بررسی تأسیسات ساختمان پیش از خرید یا اجاره

بررسی تأسیسات ساختمان پیش از خرید یا اجاره

اگر قصد خرید یا اجاره ملک مسکونی یا اداری دارید، دقت به وضعیت تاسیسات ساختمان بسیار حیاتی محسوب می‌شود. تاسیسات را می‌توان قلب تپنده ساختمان دانست. اگر تاسیسات ساختمان شما مشکلاتی داشته باشد، در طولانی مدت به کیفیت سکونت آسیب می‌رساند. به‌علاوه، هزینه‌های تعمیر و جایگزینی تاسیسات، بسیار زیاد هستند. پس پیش از خرید یا اجاره، باید این جزئیات را با دقت بررسی کنید تا هزینه‌های آتی جلوگیری شود. در ادامه این مطلب، با فرایند بررسی تاسیسات ساختمان آشنا می‌شوید.

قبل از هر چیز باید بدانیم تأسیسات ساختمان چه بخش‌هایی دارد؟ تأسیسات گرمایی تأسیسات سرمایی تأسیسات آب و فاضلاب تأسیسات ایمنی (اعلام حریق، اطفا حریق، راه اضطراری و…) تأسیسات گاز تأسیسات حمل و نقل (آسانسور و پله برقی و…)   برای بررسی تأسیسات ساختمان در ابتدا می‌توانید از یکی از متخصصان این زمینه بهره ببرید. برای اینکار می‌توانید کلمه‌ی تأسیسات را در دیوار جستجو کنید و با یک نیروی حرفه‌ای در این زمینه جهت بازدید هماهنگی کنید. اما غیر از بهره‌گیری از نیروی متخصص راه‌های دیگری نیز هست. در ادامه با برخی از آن‌ها آشنا می‌شوید.

چطور موتورخانه ساختمان را بررسی کنیم

  • تأسیسات گرمایشی: از صاحب خانه درباره نوع سیستم گرمایشی سوال کنید. انواع سیستم گرمایشی: سیستم گرمایشی مرکزی (چیلر، موتور خانه…)، سیستم گرمایشی تک واحد (پکیج، بخاری، شومینه) و… هر کدام از این سیستم‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند، اما مهمترین عامل در کارکرد درست آنها، کیفیتشان است. کارخانه‌ی سازنده تجهیزات و اجراکار طرح‌ها را شناسایی نمایید.
  • تأسیسات سرمایی ساختمان را بررسی کنید. تأسیسات سرمایی می‌تواند از نوع مرکزی، آبی، یا گازی-برقی باشد. در هر کدام از این موارد قدرت و نوع سیستم را بررسی و چک کنید. بسته به نوع سلیقه‌ی شما هر یک از این سیستم‌ها می‌تواند در زمینه‌ای خاص مطلوبتان باشد.
  • تأسیسات آب و فاضلاب شامل سرویس‌های بهداشتی و حمام، لوله‌کشی‌ها و سیستم فاضلاب است. طبعاً برای آگاهی از وضعیت سرویس‌های بهداشتی و حمام، با بررسی شیرآلات و چاه و آبریزها می‌توانید تا حدودی به کیفیت سیستم پی ببرید. اما برای وارسی لوله کشی‌ها از صاحب‌خانه درباره‌ی نوع لوله‌ها مثل لوله‌‎های فلزی (چدن، گالوانیزه)، لوله‌های پلیمری (پلی اتیلن، پی‌وی‌سی، پلی پروپیلن) سوال کنید و عمرشان را جویا شوید. عمر لوله‌های پلیمری معمولاً بسیار بالاتر از لوله‌های فلزی است، و حضور لوله‌های فلزی در ساختمان‌های قدیمی می‌تواند زنگ خطری برای شما باشد!
  • تأسیسات ایمنی شامل موارد ضد سرقت (درب‌ها، نرده‌های پنجره‌ها، دزدگیر)، و موارد حفاظت از امنیت جانی مانند وسایل اعلام و اطفا حریق است. در عین حال وجود دربهای خروج اضطراری، راه‌های فرار نیز در این قسمت قابل اشاره است.
  • تأسیسات گازرسانی: این مورد اعم از لوله‌کشی گاز و وسایل مرتبط به آن (گاز، شومینه، بخاری، سماور) می‌شود. حین بررسی این موارد یادتان نرود که گاز ضمن سوختن گازهای سمی تولید می‌کند که باید برای خروج آن نیز فکری کرد. پس به دودکش‌ها و دهانه‌هایش نیز نگاهی بیندازید.
  • تأسیسات حمل و نقل: در بسیاری از ساختمان‌ها رفت و آمد از طبقه‌ی سوم به بعد نیازمند تمهیداتی است که بنا بر آن افراد بتوانند به سهولت از درب ورودی ساختمان به درب منزل خود برسند. آسانسور و پله برقی از رایج‌ترین وسایل جهت بهبود حمل و نقل به شمار می‌آیند. وجود آسانسور، عمر، ظرفیت و کیفیتش را با دقت مدنظر داشته باشید. یادتان باشد که مسیر رسیدن به خانه به اندازه‌ی خود خانه اهمیت دارد!

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search