یکی از کابوسهای ترسناکی که افراد یک خانه شاید با آن روبهرو شوند، این است که به خانه بروند و ببینند همه جا را آب فرا گرفته است. یا همسایه بالایی یا پایینی بیایند و از این مسئله شاکی باشند که آب فاضلاب آن واحد وارد خانهشان شده است. ضرر و زیانی که با وارد شدن آب به خانهها ایجاد میشود فقط متخص واحد خودتان نیست و خیلی وقتها دیگران را هم تحتالشعاع خودش قرار میدهد. پس برای این که بهعنوان صاحبخانه یا مستأجر تصمیم به سکونت در خانهای بگیرید، بهتر است فوت و فن اولیه برای چک کردن سلامت لولهکشی خانه و باید و نبایدهایش را بدانید.
لوله پلاستیکی یا گالوانیزه؟
یکی از مهمترین نکات در لولهکشی خانه، سالم بودن لولههای کار شده است. اگر لولهها سالم نباشند ممکن است باعث ترکیدگی شود و همه جا را آب فرا بگیرد و به پی و نمای ساختمان خسارت جدی وارد کند. اولین قدم برای چک کردن لولههای ساختمان این است که بدانید لولهها گالوانیزه هستند یا پلاستیکی. اگر لولهها پلاستیکی باشند پعمر ساختمان خیلی روی آنها تأثیری ندارد و معمولا سالم میمانند، اما لولههای گالوانیزه حداکثر باید بعد از گذشت ۱۰ تا ۱۵ سال استفاده، تعویض شوند. لولههای به اصطلاح پلاستیکی، انعطاف بیشتری نسبت به انواع لولههای گالوانیزه و آهنی دارند و اگر ایرادی در لولهکشی پیش بیاید به راحتی میتوان آنها را رفع کرد.
شیر قطع کن، برای هر واحد
وظیفه شیر قطع و وصل آب این است که اگر ساختمان نیاز به تعمیر و قطع شدن آب داشته باشد میتوان به راحتی بدون این که برای سایر ساکنان ساختمان ایجاد مشکل کند، آب واحد خودتان را قطع و به مشکلتان رسیدگی کنید. به این نکته توجه داشته باشید که هر واحد برای خودش یک شیر قطع کن داشته باشد.
در ویدیوی زیر، نکات جالبتوجه و کاربردی برای چک کردن لولهکشی ساختمان مشاهده میکنید.
تشخیص ترکیدگی لوله
اگر از ظاهر لولهها و عمر ساختمان به این نتیجه رسیدید که لولهها سالم هستند، بهتر است قبل از تصمیمگیری برای خرید یا اجاره خانه نگاهی به دیوارها، سقف و کف داشته باشید. اگر لولهای ترکیده باشد، نشانههایش را میتوانید از ترکهای عمیق و زردآبهایی که روی سقف، کف و دیوارهای خانه دیده میشود تشخیص دهید.
یک راه سادهتر هم وجود دارد، اینکه قبضهای آب را چک کنید، اگر میزان مصرف آب زیاد باشد میتوان احتمال داد که در جایی خارج از دید لولهای ترکیده یا نشتی دارد. در این بین نگاهی هم به کفپوشها بیندازید. اگر لولهکشی از کف باشد و احتمال ترکیدگی برود، مهمترین چیزی که با چشم قابل دیدن است، لق شدن کفپوشها و تغییر فرمشان است.
آگهیهای خدمات لولهکشی تهران در دیوار
لولهکشی زیرسقفی یا کف؟
لولهکشیهایی که از سقف خانه میگذرند معمولا در یک فضای سقف کاذب انجام میشوند و تمام انشعابها هم از همانجا به ساختمان میرسد. این نوع لولهکشی باعث میشود هزینه تعمیرات احتمالی در آینده بسیار کاهش پیدا کند، چون نیاز نیست تعمیرکار تمام کف ساختمان را بکند تا به لولهها برسد. علاوه بر این ساکنان ساختمان هم به زحمت کمتری میافتند و هر زمان هم که نیاز باشد در لولهکشی خانه تغییری ایجاد کنید میتوانید به راحتی این کار را انجام بدهید.
در این نوع لولهکشی عمر مفید لولهها هم بیشتر از زمانی است که لولهها در کف کار میشوند، زیرا امکان شکستگی یا آسیب رسیدن به لولههای کف بیشتر است. البته لولهکشی کف برای آنهایی که دوست دارند در زمستان کف خانهشان گرم باشد یک نکته بسیار مثبت است زیرا هر کجا که لوله آبگرم از آنجا رد شده باشد در تمام زمستان گرم و دلپذیر است.
با توجه به نکاتی که در بالا گفته شد میتوانید لولهکشی ساختمان مورد نظرتان را با دقت و به خوبی بررسی کرده تا از مشکلات احتمالی آتی جلوگیری بهعمل آورید. همچنین میتوانید سری به مطالب قبلی ما بزنید و قلقهای بررسی موتورخانه و سیمکشی ساختمان را یاد بگیرید.