بررسی تاریخچه و نکات مهم خرید و نگهداری کادیلاک سویل در ایران

ستاره تاریخ خودروسازی ایران

قطعا مونتاژ کادیلاک سویل در ایران را باید یکی از تاریخی‌ترین رخدادهای صنعت خودروی کشورمان بدانیم. در پی حضور ایجاد شعبه‌ای از جنرال موتورز در ایران در دهه پنجاه خورشیدی، چند مدل از محصولات روز برندهای مختلف GM در کشورمان تولید شدند که با اختلاف برترین نمونه کادیلاک سویل بود.

در این مطلب به طور خلاصه به ویژگی‌ها و تاریخچه این اتومبیل لوکس آمریکایی که برای مدتی در ایران مونتاژ شد می‌پردازیم.

تاریخچه کادیلاک سویل در ایران

جعفر اخوان با تاسیس شرکت سهامی جیپ در دهه‌ سی و گسترش این شرکت و کسب موفقیت‌های متعدد چهل خورشیدی، مذاکراتی برای مونتاژ محصولات جنرال موتورز در ایران آغاز کرد که نهایتاً به تاسیس جنرال موتورز ایران تولید محصولات آمریکایی انجامید. در نمایشگاه بین‌المللی تهران در سال ۱۳۵۶ بود که کادیلاک سویل به عنوان نگین درخشان غرفه جی ام ایران، توجهات را به خود جلب کرد و به نحوی اعتبار روزافزون شرکت جی ام ایران را به یک باره چندین برابر کرد. قبل از آن هم در روزنامه‌های کثیرالانتشار آن روزها از مونتاژ این خودرو خبر داده شده بود و عنوان شد که کادیلاک «ایران» به زودی با قیمتی در حدود ۳۳۵ هزار تومان در ایران مونتاژ و راهی بازار خواهند شد.

بیشتر بخوانید: بررسی تاریخچه و نکات خرید و نگهداری رنو ۵

کادیلاک سویل براساس پلتفرمی مشترک با بیوک اسکای لارک و شورولت نوا (X-Body) طراحی و ساخته شده بود. هدف اصلی جنرال موتورز در عرضه مدل نسبتا کوچک‌تر سویل، جذب مشتریان خودروهای لوکس اروپایی و جوانترها بود. تولید نسل اول سویل در سال ۱۹۷۹ قطع شد و نسل جدید آن با طراحی عجیب و البته ابعادی بزرگ‌تر عرضه شد.

مونتاژ کادیلاک سویل در ایران (در شرکت پارس خودروی کنونی) اندکی بعد از دو برادرش یعنی نوا و اسکای لارک در سال ۱۳۵۶ آغاز شد. در آن زمان نام و لوگوی کادیلاک ایران روی سویل قرار گرفت تا برای اولین بار یک محصول کادیلاک برای بازاری به جز بازار آمریکا ساخته شده، کادیلاک در جایی به جز خاک آمریکای شمالی مونتاژ شود.

کادیلاک سویل با قیمت نسبتاً بالا، از امکانات رفاهی خوبی برخوردار بود. مواردی نظیر کامپیوتر سفری، فرمان تلسکوپی، کولر اتوماتیک، آینه بغل، صندلی و شیشه‌های برقی و البته پیشرانه هشت سیلندر قوی از جمله دلایلی بودند که در سال ۱۳۵۶ سویل با اختلاف برترین محصول تولیدی صنعت خودروی ایران بود.

بیشتر بخوانید: بررسی تاریخچه و نکات مهم خرید و نگهداری مرسدس بنز R107/C107 در ایران

پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ماه ۱۳۵۷، مونتاژ کادیلاک سویل تا تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان خط امام و اعمال اولین دوره تحریم‌های آمریکا علیه ایران، ادامه یافت. با این حال، نکته جالب این بود که به خاطر جو ضد امپریالیستی حاکم بر کشورمان در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تقاضا برای کادیلاک سویل بسیار پایین آمد. علاوه بر این مصادره تعداد زیادی از ماشین‌های لوکس آمریکایی در آن زمان هم بر این وضع بی‌تاثیر نبود.

به این ترتیب، کادیلاک سویل که زمانی بالای ۳۰۰ هزار تومان قیمت می‌خورد، در ابتدا به کمتر از ۲۵۰ و سپس ۱۹۷ هزار تومان رسید. بعدها و در دهه شصت خورشیدی و با تحویل بخشی از محموله‌های قطعات اتومبیل به ایران، مونتاژ سویل همانند نوا و اسکای لارک برای مدتی محدود از سر گرفته شد. در نهایت، تنها ۲۰۰۵ دستگاه از این خودرو تا سال ۱۳۷۰ راهی بازار شد. ظاهراً در برخی نمونه‌های سری آخر تولیدی در سال ۱۳۷۰، برخی از قطعات به ناچار از روی دو برادر دیگر سویل به عاریه گرفته شده بود.

بیشتر بخوانید: پرآوازگان ماشین‌بازی ایران – قسمت ۱: جولین مجذوب

تعمیر و نگهداری کادیلاک سویل در ایران

با آن که سویل را باید کم هزینه‌ترین محصول کلاسیک کادیلاک موجود در بازار ایران دانست، اما این خودرو انبوهی از باید و نبایدها در زمینه تعمیر و نگهداری دارد. متاسفانه این روزها در کشورمان مکانیک مجرب مسلط به رفع عیوب سیستم انژکتور و تجهیزات الکترونیکی سویل به تعداد انگشتان یک دست هم نیست.

مواردی نظیر پمپ باد تنظیم ارتفاع و کامپیوتر سفری از جمله سایر پیچیدگی‌های دردسرساز سویل هستند. این روزها متاسفانه قطعات یدکی فنی و تزئینی کادیلاک ایران در کشور کمیاب شده است. علاوه بر این، مشکل پوسیدگی دور کلاف درب‌ها و افتادگی ستون C به خاطر خراب شدن کمک‌های عقب نیز باید اشاره کرد که به هنگام خرید باید به آن توجه کرد. اصولاً با توجه به تمامی موارد گفته شده، خرید کادیلاک سویل که نیازمند بازسازی کامل است، اصلاً توصیه نمی‌شود.

پیشرانه پرشتاب و پرگشتاور ۸ سیلندر ۳۵۰ اینچ مکعبی کادیلاک سویل که در حقیقت یک بلوک ساخت الدزموبیل است، هماهنگی بسیار خوبی با گیربکس اتوماتیک ۴۰۰ دارد. این پیشرانه در کنار کیفیت سواری بالا و آپشن‌های فراوان، از جمله نقاط قوت سویل هستند؛ مواردی که از سویل یک اسطوره ساخته‌اند.

در پایان کادیلاک سویل را باید خودرویی لوکس دانست که علاوه بر طراحی جذاب و قابلیت‌های فنی، برای ما ایرانیان معنا و مفهومی متفاوت با سایر خودروها دارد و به نحوی یکی از نقاط عطف صنعت خودروی کشورمان است. به همین دلیل می‌توان گفت با وجود برخی مشکلات و هزینه‌های بالای نگهداری، کادیلاک سویل را باید یکی از ارزشمندترین خودروهای کلاسیک مونتاژ کشورمان دانست.

***

شما می‌توانید آگهی‌های خرید و فروش انواع خودروهای کلاسیک و قدیمی را در بخش آگهی‌های خودروی سایت دیوار مشاهده کنید.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search