این روزها تعداد مراکز خرید بیشتر شده است و صندوقداری فروشگاهی هم یکی از فرصتهای شغلی است که میتواند برای بسیاری از کارجویان مناسب باشد. صندوقدار با پذیرش پول نقد، چک، اعتبار یا بدهی، انجام تراکنشهای پولی و مالی را برای مشتریان تسهیل میکند؛ اما مهارت های اصلی صندوقدار کدامند؟
صندوقدارها میتوانند در طیف وسیعی از صنایع از جمله مد، خدمات غذایی، کالاهای عمومی و غیره کار کنند، اما آنها معمولاً بدون توجه به نوع فروشگاهی که در آن کار می کنند وظایف یکسانی دارند. ازآنجاییکه صندوقدارها روزانه با مقدار زیادی پول سروکار دارند، باید متعهد و قابلاعتماد باشند. یکی از جنبههایی که از صنعت به صنعت متفاوت است، نوع مهارت های اساسی صندوقدار است؛ بهعنوان مثال، از یک صندوقدار در یک فروشگاه لوازم آرایشی انتظار میرود که دانش کافی درباره محصولات پوست و مو داشته باشد تا بتواند به سؤالات احتمالی مشتری پاسخ دهد، در حالی که یک صندوقدار در یک فروشگاه لوازم ورزشی، باید درباره تجهیزات ورزشی مختلف و پوشاک بداند.
بیش از ۴۰۰ آگهی استخدام صندوقدار را ببینید
مسئولیتهای صندوقدار
صندوقدار مسئولیتهای گوناگونی را بر عهده دارد. در ادامه، به ذکر برخی از مهمترین وظایف یک صندوقدار میپردازیم. ذکر این نکته لازم که این وظایف عمومی هستند و ممکن است بسته به شرکت یا سازمانی که در آن کار میکنند، کاملاً متفاوت باشند.
- مدیریت معاملات با مشتریان با استفاده از صندوق پول نقد
- اسکن کالا و اطمینان از دقیق بودن قیمت
- جمعآوری وجوه نقدی یا اعتباری
- صدور رسید یا تغییر آن در صورت مغایرت با کالا
- بازخرید کارتهای هدیه و بُنهای خرید کالا
- فروش و معرفی محصولات جدید
- رسیدگی به شکایات مشتریان، راهنمایی آنها و ارائه اطلاعات مرتبط
- استقبال از مشتریان در هنگام ورود و خروج
- پاکیزه نگهداشتن منطقه صندوق و محیط کار مربوطه
- پیگیری مغایرتها در انجام معاملات و تراکنشها
- رسیدگی به فرایند بازگرداندن و مبادله کالا
- و…
الزامات استخدام و مهارت های اساسی صندوقدار
- سابقه کار بهعنوان صندوقدار خردهفروشی یا در نقشی مشابه در فروشگاه
- دانش اولیه در مورد کامپیوتر و کار با آن
- آشنایی با تجهیزات الکترونیکی مانند صندوق پول و دستگاه POS
- مهارتهای ریاضی خوب
- مهارتهای ارتباطی قوی و مدیریت زمان
- مهارت جلب رضایت مشتری
- و…
کارفرمایان همیشه به دنبال افرادی هستند که بتوانند شرایط پرفشار کار صندوقداری را بهخوبی مدیریت کنند. صندوقدارها باید صبر و حوصله لازم را داشته باشند و در حین شیفتهای طولانی، دقت خود را از دست ندهند. همچنین صندوقداران برای ایجاد روابط با مشتری به مهارتهای ارتباطی و بین فردی خوب نیاز دارند. ارتباط عالی، شامل صحبت با مشتریان با لحنی دوستانه و به اشتراکگذاری اطلاعات مفید در مورد تبلیغات و محصولات است.
صندوقدار در چه محیطهایی میتواند مشغول کار شود؟
- سوپرمارکتها و هایپرمارکتها
- فروشگاههای مواد غذایی
- خردهفروشیها
- فروشگاههای بزرگ
- سالنهای سینما
- داروخانهها
- شهرکتابها
- هتلها
- مکانهای عرضه فستفودها
- رستورانها
- پمپبنزینها
- مکانهای تفریحی
- و…
۶ سوال مهم که باید پیش از انتخاب شغل صندوقداری از خود بپرسید
مدرک تحصیلی موردنیاز برای صندوقدار
فعالیت در شغل صندوقداری معمولاً به مدرک تحصیلی چندان بالایی نیاز ندارد، اما بسته به سازمان یا شرکتی که میخواهید در آن شروع به کارکنید، ممکن است از شما مدرک دانشگاهی و تحصیلی بخواهند. معمولاً برای شغل صندوقداری مدارک دیپلم به بالا موردنیاز است. همچنین در سازمانهای بزرگ و حساس، متقاضیان دارای مدارک کارشناسی رشتههای مرتبط مانند مدیریت و حسابداری در اولویت هستند.
[horizontal_slider url=’tehran/service-jobs?has-photo=true&q=%D8%B5%D9%86%D8%AF%D9%88%D9%82%D8%AF%D8%A7%D8%B1′ title=”جدیدترین آگهیهای استخدام صندوقدار”]