در شرایطی که بازار خودرو ایران مدتهاست در التهاب و نوسان ناشی از افزایش قیمت مداوم به سر میبرد، اما کمبود عرضه در این بازار کاملا احساس میشود و برخی از خودروهای ساخت داخل در ماههای اخیر به مرزهایی از قیمت رسیدهاند که باورپذیر نیست. در چنین شرایطی ورود برخی از خودروهای چینی به بازار ایران شاید به عنوان یک مسکن، اما به هر حال در حکم یک راهحل میتواند موجب ایجاد تعادل نسبی در بازار شود.
با وجود برخی از بیرغبتیها از سوی مشتریان به خودروهای ساخت چین، اما به نظر میآید آینده بازار ایران دستکم در رده متوسطها به این خودروها که به صورت مونتاژی وارد بازار میشوند، وابسته خواهد بود. درست در روزهایی که بحث واردات خودرو در کشور به بنبست کامل نزدیک شده، شماری از خودروسازان ایرانی به معرفی محصولات جدید که عموما ساخت چین هستند پرداخته و حتی در نامگذاری این محصولات نیز استقلال بیشتری پیدا کردهاند.
این هفته نیز شرکت «سانیار خودرو» از زیرمجموعههای دیار خودرو با معرفی برند جدیدی تحت عنوان تیگارد یا تایگارد موتور، بازگشت خود را به بازار ایران اعلام کرد و به نظر میآید بعد از ناکامیهایی که در این شرکت برای واردات محصولات هاوال و بایک پیش آمد، حالا با عنوان جدید تلاش میشود که سوابق قبلی را از افکار عمومی بزداید.
تیگارد موتور در بدو امر یک کراساوور شهری متوسط را رونمایی کرده تا به قول فوتبالیها به بازار ایران کامبک بزند. مراسم رونمایی این مهمان جدید بازار خودرو ایران، نسبتا جمع و جور و مختصر بود و سعی شد با استفاده از تکنولوژیهای چنین مراسماتی، تصویر متفاوتی از محصولات بایک به مهمانان بدهد.
تیگارد X35 برگرفته از ببر و پلنگ
لوگوی تیگارد که طبیعتا از سوی سانیار موتور طراحی شده، اقتباسی از خطوط گرافیکی چهره ببر و پلنگ است و نام تیگارد یا تایگارد نیز تلفیقی از تایگر و لئوپارد بوده است. با این حال تیگارد ایکس ۳۵ آنچنان چهره خشن و روحیه تهاجمی ندارد و بیشتر یک گربه رام و آرام خانگی میتواند باشد و چندان علاقهای به متلاطم کردن سرنشینان در هنگام رانندگی ندارد.
تیگارد X35 در میان نورافشانی و شعاعهای نور لیزری الوان از زیر پارچه براق بیرون آمد و تلالوی رنگ سفید صدفی آن با طیفهای مختلف سبز و قرمز و آبی درآمیخت و به این ترتیب در برابر خبرنگاران و حضار در مراسم، رونمایی شد. با کنار رفتن چادر روی دو دستگاه از تیگارد، فرصت تماشای از نزدیک و استفاده از حس لامسه برای خبرنگاران پیش آمد. برای حدود یک ساعت تعداد زیادی از خبرنگاران و کارشناسان از سر و کول تیگارد بالا رفتند و تا اعماق اتاق و موتور و داشبورد آن را کاوش کردند.
ظاهر آرام و ساده تیگارد ایکس ۳۵
تیگارد ایکس ۳۵ را نمیتوان خودرویی بسیار زیبا و نوآورانه در طراحی به حساب آورد. طبیعتا ملاحظات تولید یک خودرو اقتصادی در این مدل وجود دارد اما به زعم نگارنده این خودرو از تمام زوایا متناسب است و بین صفر و صد در نوسان نیست. شاید این مهمترین خصیصه تیگارد X-35 به حساب بیاید. ابعاد خودرو برای یک خانواده ۴ نفره مقبول و کاربدی است و چه از نظر ظهر و چه در مبلمان داخلی از زیبایی نسبی برخوردار است. در واقع تیگارد X-35 متناسب بازارهای آسیایی است و انگار خود نیز این را به خوبی میداند.
طول و عرض و ارتفاع این خودرو برای رفت و آمد روزانه شهری مناسب است و نه آنقدر بزرگ است که پارک کردن آن دردسر درست کند و نه آنقدر کوچک که قابل سفر کردن به همراه خانواده نباشد. جلو پنجره بزرگ و چراغهای به اندازه به همراه دِیلایتهای بومرنگ شکل آن در جلو در کنار خطوط جانبی و حفظ کاراکتر نوارهای براق تا چراغهای عقب و در صندوق، ترکیب سادهفهم و سهلالهضمی را برای چهره کلی این خودرو رقم زده است.
رینگهای نسبتا بزرگ و زهوارهای سیاه رنگ عضانی که دور چرخ و زیر درها را در بر گرفته نیز حس کراس اوور را به بیننده میدهد و به نوعی احساس حفاظت بیشتر را به ذهن میآورد. مدل چراغهای خطر عقب نیز تا حدی یادآور شخصیت پژو ۲۰۰۸ و محصولات جدیدتر کمپانی فرانسوی است. در کل، ظاهر این خودرو میتواند مشتری را به فکر فرو ببرد.
[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’ title=”جدیدترین آگهیهای خودرو”]
تیگارد X35 و یک کابین زیبا
به محض ورود به اتاق داشبورد نامتقارن این خودرو و صندلیهایی که ترکیبی از چرم و پارچه نقشدار هستند نظر بیننده را جلب میکند. مانیتور تبلت مانند در وسط داشبورد شاید کوچک به نظر بیاید اما در تناسب با ابعاد طاقچه جلو است و ترکیب زهوارهای متالیک مات، قطعات پلاستیکی با چرمکاریهای روی داشبورد و اطراف محل قرارگیری دسته دنده، برای لحظاتی نگاه سرنشین را به گردش وادار میکند. نمایشگرهای روی پنل هم ساده و کلاسیک هستند و در وسط یک کامپیوتر سفری کوچک نیز اطلاعات اولیه را برای رانده به نمایش میگذارد.
ادوات و کلیدهای مورد نیاز نیز به شکل متفاوتی در وسط داشبور قرار گرفته و تکیهگاه آرنج نیز در ذوزنقهای شکل دارد که زیر آن فضایی برای نگهداری خرده وسایل شخصی دارد. صندلیهای عقب هم فضای منسبی برای دو نفر دارند و جای پا هم خوب است در حالی که سه نفر هم تا حد قابل ملاحظهای میتوانند روی صندلی عقب به راحتی بنشینند.
یک ایده ابتکاری هم استفاده از چراغهای سقفی درست بالای دستگیرههای روی در عقب است که به اندازه کشف یک عنصر ناشناخته جدید آدم را شاد و شنگول میکند. با این حال، ترکیب غربیلک فرمان آنچنان خلاقانه نیست و حتی با وجود داشتن یک برش D شکل، چندان جلب نظر نمیکند. البته که فرمان را باید در هنگام رانندگی بیشتر شناخت!
اما نکته مثبت دیگر در کابین تیگارد X35 سانروف پانورامیک آن است که در هیچ یک از رقبای این خودرو در ایران وجود ندارد. در کل فضای داخلی تیگارد از نظر کیفی، مواد به کار رفته و فضای اتاق نمره قبولی میگیرد.
قوای محرکه تیگارد ایکس ۳۵
در بخش پیشرانه نیز این خودرو ترک عادت نکرده و زیر کاپوت تیگارد یک موتور تیپ ۱۵۰۰ سیسی دارد که این روزها در خودروهای چینی به وفور دیده میشود. موتور ۱.۵ لیتری چهار سیلندر توربوشارژ با گیربکس CVT هماهنگ شده که طبعا تا روز تست این خودرو نمیتوان در مورد عملکرد آن اظهار نظر دقیقی کرد.
این موتور ۱.۵ لیتری توربو قادر به تولید ۱۴۷ اسب بخار قدرت و ۲۱۰ نیوتنمتر گشتاور است و توان آن از طریق جعبهدنده اتوماتیک CVT با قابلیت تعویض دستی به چرخهای جلوی منتقل می شود. تیگارد ایکس ۳۵ در هر ۱۰۰ کیلومتر به صورت سیکل ترکیبی، ۷.۴ لیتر بنزین مصرف میکند. نیروی تولیدی این پیشرانه چندان چشمگیر نیست، اما با توجه به وزن ۱۳۳۰ کیلوگرمی این خودرو مناسب به نظر میرسد و برای حرکت در مسیرهای شهری و جاده ای کافی به نظر میرسد.
نگاهی به امکانات رفاهی و آسایشی
سانیار موتور اعلام کرده که تیگارد X35 را تنها در یک نسخه به بازار ایران عرضه میکند. امکانات این کراساوور اقتصادی معقول و منطقی است و متناسب به کلیت این خودرو. از جمله تجهیزات ایمنی این خودرو می توان به شش کیسه ایمنی هوا، سیستم ترمز ضد قفل، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، کمکی حرکت در سربالایی، پایش فشار باد تایرها، کنترل الکترونیکی پایداری، سیستم کنترل کشش و سنسور و دوربین دید عقب اشاره کرد.
دیگر امکانات رفاهی تیگارد X35 نیز شامل نمایشگر ۸ اینچی لمسی سیستم مالتی مدیا، کلید استارت/استاپ موتور، غربیلک فرمان D کات با کلیدهای کنترلی، کروز کنترل، ترمز پارک برقی، سانروف پانوراما، چراغ های LED، رینگ های آلیاژی ۱۷ اینچی، سیستم تهویه مطبوع الکترونیکی و … هستند.
سانیار موتور هیچ خبری در مورد قیمت احتمالی این خودرو نداده اما به نظر میآید تیگارد ایکس ۳۵ در محدوده ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان بتواند مشتری خود را پیدا کند و در بازار آشفته ایران جایگاه قابل قبولی بیابد.
[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’ title=”جدیدترین آگهیهای خودرو”]