کمپانی آمریکایی کرایسلر که از زیر مجموعههای گروه «Stellantis» محسوب میشود، جدیدترین کانسپت خود با نام Airflow را در نمایشگاه ۲۰۲۲ «CES» رونمایی کرد. کانسپت فوق در واقع پیش نمایشی است از مجموعه فناوریهای پیشرفته نظیر سامانه رانندگی خودران، ویژگیهای حرکتی خاص و طراحی الهامبخش و پویا که بیانگر نگرش و سبک طراحی برند کرایسلر در دنیای برقیها است.
کریس فوئل «Chris Feuell»، مدیر عامل برند کرایسلر در خصوص این مدل میگوید که کانسپت Airflow نشاندهنده مسیر آینده کرایسلر و نگرش جدید این برند نسبت به طراحی متفاوت و مهیج، فناوریهای پیشرفته و نیز سامانه ارتباطات یکپارچه در قالب یک کراس اوور الکتریکی است.
ساده اما پویا
طراحی به اصطلاح تندیسگونه کانسپت Airflow، به نوعی سبک و سیاق طراحی نسل بعدی خودروهای الکتریکی کرایسلر را به نمایش میگذارد. در واقع، مفهوم نحوه تعامل راننده و سایر سرنشینان با فناوریهای پیشرفته را باز تعریف کرده و در عین حال، تجربه یک سفر ایده آل را در محیط آرام کابین به ارمغان میآورد.
رالف گیلس «Ralph Gills»، مدیر ارشد طراحی کرایسلر می گوید:
Airflow آغازگر سفر این برند به سوی آیندهای کاملاً الکتریکی است. استایل ارفلو، ترکیبی مدرن و بر اساس زبان طراحی جدید ما است، یک فرم ظاهری آیرودینامیک و زیبا درکنار کابینی مدرن و آرامش بخش که با وجود پیچیدگیهای موجود کاربر را وارد سطح جدیدی از دنیای لذت بخش دیجیتال میکند.
بیشتر بخوانید: نقد طراحی و تحلیلی بر کانسپت سیتروئن My Ami Buggy
سادگی در کلیت و جزییات طراحی مورد توجه بوده و در کنار آن مرکز ثقل پایین و نیز حرکت خط سقف روان، ضمن تاثیر در بهبود آیرودینامیک خودرو به عنوان یک ویژگی عملکردی، نمایی ظریف و اسپرت را به عنوان یک ویژگی بصری و هویت ساز ارائه می دهد. کانسپت ارفلو، از فاصله بین دو محور و نیز عرض نسبتاً زیادی برخوردار است که درکنار تایر و رینگهای بزرگ ۲۲ اینچی، علاوه بر ایجاد تناسباتی پخته و جذاب، هندلینگ مناسبی را هم فراهم میکند.
در کنار تمامی موارد ذکر شده، Airflow پیرو سبکی از طراحی زیباشناختی تحت عنوان «Sleek Design» یا به اصطلاح طراحی ظریف و شفاف با خطوط، حجمهای صاف و نرم است که در ترکیب با رنگ سفید قطبی بدنه، بیانی دراماتیک از آرامش را به شما ارائه میدهد.
از دیگر ویژگی ظاهری این کانسپت نیز میتوان به جلوپنجره نورانی آن اشاره کرد که از LEDهای کریستالی در ساخت استفاده شده است و نشان کرایسلر را در بر گرفته ضمن آنکه حجمپردازی و بدنه عضلانی بهویژه در ناحیه گلگیرها و لایه میانی سطح دربها، کاراکتری آرام و مقتدر برای این کانسپت بوجود آوردهاند.
در نمای عقب نیز یک نوار LED یک تکه با لوگوتایپ نورانی Airflow، تمامی عرض نمای عقب خودرو را در بر گرفته و در کنار دیفیوزر زیرین سپر، ترکیبی چشم نواز را پدید آورده است.
بیشتر بخوانید: استلانتیس مورد حمله تروریستی قرار گرفت
کابینی شکل گرفته برای آرامش
فضای داخلی Airflow، از یک طراحی مدرن، ساده و باز برخوردار بوده که به همراه یک تم رنگی ملایم، فضایی آرام و خودمانی را ایجاد کرده است. در طراحی داخلی، تیم طراحی برای آرامش ذهنی هر چه بیشتر سرنشینان، ازخطوطی نرم و روان که در سراسر سطح داشبورد، رودریها و حتی دوخت صندلیها حرکت کرده و حسی از وسعت و بزرگی را برای سرنشینان ایجاد میکنند، استفاده نمودهاند.
همچنین، صفحه نمایش بزرگ کنسول میانی نیز از همین ایده «فضای آرام و ساکت» پیروی میکند که در ترکیب با صندلیهای پوشیده از روکش چرم گیاهی و دیگر مواد بازیافتی، کلکسیونی از پویایی در طراحی، سادگی در فرمپردازی و تفاوت در راندن را برای راننده و دیگر سرنشینان پدید می آورد.
در بخش فنی و قوای محرکه، کرایسلر هنوز اطلاعاتی از پیشرانه و باتریهای به کار رفته در این کانسپت ارائه نداده، اما طبق برنامهای کرایسلر، اولین محصول الکتریکی این برند در سال ۲۰۲۵ عرضه خواهد شد و تا سال ۲۰۲۸ تمام محصولات این کمپانی با پیشرانه الکتریکی عرضه خواهد شد.