در روزهای بهشدت آشفته بازار خودرو در ایران و کمبود تنوع در بخش خودروهای کلاس پریمیوم، مدیرانخودرو ۲ محصول تازه را برای ورود به بازار مهیا کرده و در مقابل دید و بررسی خبرنگاران قرار داده است. تیگو ۷ پرو و تیگو ۸ پرو دو برادر از خانواده چری هستند که به فاصله کمی از معرفی در بازار چین، اکنون راهی بازار ایران شدهاند. این دو برادر ضمن نمایش پیشرفت سریع این کمپانی در تولید خودروهای باکیفیت، قصد دارند عرصه تازهای را در بازار خودروهای ایران تعریف کنند، بازار خودروهای میلیاردی ساخت چین!
زیر گنبد نقاشی
نمایش دو خودروی جدید مدیرانخودرو در یک عمارت بسیار زیبا با معماری اروپایی عصر رنسانس روی داد؛ جایی که تضاد بین هنر سنتی و مدرنیسم صنعت فضای متفاوتی را ایجاد کرده بود. برادران تیگو زیر گنبدی پر از نقاشیهای سبک رئالیسم پارک کرده بودند و انگار که لویی چهاردهم و دیگر پرترههای منقش زیر سقف، آنها را میپاییدند!
مراسم اما در سالن مجاور و با صحبتهای جک لی، مدیر عامل مدیرانخودرو و با «سلام علیکم» او آغاز شد. جک لی با اشاره به شرایط دردسرهایی که تحریمها در سالهای گذشته به وجود آورده است، از حرکت پرانرژی مدیرانخودرو با وجود شرایط موجود به لطف همکاری مشتریان، رسانهها و مجموعه مدیران خودرو گفت. او از تلاش پیوسته مدیرانخودرو برای استفاده از دانش و توان بومی در ایران سخن به میان آورد که هم در تحقیق و توسعه و هم در طراحی تولید مدنظر این شرکت بوده است.
این عبارات مدخلی شد برای بخش بعدی برنامه که به مسابقه طراحی خودرو از سوی مدیرانخودرو اختصاص داشت. آقای لی به مسابقه طراحی خودرو شرکت مدیرانخودرو پرداخت و عنوان کرد تعداد طرحهای ارسالی که بالغ بر چند صد طرح بوده، بیش از تصور این شرکت بوده است. او گفت: «سعی ما این است که ایدهها، طرحها و خلاقیتهای بیشتری را از سمت شما عزیزان جذب کنیم.»
مدیرعامل مدیرانخودرو در ادامه گفت: «همیشه پیشرفت، توسعه و رو به جلو حرکتکردن از شعارهای مدیران خودرو بوده و بر اساس استراتژی شرکت، مدیرانخودرو در حال حاضر تعداد زیادی از محصولات لوکس و بهروز را برای بازار ایران در نظر گرفته است؛ به عنوان مثال، به تیگو ۷ پرو و تیگو ۸ پرو اشاره میکنم. اعتقاد داریم که مصرفکنندگان ایرانی لیاقت این را دارند که همیشه بهترین خودرو و بهروزترین خودرو را سوار شوند.»
جادوگران طرح و نقش
برنامه بعدی به تقدیر و اعطای جوایز به برندگان مسابقه طراحی خودرو اختصاص داشت که سال قبل از سوی مدیرانخودرو انجام شد و استقبال بسیار خوبی از آن صورت گرفت. در این مسابقه تعداد زیادی طرح شرکت داشت و مشخص شد که استعدادهای بسیار خوبی در حوزه طراحی صنعتی و بهخصوص در نسل جوان ایران وجود دارد.
به این ترتیب از ۱۰ رتبه اول این مسابقه دعوت شد که به روی سن بیایند و جایزه و لوح تقدیر خود را دریافت کنند. نمایش طرحهای برتر بسیار هیجانانگیز و جذاب بود و توضیحات کوتاه طراحان نیز به آشنایی بیشتر با این ایدهها منجر شد. بهزودی مطلب مفصلی درباره این مسابقه را در دیوار منتشر خواهیم کرد.
لوکس و تماشایی مثل تیگو
گرچه چری تیگو ۸ پرو برای دنبالکنندگان اخبار خودرو در ایران آشناست و تست و آزمایش رانندگی با آن برای خبرنگاران و برخی مشتریان انجام شده است، اما نمایش چری تیگو ۷ پرو بیشک سورپرایز این مراسم بود. دو محصول جدید مدیرانخودرو در شرایطی زیر گنبد عمارت دلبری میکردند که تغییرات شگرفی بین نسل قبلی تیگو ۷ و نسل تازه آن دیده میشد.
فهرست بلند امکانات هر دو خودرو تمامی ندارد و برای آشنایی با همه امکانات دو خودرو واقعا زمان زیادی لازم است.
شور زندگی با تیگو ۷ پرو
تیگو ۷ پرو یک کراساوور کامپکت است که از نظر ابعادی همرده خودروهایی نظیر کیا اسپورتیج و هیوندای توسان قرار میگیرد. همسو با طراحی تیگو ۸ پرو که پیشتر در رویدادهای مختلف توسط مدیرانخودرو در معرض دید عموم قرار گرفته، سومین برداشت از سبک طراحی جدید چری، موسوم به «زندگی در حرکت» فرم گرفته است.
اصلیترین مشخصه این سبک طراحی پویای چری در چهره و جلوپنجره ۶ ضلعی وارونه تیگو ۷ پرو نمود مییابد؛ جایی که گویی همه عناصر و فرمهای بدنه از نشان چری قرار گرفته در مرکز آن آغاز میشود و به جای جای بدنه انتقال مییابد. این حس بهخصوص با طرح شبکه موسوم به کهکشانی جلوپنجره بیشتر تقویت میشود. در دو طرف این جلوپنجره چراغهای باریک و کشیدهای قرار دارد که اتصال آنها با جلوپنجره، کمیپایین تر از لبه فوقانی دو طرف جلوپنجره اتفاق میافتد و همین باعث شده تا اینطور احساس شود که لبههای کاپوت تا روی چراغها آمده است؛ عنصری که به واسطه القای حس چشمهای اخم کرده، خشونت بصری بیشتری به چهره تیگو ۷ پرو میدهد.
ورودی هوای سپر و حفرههای دو طرف که دیلایتهای دوتایی خطی را در دل خود جای داده، با هدف تقویت همین حس خشونت و سلطهجویی بصری فرم گرفته است. فناوری LED در سیستم نورپردازی در جلو و عقب و حتی جانب خودرو مجهز به سنسور نور و همچنین نورپردازی خوشامدگویی و بدرقه است.
در امتداد چراغهای جلو بهسمت نمای جانبی، کاراکترلاینی به شکل خطی و تیز تا بالای چراغهای عقب کشیده شده که هم سعی در القاء حس سرعت و چالاکی دارد و هم تأکیدی است بصری بر اتاق کشیده و جادار تیگو ۷ پرو. طراحان چری در بازی با فرمها و سطوح در نمای جانبی به القای حس قدرت در کنار چالاکی و جاداربودن نیز فکر کردهاند. طرح گلگیرهای پفکرده و بیرون زده از بدنه و همینطور حس ارتفاع گرفتهای که بهخصوص با اجزای پلاستیکی زیر بدنه و سوار بر رینگهای ۱۸ اینچ، بیشتر بیننده را مُجاب میسازد که با خودرویی قدرتمند (حداقل در ظاهر) طرف است.
استفاده هوشمند و هدفمند از خطوط و فرمها را در نمای عقب تیگو ۷ پرو نیز شاهد هستیم؛ جایی که شاید بیش از هر چیز حس پهنبودن و ارتفاعداشتن (با وجود ابعاد جمع و جور) را تداعی میکند. دلیل آن هم این است که از طرح چراغ عقب به ظاهر یکپارچه و باریک در این نما بهره گرفته شده است که همچون چراغهای جلو، گرافیک جذابی در هنگام روشن بودن دارد.
شیشه در قسمت بار نیز ارتفاع کمی دارد و همین باعث شده است که نسبت سطوح بدنه به سطوح شیشهای در نمای عقب نیز به مراتب بیشتر باشد. این عنصری است که باعث میشود ارتفاع خودرو بیشتر از آنچه که به واقع هست، احساس شود. همچنین باید به طرح خروجیهای دوتایی خروجی اگزوز در زیر سپر اشاره کرد که برخلاف بسیاری از خودروهای همرده، واقعی است.
در اتاق تیگو ۷ پرو
تیگو ۷ پرو دارای اتاقی به طول ۴۵۰۰ میلیمتر است که بر روی دو محور به فاصله ۲۶۷۰ میلیمتر سوار است. درواقع تناسبات کُلی آن کاملاً مشابه خودروهای روز این کلاس است و این یعنی فضای مناسبی برای خانواده ارائه میدهد. اما شاید بیشتر از این جادار بودن، سطح امکانات و تکنولوژی تیگو ۷ پرو جلب نظر خواهد کرد. البته باتوجهبه قیمتی که هنوز بهصورت رسمی اعلام نشده است، اما گفته میشود بالای یک میلیارد تومان خواهد بود، نباید انتظار غیر از این را داشت.
با این برچسب قیمت میلیاردی، مدیرانخودرو کراساوور کامپکتی را به مشتری ارائه خواهد داد که در کنار سطح بالای تجهیزاتی ایمنی و رفاهی، ازنظر طراحی داخلی و متریال بهکاررفته در این فضا نیز حرفهای بسیاری برای گفتن دارد.
همچون طراحی ظاهری که تأکید بسیاری بر خطوط مشخص و تیز امتدادیافته در افق دارد، در کابین تیگو ۷ پرو نیز آنچه که در بدو ورود به کابین جلب نظر میکند، تعدد خطوط و فرمهای باریک اما کشیده داشبورد است که با خطی و باریک نشان دادن خود، سعی دارد فضای داخلی را عریض تر و در نتیجه، جادار تر از آنچه بهواقع هست، جلوه دهد. با وجود سادگی فرم، از تعدد متریال و رنگ در ساخت آن بهره گرفته شده است تا یک پیچیدگی و مدرنیته بصری بیشتری داشته باشد.
کاهش دکمههای فیزیکی به چند کنترلگر طرح کلیدهای پیانو که بهصورت خطی روی قاببندی طرح آلومینیوم بخش مرکزی داشبورد قرار گرفته است، به تقویت این مدرنیته بصری کمک شایانی میکند. باقی ادواتی که در چیدمان مدرن داشبورد و کنسول میانی تیگو ۷ پرو ـ فاقد کنترلگر و دکمه فیزیکی هستند ـ توسط دو نمایشگر کنترل میشود.
یکی از این دو نمایشگر از نوع ۱۰٫۲۵ اینچ لمسی با وضوح HD بهعنوان نمایشگر اصلی سیستم اطلاعات و سرگرمی است و دیگری هم پانل حساس به لمس با قطر ۸ اینچ است که تنظیمات سیستم تهویه از طریق آن کنترل و انجام میشود. مکمل این دو نمایشگر LCD هفت اینچی است که بهجای نشانگرهای آنالوگ مرسوم پشت فرمان قرار گرفته است و با یک گرافیک و رنگبندی جذاب، اطلاعات ضروری را در معرض دید راننده قرار میدهد.
ماهیت هوشمند تیگو ۷ پرو به همین جا ختم نمیشود؛ برای مثال، بر روی کنسول میانی اهرم تعویض دنده شیک و خوش فرمیخودنمایی میکند که تعویض دنده را بهصورت الکترونیکی انجام میدهد. در کنار این اهرم، پد مخصوصی تعبیه شده که شارژ گوشیهای هوشمند بدون اتصال سیم و تنها با قراردادن گوشی بر روی آن امکانپذیر است. یک دکمه نیز عقبتر از این پد قرار گرفته که با فشردن آن تصویر ۳۶۰ درجه از اطراف خودرو بر روی نمایشگر اصلی پدیدار میشود تا به مانورپذیری بهتر در ترافیک و یا فضایهای تنگ و باریک کمک کند.
سانروف پانورامیک، صندلیهای برقی جلو، تهویه مطبوع با کنترل اتوماتیک دو نقطهای، دوربین دنده عقب، ورود و استارت بدون کلید، امکان استارت از راه دور خودرو با کلید هوشمند، مودلایتینگ قابلتنظیم در رنگهای مختلف، کروزکنترل، نویگیشن، اتوهُلد بههمراه کنترل حرکت در سرازیری، ۶ ایربگ (جلو، جانبی جلو و پردهای)، بازشو برقی درِ قسمت بار بدون نیاز به دست، کنترل پایداری الکترونیک، ABS+EBD، کنترل هرزگردی و ترمز پارک برقی نیز از دیگر امکانات قابل ذکر تیگو ۷ پرو در بخش ایمنی و رفاهی است.
البته باید در پایان، به پوشش چرم بخشهای مختلف، تریم سیاه پیانو، قاببندیهای طرح آلومینیومی و همچنین تریم طرح آلومینیوم جلایافته رودریها نیز اشاره کنیم که در ترکیب با سطح بالای امکانات ایمنی و رفاهی، یک ماهیت بالارده و پریمیوم به این کراساوور جمع و جور مدیرانخودرو میدهد.
ماشین جدید، موتور جدید!
موتور ۴ سیلندر ۱٫۵ لیتری مجهز به توربوشارژر تیگو ۷ پرو نیز نکته قابلتوجه این محصول است. شاید ۱٫۵ لیتر روی کاغذ حجم زیادی برای جثه بزرگ تیگو ۷ پرو نباشد، اما به لطف توربوشارژر هانیول و فناوری DVVT بورگوارنر، این پیشرانه ۱۵۷ اسببخار قدرت و توان تولید بیشینه گشتاوری معادل ۲۳۰ نیوتنمتر در دورهای ۱٫۷۵۰ تا ۴٫۵۰۰ را دارد. انتقال قدرت به محور جلو نیز بر عهده نسل جدید گیربکسهای CVT چری است که از نوع ۹ سرعته است و تعویضهای نرم و راندمان بهینهای نسبت به نسل قبل گیربکسهای CVT این شرکت دارد. این پیکربندی طبق اطلاعات انتشاریافته از سوی مدیرانخودرو، در سیکل ترکیبی صدی تنها ۶٫۸ لیتر بنزین میسوزاند.
تیگو ۸ پرو، برادر بزرگتر
تیگو ۸ پرو در یک رده ابعادی بالاتر از تیگو ۷ قرار دارد و یک کراساوور میانه به حساب میآید. مدیرانخودرو بر این باور است که تیگو ۸ پرو با سطح امکاناتی که حداقل در بین خودروهای مونتاژی کشور بیرقیب است، میتواند یک گزینه تازه و جذاب باشد برای خریدارانی که قصد خرید وارداتیهایی نظیر هیوندای سانتافه و یا نیسان ایکستریل را دارند.
تمامی امکاناتی که برای تیگو ۷ پرو ذکر شد، در قالب یک محیط لوکستر و جادارتر برای تیگو ۸ پرو نیز در نظر گرفته شده است. البته با این تفاوت که به فهرست امکانات برادر بزرگتر باید فیلتر هوای N95 کابین، سیستم نیمهخودران سطح ۲٫۵، نوربالای هوشمند با قابلیت تغییر پرتاب نور چراغهای جلو با زاویه فرمان، ترمز اضطراری هوشمند، سیستم هشدار برخورد از روبهرو، کنترل فرامین صوتی، کروزکنترل تطبیقپذیر و … را نیز اضافه کنید.
در کنار امکانات بیشتر، تیگو ۸ پرو طراحی داخلی متمایزی دارد. کیفیت بالای متریال مصرفی و سطح بالای تکنولوژی را با طرح مدرن نمایشگرهای باریک دوتایی بهعنوان نمایشگر اصلی سیستم اطلاعات و سرگرمی و نشانگرهای پشت فرمان ترکیب کرده است. لازم به ذکر است موتور در نظر گرفته شده برای تیگو ۸ پرو نیز از نوع ۱٫۶ لیتری توربو با قدرت ۱۹۷ اسببخار و گشتاور ۲۹۰ نیوتنمتر است که به گیربکس ۷ سرعته دو کلاچ اتصال یافته است.
البته همان طور که احتمالاً میدانید، چری بهتازگی عرضه مدل ۲۰۲۲ تیگو ۸ پرو با موتور ۲٫۰ لیتری توربو را نیز در چین آغاز کرده است. این موتور با ۲۵۱ اسببخار قدرت و ۳۹۰ نیوتنمتر، متصل به گیربکس ۷ سرعته اتومات دو کلاچ است و بهطور متوسط ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر بنزین میسوزاند.
در مورد زمان عرضه و قیمت تیگو ۸ پرو نیز فعلاً اطلاعاتی در دست نیست، اما بهطور مشخص قیمت به مراتب بیشتری در مقایسه با تیگو ۷ پرو خواهد داشت و حتی عددی در محدوده ۱٫۳ میلیارد تومان برای آن تخمین زدهاند. البته همان طور که اشاره شد، اینها فقط حدس و گمانهایی پیرامون قیمتگذاری است که باتوجهبه فاکتورهای مختلف برآورد شده و بهتر است در این مورد منتظر اعلام رسمی شرکت ماند.
***
شما میتوانید اخبار روز خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.