خصوصیسازی در مجموع سیاستی درست و موجب رونق صنایع است. اما این فرآیند نیازمند پیششرطهایی است، تا خصوصیسازی در میانه راه دچار انحراف نشود. خصوصیسازیهایی که روشهایی غیر از واگذاری در بورس را تجربه کردهاند، علاوه بر فساد بالایی که در آن وجود داشته، رشد نکرده و گاهی هم خسارات زیادی به اقتصاد کشور وارد کردهاند. به همین خاطر با بررسی جمیع جهات، موافقت با عرضه سهام دولت در بورس بهترین روش برای واگذاری سهم خودروسازی و رشد این صنعت است.
سوابق واگذاریها در ایران نشان میدهد دولتها اغلب زمانی شرکتهای وابسته به خود را واگذار میکنند که زیان انباشته فراوان و فرصتهای ازدسترفته زیادی در ساختار تولیدی آنها رخ داده است. درحالیکه بهصورت منطقی یک شرکت زمانی باید واگذار شود که در اوج رونق و سود آوری باشد.
با این حال با واگذاری سهام دولت در این دو شرکت خودروسازی هم مشکل سهامداری حل میشود و هم پول جدید وارد شرکت میشود و ساختار حاکمیت شرکتی و سهامداری هم بهتر میشود.
آقای عزتالله اکبری تالارپشتی میگوید: «برخی از شرکتهای زیر مجموعه ایرانخودرو و سایپا، با هزینه خود این ۲ خودروساز، سهام آنها را میخرند که این موارد جزو بینظمی آنها به شمار میآید که دولت به این موضوع ورود کرده است.»
در میان دستورات ابلاغشده از سوی رئیسجمهور، تعیین تکلیف واگذاری مدیریت دولتی شرکتهای خودروسازی ایرانخودرو و سایپا حداکثر ظرف ۶ ماه آینده به بخش غیردولتی از جمله راهکارها بود که موردتوجه اکثر فعالان حاضر در بازار خودرو قرار گرفت.
آقای قربانزاده رئیس سازمان خصوصیسازی گفته بود: «سهام حدود ۵ درصدی دولت در ایران خودرو و سهام حدود ۱۸ درصدی دولت در سایپا، کامل وثیقه است؛ بنابراین ابتدا باید این وثیقهها آزاد شوند تا امکان واگذاری آنها فراهم شود.»
آقای فاطمی امین وزیر صمت اعلام کرده بود: «قیمتگذاری در ۲ شرکت ایران خودرو و سایپا آغاز شده و امیدواریم تا چند ماه آینده این دو شرکت در بورس بهصورت بلوکی عرضه شوند.»
***
شما میتوانید جدیدترین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید.
[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’ title=”جدیدترین آگهیهای خودرو”]