابق این موارد کاربر وارد روند احراز هویت ویدئویی با گرفته شدن عکس و ضبط ویدئو (مانند روش‌های باز کردن آنلاین حساب بانکی) می‌شود و در صورتی که این فرآیند را با موفقیت پشت سر بگذارد و هویت او تایید شود محدودیت‌ها برایش برداشته می‌شود. مشخص است که در صورت تکرار فعالیت کلاهبرداری، فرد احراز هویت شده با استفاده از ویدیویی ضبط شده قابل پیگرد قضایی خواهد بود.

همراه با کاربران در مقابل کلاهبرداران 

جلوگیری از فعالیت افراد متخلف در دیوار، از جدی‌ترین برنامه‌های تیم‌های فنی و محصولی دیوار است. در این مسیر دیوار تلاش می‌کند همزمان با اجرای این اقدام‌ها در پلتفرم، آگاهی کاربران خود درباره رایج‌ترین و جدیدترین روش‌های کلاهبرداری را هم افزایش دهد. 

دیوار علاوه بر این، مسیرهای مختلفی را برای گزارش کلاهبرداری یا حتی رفتار مشکوک را برای کاربران در نظر گرفته است. این گزارش‌ها به تیم‌های گوناگون دیوار برای افزایش سلامت پلتفرم کمک می‌کند.

ساده‌ترین روش، لینکی است که زیر هر آگهی قرار دارد. اگر شما شاهد کلاهبرداری یا رفتار مشکوک بوده‌اید و آگهی مرتبط با آن، هنوز روی دیوار وجود دارد، می‌توانید از داخل آگهی، با زدن روی لینک «گزارش کلاهبرداری و رفتار مشکوک» آن را گزارش کنید.

اما دیوار مسیر تازه‌ای هم برای گزارش کلاهبرداری ایجاد کرده است. در صورتی که آگهی فرد متخلف پاک شده است، می‌توانید به «دیوار من» بروید و از لینک «گزارش کلاهبرداری» استفاده کنید.

 

در این روش حتی اگر کلاهبردار آگهی را هم پاک کرده باشد، امکان پیگیری تخلف وجود دارد. علاوه بر این، در چت دیوار هم می‌توانیدتخلف‌ها را گزارش کنید. کافی‌ است روی علامت سه نقطه در چت دیوار بزنید و  گزارش‌تان را برای پیگیری دیوار ثبت کنید.

 

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

11 پاسخ

  1. اقدام بسیار مناسب و خوبیه ، اما بعضی وقتها هم مشاهده شده که کاربران از روی شیطنت یا بدبینی مفرط گزارش خلاف واقع داده اند و دیوار هم بدون بررسی دقیق و کشف واقعیت براساس همان گزارش غیرواقعی دسترسی آگهی گذار را محدود کرده

  2. سلام به شرطی قبل محدود کردن اول اطمینان پیدا کنید و حداقل با شخصی که اگهی میزاره تماس بگیرید
    چون شماره من بدون هیچ دلیلی محدود شده و پشتیبانی هم درست پاسخگو نیست

  3. آگهی که نردبان میکنیم ۳۰هزارتومان هست ویک مزاحم از قصد عکس اگهی رو گزارش میکنه واگهی بنده خراب میشه بارها اقدام کردم ولی جوابی نگرفتم لطفا راهنمایی کنید

  4. در دسته اگهی عکاسی فیلمبرداری اگهی تحت عنوان (اصل خارجی )
    اقدام به فروش لوازم ارایشی نموده که از دید ناظران دیوار مصون مانده
    لطفا اگهی را در دسته خودش جای دهید
    با احترام کار بر قدیمی دیوار

  5. سلام ممنون از دیوار لطفا در اگهی های اتومبیل گزینه بدون جوش وترک بودن شاسی رو هم اضافه کنید

  6. سلام لطفا اگهی دهندگان را بابت اطلاعات غلط و ناقص مسدود کنید

  7. سلام
    مطمئناً عوامل دیوار صرف گزارش ۱ نفر در مورد یک آگهی را حذف یا محدود نمی‌کنند. بالعکس با وجود راستی آزمایی و صحبت با اگهی دهنده به راحتی می‌توان از رویه غلط اگهی دهنده جلوگیری شود.
    دیوار دوست شما

  8. با سلام و تشکر از مدیریت و پرسنل محترم سامانه دیوار ، لطفاً قبل از انتشار آگهی از هویت فرد ( کد ملّی ، سیم کارت حتماً با کد ملّی مطابقت داشته باشه ، در آگهی فروش خودرو حتماً پلاک بنام آگهی دهنده باشه ، تاییدیه کد پستی و کد ثنا و هر عنوانی که جلوی تخلف و کلاهبرداری رو می گیره مثل گواهی عدم سوء پیشینه ، شماره حساب بنام و … حتماً در سامانه دیوار ثبت شده باشه )
    پژو پارسی رو خریداری کردیم که جوانی ۲۶ ساله با سیم کارت خانمی ۶۱ ساله آگهی کرده بود ( خودرو تصادفی شدید داره که فردی خاطی بعنوان کارشناس سیّار دیوار آنرا سالم و بی عیب و نقص تایید کرده ) که مدت چند ماهه که چند خانواده رو گرفتار و اسیر دادگاه ، پاسگاه ، کارشناس دادگستری و شورای حلّ اختلاف کرده ، اون هم با هزینه ی بالایی که به خریدار تحمیل شده .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search