معرفی انواع لامپ لوستر مورد استفاده برای لوستر

لامپ‌های مناسب برای انواع لوستر را بشناسید

لوسترها علاوه‌بر زیبایی، روشنایی‌بخش خانه‌ها هستند. برای همین مقدار نوری که توسط آن‌ها پخش می‌شود، مسئله بسیار مهمی در هنگام خرید لوستر است. همان‌طور که نوع لوسترها دنیای بسیار متنوعی را دربرمی‌گیرند، انواع لامپ لوستر نیز بسیار متنوع و متغیر هستند. رنگ لامپ، شدت نور لامپ، میزان گرمای تولیدی، قیمت لامپ و توجه به انواع لامپ لوستر نکاتی است که هنگام خرید باید به آن‌ها دقت کنید. 

  • یکی از اولین نکاتی که در هنگام انتخاب لامپ لوستر باید به آن توجه کنید، توجه به رنگ و شدت نور بازتابی از لوستر است. به‌طورکلی سه نوع رنگ در لامپ‌های روشنایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که شامل رنگ‌های آفتابی، مهتابی و صدفی (یخی) است. 
  • لامپ‌های آفتابی دارای رنگ زرد هستند که حالت غروب خورشید را تداعی می‌کنند و برای اهالی خانه یا سالن نوری آرامش‌بخش به همراه می‌آورند؛ در نتیجه برای فضاهایی که ایجاد فضای ساکت و آرام در آن‌ها ارجحیت دارد، از جمله اتاق‌نشیمن، اتاق‌خواب و پذیرایی، استفاده از این نوع لامپ‌های لوستر توصیه می‌شود. 
  • لامپ‌های صدفی حد واسط آفتابی و مهتابی هستند و با توجه به طیف انرژی که ساطع می‌کنند، بیشتر در فضاهای اداری مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر فضای شما جایی برای مطالعه و کارهایی از جمله طراحی است، لامپ مهتابی برای لوستر پیشنهاد می‌شود. 

در ادامه به بررسی انواع لامپ لوستر و راهنمای خرید لامپ لوستر می‌پردازیم. 

انواع لامپ مناسب برای لوستر

برمبنای سیر تکاملی استفاده از لامپ در لوسترها، لامپ‌های لوستر را می‌توان در دو گروه لامپ‌های نسل جدید و نسل قدیم تقسیم‌بندی کرد. بر این اساس در نسل قدیم، لامپ‌های رشته‌ای و پرمصرف قرار می‌گیرند که گرمای زیادی تولیدکرده و مصرف برق بالایی دارند؛ اما لامپ‌های نسل جدید در لوسترها را می‌توان در دو گروه لامپ‌های LED و لامپ‌های SMD تقسیم‌بندی کرد که مهمترین وجه تمایز آن‌ها کم‌مصرف بودنشان است. 

در میانه رسیدن از لامپ پرمصرف به انواع لامپ‌های لوستر نسل جدید، لامپ‌های کم‌مصرف نیز پا به عرصه گذاشتند که به‌تدریج به‌دلیل خطرات زیست‌محیطی و آسیب‌هایی که به سلامتی وارد می‌کردند، مقبولیت خود را در بازار از دست دادند. 

انواع سرپیچ لامپ - انواع لامپ لوستر

انواع لامپ‌ کم‌مصرف

در لامپ کم‌مصرف یا CFL که یک نسل عقب‌تر از لامپ‌های LED و SMD وارد بازار مصرفی لوسترها شدند، بر پایه فسفر و جیوه روشنایی تولید می‌شود. جریان الکتریسیته منجر به تولید بخار جیوه می‌شود که در پی آن اتم‌های برانگیخته شده جیوه اشعه ماورا بنفش تولید و با برخورد با فسفر درون لامپ نور تولید می‌کنند. لامپ‌های کم‌مصرف طول عمر بالاتری نسبت به لامپ‌های رشته‌ای دارند و بازدهی نور آن‌ها نیز ۵ برابر لامپ رشته‌ای است؛ اما گاز جیوه موجود در آن و پرتوهای ماورا بنفش موجود در آن سرطان‌زاست و برای سلامتی مضر است. 

لامپ کم‌مصرف با سرپیچ معمولی «E۲۷» از جمله انواع لامپ لوستر هستند که در وات‌های مختلفی وجود دارند. استانداردترین لامپ لوستر ۲۷ E در لوسترهای شاخه‌ای، بین ۲۵ تا ۳۲ وات اعلام شده است که معادل ۱۲۵ وات نوردهی دارد. لامپ لوستر ۲۷E با توان ۲۵ متر یک فضای ۸ متری را روشن می‌کند. البته این میزان روشنایی با توجه به رنگ و ضخامت حباب لوستر متفاوت است. 

لامپ کم‌مصرف سرپیچ شمعی «E۱۴» پراستفاده‌ترین لامپ لوستر است. حداکثر توان تولیدی لامپ لوستر E۱۴. ۱۸وات است که معادل یک لامپ معمولی ۱۰۰ وات نوردهی خواهد کرد. در تعداد بالایی از لوسترهای LED و SMD از این نوع لامپ‌های سرپیچ شمعی استفاده می‌شود. امروزه غالب لامپ‌های نصب شده بر روی لوسترها از نوع LED و SMD هستند. 

لامپ‌های ال ای دی (LED) و اس ام دی (SMD) 

لامپ‌های ال‌ای‌دی با نام انگلیسی (Light Emitting Diode) و به معنی دیود، منتشرکننده نور هستند که برای اولین‌بار در دهه ۶۰ میلادی مورد استفاده قرار گرفتند. این لامپ‌ها در ابتدا با داشتن چراغ‌های قرمز، در وسایل الکترونیکی مورد استفاده بودند؛ اما به دلیل کم‌مصرف بودن، عمر طولانی و تکنولوژی جدید که امکان ایجاد طیف مختلفی از رنگ‌ها را فراهم کرد، به‌تدریج جای خود را در بین لوسترها و دنیای روشنایی باز کردند. 

لامپ‌های LED انواع مختلفی را شامل می‌شوند که از جمله می‌توان به لامپ ال‌ای‌دی حبابی، لامپ ال‌ای‌دی گل، لامپ ال‌ای‌دی فیلامنتی، لامپ ال‌ای‌دی شمعی، لامپ ال‌ای‌دی هالوژنی، لامپ ال‌ای‌دی زیتونی، لامپ ال‌ای‌دی اشکی، قارچی، شلنگی و نوری اشاره کرد. 

پرنورترین لامپ‌ها، لامپ‌های LED هستند و از بین لامپ‌های لوستر LED، لامپ لوستر فیلامنتی، پرنورترین است.

ظاهر لامپ‌های لوستر فیلامنتی شبیه لامپ‌های رشته‌ای قدیمی است و نوری تقریباً برابر همان لامپ‌ها دارند؛ اما وجه تمایز لامپ‌های لوستر LED، مصرف برق آن‌ها است، به‌طوری‌که نسبت به لامپ‌های رشته‌ای ۸۵ درصد مصرف برق کمتری دارند. از جمله لامپ LED مخصوصی که برای لوستر مورد استفاده قرار می‌گیرد، لامپ LED شمعی است، هرچند که در برخی از لوسترها همچنان از لامپ حبابی معمولی استفاده می‌شود. 

لامپ ال ای دی - انواع لامپ لوستر

مزایا و معایب لامپ ال ای دی (LED)

مهمترین مزیت لامپ LED طول عمر آن است. اگر از لامپ لوستر LED استفاده می‌کنید از۵۰ تا ۶۰ هزار ساعت می‌توانید به طول عمر آن اعتماد کنید. با توجه به اینکه خاموش و روشن کردن لوستر ممکن است به دفعات رخ دهد، طول عمر لامپ لوستر LED فاکتور مهمی است؛ پس این نکته مثبت را در ذهن داشته باشید که میزان خاموش و روشن کردن این لامپ‌ها بر طول عمر آن‌ها تاثیری ندارد. از دیگر مزیت‌های لامپ‌های LED بازدهی نور بالای آن‌ها است. براساس برآوردها این لامپ‌ها ده برابر توان مصرفی بازده نور دارند. 

اما لامپ‌های لوستر LED نقاط ضعفی هم دارند، از جمله مدل استفاده از لامپ لوستر LED به‌صورت سری است؛ که این مساله باعث می‌شود اگر یکی از لامپ‌ها با مشکل مواجه شود، تمامی لامپ‌های لوستر با مشکل روبرو شده و روشن نشوند. 

لامپ لوستر اس ام دی (SMD)

لامپ‌های SMD نسل جدیدی از لامپ‌های LED هستند که در طیف رنگی از آفتابی و مهتابی و به‌صورت چندتایی در کنار همدیگر قرار می‌گیرند. تمامی خصوصیات لامپ‌های LED بر این لامپ نیز حاکم است؛ اما دو ویژگی مثبت نسبت به آن دارد که مربوط به شدت نور و طول عمر است. 

اگر لامپ لوستر SMD است، نور بیشتری در فضا خواهید داشت، به‌علاوه اینکه لامپ لوستر عمر طولانی‌تر، تنوع رنگ بیشتر و حجم بسیار کمتری هم دارد. صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش گرمای تولیدی توسط لامپ، از دیگر مزایای این نوع لامپ است. از انواع لامپ SMD موجود در بازار می‌توان به لامپ SMD حبابی، لامپ اس‌ام‌دی پرژکتوری و لامپ ال ای دی دانلایت اشاره کرد. 

لامپ لوستر فیلامنتی

ظاهر این لامپ‌ها هیچ شباهتی به انواع لامپ‌های LED و رشته‌ای ندارد، به‌علاوه فناوری ساخت آن‌ها نیز متفاوت است و با القای الکتریکی کار می‌کنند. درون لامپ‌های لوستر فیلامنتی سه سیم باریک در درون یک سیم مسی قرارگرفته‌اند که در حکم میدان مغناطیسی عمل می‌کنند. در میدان مغناطیسی یک قوس جیوه‌ای ایجاد و نور ماورابنفش ایجاد می‌کند که با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیست.

نور ماوراءبنفش با مواد فسفورسنت موجود در لامپ برخورد و در نهایت نور تولید می‌شود. اگر هدفتان از لوستر بیشتر روشنایی است تا زیبایی، روی لامپ لوستر فیلامنتی حساب باز نکنید، چرا که نور زیادی تولید نمی‌کنند و تنها می‌توانید به فاکتور زیبایی آن اکتفا کنید. این نکته را درنظر داشته باشید که در بین لامپ لوستر فیلامنتی، نوع سرپیچ شمعی آن پراستفاده‌تر هستند. 

لامپ های فلامینیتی - انواع لامپ لوستر

لامپ لوستر سوزنی

لامپ‌های سوزنی در انواع مختلف و کاربردهای مختلفی وجود دارند؛ اما لامپ‌های سوزنی در لوسترهای رشته‌ای و لوسترهای LED بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. قابلیت تعویض آسان لامپ لوستر سوزنی، همچنین اندازه کوچک و شدت نور بالا و در نهایت صرفه‌جویی در مصرف برق، منجر به اقبال عمومی به آن شده است. به‌علاوه این نوع لامپ طول عمر بالایی، بیش از۳۰ هزار ساعت دارد. مواد به‌کاررفته در بدنه لامپ سوزنی سفید است و در گروه لامپ‌های کوچک مقیاس قرار می‌گیرد. 

احتمالاً لامپ لوسترهای قدیمی از نوع لامپ‌ لوستر سوزنی بوده است، لامپ هالوژن گازی، G۴، G۹ نسل قدیمی لامپ‌های سوزنی هستند که مصرف بالاتری نسبت به نسل جدید دارند. البته مصرف G۴ نسبت به G۹ کمتر است و طول عمر بالاتری هم دارد. جدیدترین نمونه لامپ‌های سوزنی، از نوع LED-SMD هستند که نور بیشتر و مصرف برق کمتری دارند و در نتیجه نسبت به لامپ‌های سوزنی قدیمی ارجح‌تر هستند. لامپ‌های سوزنی SMD روکش ژله‌ای دارند و به‌همین دلیل به آن‌ها لامپ سوزنی ژله‌ای نیز می‌گویند. 

پیشنهاد خواندنی؛ راهنمای خرید انواع لوستر

انواع لامپ‌های سرپیچ استارتی

از لامپ‌های سرپیچ استارتی در لوسترهای ریسه‌ای و در انواع مختلف استفاده می‌شود که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد. 

  • لامپ‌های استارتی هالوژنی
  • لامپ‌های سرپیچ استارتی ال ای دی (LED)
  • لامپ سرپیچ استارتی اس ام دی (SMD)
  • لامپ سرپیچ استارتی سی او بی (COB)

  • لامپ‌های لوستر سرپیچ شمعی (E۱۴)

  • لامپ‌های لوستر سرپیچ معمولی (E۲۷)

  • لامپ‌های لوستر سرپیچ استارتی

برای دیدن آگهی‌های انواع لامپ کلیک کنید

لامپ‌های استارتی هالوژنی

این لامپ‌ها در گروه لامپ‌های پرمصرف و با حرارت فوق‌العاده بالا معرفی می‌شوند. مصرف برق این لامپ‌ها ۵۰ وات برآورد شده است. 

لامپ‌های سرپیچ استارتی ال ای دی (LED)

لامپ‌های سرپیچ استارتی ال ای دی (LED) نسل سوم از لامپ‌هایی هستند که از دیود نورافشان در آن‌ها استفاده می‌شود. ویژگی این لامپ‌ها نسبت به لامپ‌های لوستر هالوژنی، مصرف کمتر و طول عمر بیشترشان است. در این نوع لامپ‌های لوستر به‌جای لامپ‌های پر مصرف از چند لامپ ال. ای. دی استفاده شده است و مصرف آن نیز بین ۳ تا ۶ وات است. به‌علاوه تنوع رنگ نیز در این لامپ‌های لوستر بالاست. 

لامپ سرپیچ استارتی اس ام دی (SMD)

لامپ سرپیچ استارتی اس ام دی (SMD) ورژن به‌روز شده لامپ‌های سرپیچ استارتی ال‌ای‌دی هستند که کم‌مصرف‌تر بوده و پرنورتر نیز هستند. 

لامپ سرپیچ استارتی سی او بی (COB)

اگر می‌خواهید لامپ لوستر شما در عین کم‌مصرف بودن، از شدت روشنایی بیشتری برخوردار باشد این مدل لامپ لوستر را مدنظر قرار دهید. وجود یک شیشه که مانند ذره‌بین عمل می‌کند، باعث تولید بیشتر نور در مقابل همتایان خود را در عین کم‌مصرف بودن در این نوع لامپ‌ها فراهم می‌کند. سرپیچ لامپ‌های لوستر در انواع سرپیچ شمعی، سرپیچ معمولی و سرپیچ استارتی وجود دارند. 

لامپ‌های لوستر سرپیچ شمعی (E۱۴) 

لامپ‌های لوستر سرپیچ شمعی (e۱۴) پرمصرف، بین ۴۰ تا ۶۰ وات برق مصرف می‌کنند که این عدد در لامپ‌های لوستر (e۱۴) کم‌مصرف به ۹تا ۱۸ وات و در بین لامپ‌های لوستر (e۱۴)، LED, SMD و لامپ لوستر (e۱۴) فلامینی، به ۳ تا ۶ وات می‌رسد. بیشترین میزان نور در بین این لامپ‌ها متعلق به لامپ‌های لوستر (e۱۴) LED و لامپ لوستر (e۱۴) SMD با ده برابر میزان نور است. بالاترین میانگین طول عمر نیز مربوط به لامپ‌های لوستر (e۱۴) SMD با ۶۰ تا ۸۰ هزار ساعت می‌رسد.

لامپ‌های لوستر سرپیچ معمولی (E۲۷) 

لامپ‌های لوستر سرپیچ معمولی (E۲۷) در انواع پرمصرف و کم‌مصرف، LED و SMD وجود دارند. لامپ‌های لوستر (E۲۷) پرمصرف ۱۰۰ وات برق مصرف می‌کنند، این عدد در لامپ‌های لوستر (E۲۷) ۹تا۳۲ وات و در لامپ‌های لوستر (E۲۷) نوع LED, SMD، بین ۹ تا ۲۰ وات است. بیشترین میزان نور در این لامپ‌ها مربوط به لامپ‌های لوستر (E۲۷) نوع LED, SMD است که میزان نور آن‌ها ده برابر مصرف است. بیشترین میانگین طول عمر در این لامپ‌ها به نوع SMD مربوط است که ۶۰ تا ۸۰ هزار ساعت می‌رسد. 

لامپ‌های لوستر سرپیچ استارتی 

لامپ‌های لوستر سرپیچ استارتی در انواع هالوژنی، LED، SMD و COB وجود دارند. لامپ‌های لوستر سرپیچ استارتی ۵۰ هالوژنی وات برق مصرف می‌کنند، این عدد در لامپ‌های لوستر سرپیچ استارتی LED بین ۳ تا ۶ وات و در لامپ‌های لوستر سرپیچ استارتی SMD و COB بین ۴ تا ۶ وات است. بیشترین میزان نور در این لامپ‌ها مربوط به لامپ‌های لوستر سرپیچ معمولی است که میزان نور، ۱۵ برابر مصرف است. بیشترین میانگین طول عمر در این لامپ‌ها به نوع SMD و COB مربوط است که ۶۰ تا ۸۰ هزار ساعت می‌رسد. 

قیمت انواع لامپ لوستر

توجه به قیمت خرید لامپ لوستر نیز بسیار مهم است. با توجه به ابعاد لوستر، هرچه لامپ لوستر کم‌مصرف‌تر باشد، صرفه اقتصادی بیشتری برای خریدار به‌همراه خواهد داشت.

  • در بین انواع لامپ‌های لوستر، لامپ‌های پرمصرف ارزان‌ترین قیمت را دارند.
  • بین انواع لامپ‌های معمولی نیز سرپیچ استارتی‌ها قیمت گران‌تری را دارند. 
  • گران‌ترین لامپ‌های لوستر، لامپ‌های سرپیچ معمولی SMD هستند. قیمت لامپ لوستر SMD از ۱۴ هزار تومان به بالا شروع  می‌شود.
  • پس از آن لامپ‌های سرپیچ استارتی COB بالاترین قیمت را به‌خود اختصاص داده‌اند؛

اما توجه به طول عمر و مصرف برق این لامپ‌ها، توصیه می‌شود که بر روی خرید لامپ LED و SMD تمرکز کنید.

***

[horizontal_slider url=’tehran/lamps’  title=”آگهی‌های انواع لامپ و چراغ را در دیوار ببینید”]

 

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search