همانطور که کارشناسان پیش از این پیشبینی کرده بودند قیمت خودروها که در ماههای گذشته بیضابطه و حبابی بالا رفته بود، با کاهش نرخ ارز، این روزها همچنان در حال ریزش است.
این روزها فقط مصرفکنندگان واقعی به بازار مراجعه میکنند و خرید و فروشهای کمی انجام میشود، با این حال همچنان بسیاری افراد به امید کاهش بیشتر قیمتها از خرید دست نگه داشتهاند. رکودی که در بازار خودرو در ماههای گذشته به دلیل افزایش بیدلیل قیمتها شاهد بودیم و فروشندگان افزایش قیمت ارز را شاخص افزایش قیمتها قرار داده بودند، این روزها شدیدتر شده، اما این بار دلیل رکود، افت قیمتها و انتظار مشتریان برای کاهشهای بیشتر است.
در حالی که متقاضی برای خرید خودرو در بازار وجود ندارد، فروشندگان طی هفتههای گذشته به صف شده و خودروهای خود را در معرض فروش قرار دادهاند. قیمتهایی که تا پیش از تعطیلات دو هفتهای اخیر کرونایی، افت ۲۰ تا ۳۰ درصدی در دسته داخلیها، مونتاژیها و خارجیها در مقایسه با ۲۰ روز قبلتر تجربه کرده بود، همچنان بر مدار ریزشی است و کاهش قیمتها ادامه دارد.
بیشتر بخوانید: روند نزولی قیمت خودرو در ابتدای آذر ۹۹
بررسی قیمتها در فضای مجازی و سایتهای خودرویی حاکی از آن است تا آخرین ساعات معاملاتی دیروز، هر دستگاه پراید ۱۳۱ به ۹۴ میلیون تومان، هر دستگاه تیبا صندوقدار ۱۰۷ میلیون تومان، تیبا ۲ به ۱۱۳ میلیون تومان، پژو ۴۰۵ جی. ال. ایکس ۱۶۲ میلیون تومان، سمند ال. ایکس ۱۶۰ میلیون تومان و پژو ۲۰۶ تیپ۲ به حدود ۱۷۰ میلیون تومان رسید. البته قیمتهای اعلام شده به معنی تایید نرخها نیست، بلکه ارقامی است که در فضای مجازی و سایتهای خودرویی از سوی فروشندگان آگهی میشود.
شما میتوانید آخرین قیمت و آگهیهای خودروهای بالا را در سایت دیوار مشاهده کنید:
- آگهیهای خرید و فروش پراید
- آگهیهای خرید و فروش تیبا صندوقدار
- آگهیهای خرید و فروش تیبا ۲
- آگهیهای خرید و فروش پژو ۴۰۵
- آگهیهای خرید و فروش سمند LX
- آگهیهای خرید و فروش پژو ۲۰۶ تیپ ۲
سعید موتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی پایتخت با تأیید این مطالب، گفت: «اکنون تقاضای کاذب و تقاضا به قصد سرمایهگذاری در بازار فروکش کرده و فقط مصرفکننده واقعی برای خرید مراجعه میکند».
وی ادامه داد: «عرضه خودرو به بازار از سوی شرکتهای خودروساز و همچنین افرادی که به قصد سرمایهگذاری در ماههای گذشته اقدام به خرید خودرو کرده بودند، زیاد است».
موتمنی، به سخنان اخیر رئیسکل بازرسی کشور و آمادگی دو خودروساز بزرگ برای عرضه حدود ۴۰ هزار دستگاه خودرو به بازار تا پایان آذرماه اشاره کرد و ادامهداد: «این یک سیگنال مثبت برای بازار است که میتواند به ریزشی شدن بیش از پیش قیمتها بیانجامد».
وی خاطرنشانکرد: «همچنین، خودروسازان از تجاری شدن بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه خودروی دیگر تا پایان سال خبر میدهند و اگر عرضه خودرو از سوی دلالان و واسطهها را نیز به این آمارها بیافزاییم، با وجود فراوانی عرضه و کمبود تقاضا، قیمتها بیش از پیش افت خواهد کرد».
فعالان بازار خودرو معتقدند که این روزها با تشکیل صف فروش، خریداران هستند که تعیینکننده قیمت هستند. به گفته آنان، افت قیمت رخ داده در چند هفتهی اخیر، در بازار خودروهای مونتاژی و خارجی به مراتب شدیدتر است.
بسیاری از نمایشگاهداران تغییر قیمت خودروهای خارجی را متأثر از روند قیمتی خودروهای داخلی میدانند. تا پیش از محدودیتهای مربوط به کرونا، افتهای میلیاردی و بیش از ۳۰ درصدی برخی خودروهای خارجی را شاهد بودیم و انتظار میرود به دلیل رکود بازار و نبود خریدار، قیمتها باز هم ریزش داشته باشد.
بیشتر بخوانید: جزئیات طرح آزادسازی واردات خودرو به کشور
بر اساس این گزارش، بررسی بازار خودروهای خارجی حاکی از قیمت ۲ میلیارد تومانی سانتافه است که در حدود ۴۰ روز پیش تا ۳٫۱ میلیارد تومان هم قیمت خورده بود. همچنین اکنون فولکس تیگوان مدل ۲۰۱۷ صفر کیلومتر تا ۳٫۵ میلیارد تومان قیمت دارد که پیشتر تا حدود پنج میلیارد تومان هم رشد قیمتی داشت.
لکسوس NX مدل ۲۰۱۷ فول نیز که تا پنج میلیارد تومان رشد قیمتی کرده بود، این روزها در ۳٫۵ میلیارد تومان نیز خریدار ندارد. بررسی بازار همچنین حاکی از قیمت حدود ۸۰۰ میلیون تومانی پژو ۲۰۰۸ مونتاژی ایرانخودرو، ۸۵۰ میلیون تومانی سیتروئن C3 مونتاژی سایپا و ۹۰۰ میلیون تومان مزدا ۳ گروه بهمن است که تا ۴۰ روز پیش هر یک تا بیش از ۱٫۲ میلیارد تومان افزایش قیمت را تجربه کرده بودند.
به گفته برخی کارشناسان اگر دلار تا مرز ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان ریزش کند، قیمت کاذب خودروهای خارجی دستکم تا ۴۰ درصد فرو خواهد ریخت.
شما میتوانید آخرین قیمت و آگهیهای خودروهای بالا را در سایت دیوار مشاهده کنید: