بایک خودروسازیای چینی است که بهعنوان زیرمجموعهای از گروه خودروسازی پکن فعالیت میکند. این هولدینگ خودروسازی دولتی چینی است که در زمینه مونتاژ محصولات شرکتهای هیوندای موتور و مرسدس بنز فعالیت میکند. دولت چین و با مشارکت شرکتهای دایملر آ گ و هیوندای موتور گروه خودروسازی پکن را در سال ۱۹۸۵ راهاندازی کرد.
زیر مجموعه خودروسازی پکن یعنی بایک در سال ۲۰۱۰ پس از خریداری تکنولوژی خودروهای شرکت ساب سوئد بهعنوان برندی مستقل شروع به تولید خودرو نمود. بایک چین برند رویژیانگ (Ruixiang) را در تابستان سال ۲۰۲۱ میلادی معرفی کرد. بایک X5 اولین محصول از این برند جدید است که اکنون از کانال مکثموتور پا به بازار ایران خواهد گذاشت.
پیش از اینکه بایک رویژیانگ تولید بایک X5 را آغاز کند، برند ترائوم (Traum) از زیر مجموعههای جیانگنان در سال ۲۰۱۸ تولید این کراساوور بزرگ را با نام ترائوم سیک ۵ (Traum Seek 5) در دستور کار خود داشته است؛ اما نقطه اتصال این خودرو به ماموت خودرو، به گروه سینوتراک بر میگردد که در سال ۲۰۲۰ قصد داشته همین محصول را با نام VGV TX7 تولید کند که البته تاکنون این ایده را عملی نکرده است.
مشخصات فنی بایک X5
پیشرانه نصبشده روی بایک X5 یک موتور ۱٫۵ لیتری توربوشارژی است که دیگر یک رسم همیشگی برای خودروهای چینی در بازار ایران شده است. حداکثر توان تولیدشده این پیشرانه ۱۵۶ اسب بخار و ۲۱۵ نیوتنمتر است که از این نظر جزء خودروهای معمول ۱٫۵ لیتری بازار است، زیرا خودروهایی نظیر تیگو ۸ پرو با حجم ۱٫۶ لیتر میتواند در حد ۲۰۰ اسب بخار قدرت تولید کند. بنابراین نمیتوان بایک X5 را از نظر فنی و موتوری آنچنان جذاب و متفاوت از باقی خودروهای چینی بازار بدانیم و تقریباً همرده دیگر هموطنیهای خود در بازار ایران است.
نیروی تولیدشده این موتور بهواسطه یک جعبهدنده ۶ سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو منتقل میشود و با وجود وزن ۱۶۱۰ کیلوگرمی، مصرف سوختی حدود ۷٫۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر را ارائه میدهد. این میزان در نسخه ۶ سرعته دندهای به ۷٫۲ لیتر کاهش مییابد.
بایک X5 طولی برابر ۴۷۸۸ میلیمتر، عرض ۱۸۷۵ میلیمتر و ارتفاع ۱۷۳۰ میلیمتر دارد و فاصله بین دو محور آن ۲۸۱۵ میلیمتر است. این ابعاد نشان میدهد که در تمامی ابعاد از خودروی فیدلیتی بزرگتر است، اما ارتفاع خودروی دایون Y5 از این خودرو بیشتر است.
مشخصات ایمنی و رفاهی بایک X5
امنیت سرنشینان این خودرو به یاری کیسه هوای جلو، جانبی و پردهای و کمربندهای ایمنی ۳ نقطهای برای تمامی صندلیها تأمین خواهد شد. بد نیست بدانید ایربگهای پردهای این خودرو سرنشینان ردیف سوم را نیز پوشش میدهد. علاوه بر این، باید به سیستم پایداری ESP، دستیار ترمز EBA، سامانه پایش فشار باد تایر، چراغهای خودکار و دوربین ۳۶۰ درجه هم اشاره کرد.
استفاده وسیع از رنگ مشکی برای تزیین قطعات کابین در کنار جزئیات نقرهای و روکش قهوهای صندلیها، پوشش داخلی درها و بخش بالایی داشبورد، فضای داخلی X5 را از یکنواختی نجات داده است. سقف شیشهای پانوراما، نمایشگر مرکزی ۱۰٫۲۵ اینچی لمسی و صفحه پشت آمپر ۱۲٫۳ اینچی دیجیتال، مهمترین تجهیزات رفاهی روژیانگ X5 است که در همان نگاه اول جلب نظر میکند.
کروز کنترل، در صندوق برقی، استارت بدون دکمه، ورود بدون کلید و دوربین ثبت وقایع، سایر امکانات رفاهی روژیانگ X5 است. علاوه بر این، فرمان برقی این خودرو در سه حالت کامفورت، استاندارد و اسپرت قابل تنظیم است.
امکان تشخیص فرامین صوتی و سامانه ارتباطی هوشمند ۴G با هدف برقراری ارتباط آسانتر کاربر با خودرو، مسیریاب و برخی موارد دیگر، جزء فناوریهای بهکارگرفتهشده در روژیانگ X5 طبقهبندی میشود.
قیمت خودروی بایک X5 هنوز مشخص نشده است، اما در یک وبسایت چینی اشاره شده که قیمت این خودرو حدود ۷۵ هزار یوان برای نسخه پایه دندهدستی است. نسخه اتوماتیک بین حدود ۱۰۰ هزار یوان الی ۱۲۴ هزار یوان قیمت دارد. با چنین رنج قیمتی و فرض بر عرضه نسخه اتوماتیک، باید قیمت بایک X5 را باتوجهبه عوارض و هزینههای گمرگ و تولید در بازار ایران بین ۸۵۰ میلیون تومان الی ۱ میلیارد تومان بدانیم؛ رنج قیمتیای که اگر کف آن در نظر گرفته شود، شاید بتوان بایک X5 را یکی از ارزانترین خودروی ۷ نفره بازار ایران دانست.
آگهیهای خرید و فروش انواع خودرو بایک
***
شما میتوانید اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید.