ترخیص خودروهای وارداتی جدی شد

ترخیص خودروهای وارداتی جدی شد

در دولت سیزدهم بار دیگر تعیین‌تکلیف این خودروها مطرح شد و گمرک نیز چندی پیش گزارشی از وضعیت خودروهای رسوبی به وزارت اقتصاد ارائه کرد. این موضوع در حالی است که به‌تازگی با‌توجه‌به دستور رئیس‌جمهور مبنی بر پیگیری جدی برای تعیین‌تکلیف این خودروها، گمرک ایران پیش‌نویس مصوبه برای ترخیص خودروهای...

گرچه از سال ۹۷ تاکنون بارها و بارها اعلام شد که خودروهای در گمرک‌مانده در حال ترخیص هستند، اما هنوز هم تعداد زیادی از شرکت‌ها و خریداران منتظر ترخیص خودروهایشان هستند. درحالی‌که در فروردین ماه امسال تعدادی خودرو ترخیص شد، اما با گذشت ۸ ماه از سال ۱۴۰۰، هنوز خبری از ترخیص خودروهای باقی‌مانده از فهرست خاک‌خورده‌ها نشده است.

جریان تعیین‌تکلیف خودروهای دپو شده در گمرک به ۱۲ هزار و ۲۶۱ خودرویی برمی‌گردد که طی سال‌های گذشته وارد گمرک و بنادر شد، ولی به‌دلیل تغییر سیاست دولت و ممنوعیت واردات امکان ترخیص پیدا نکرد. درنهایت بعد از چند دوره مصوبه هیئت دولت، ۱۰ هزار و ۱۲ دستگاه ترخیص و ۲۲۴۹ دستگاه باقی‌مانده است.

در دولت سیزدهم بار دیگر تعیین‌تکلیف این خودروها مطرح شد و گمرک نیز چندی پیش گزارشی از وضعیت خودروهای رسوبی به وزارت اقتصاد ارائه کرد. این موضوع در حالی است که به‌تازگی با‌توجه‌به دستور رئیس‌جمهور مبنی بر پیگیری جدی برای تعیین‌تکلیف این خودروها، گمرک ایران پیش‌نویس مصوبه برای ترخیص خودروهای رسوبی را آماده و به وزارت اقتصاد ارائه کرد تا در دولت مطرح شود.

پیش‌‌نویس پیشنهادی برای تصویب در هیئت وزیران که از سوی ارونقی، معاون فنی گمرک ایران، به اسماعیلی، مشاور وزیر اقتصاد ، ارائه شده است، بر لزوم بازشدن ثبت سفارش برای تعیین‌تکلیف بخش زیادی از این خودروها تاکید دارد؛ به‌طوری‌که اعلام شده است که ثبت سفارش برای واردات خودروهای سواری که تا تاریخ ۱۶ دی‌ماه ۱۳۹۷ دارای قبض انبار اماکن گمرکی و مناطق ویژه و آزاد هستند، به‌صورت بدون انتقال ارز و از محل ارز متقاضی با اظهار منشأ ارز به بانک مرکزی بلامانع خواهد بود. بنابراین کلیه ثبت سفارش‌های قبلی خودرو اعم از بانکی و غیربانکی لغو خواهد شد.

خودروهایی که تا ۱۶ دی ماه ۱۳۹۷ دارای قبض انبار بوده و با رویه بانکی تأمین ارز شده‌ است، با پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز دریافتی با نرخ سامانه نیما و با ثبت سفارش بانکی قابل‌ترخیص است و هر نوع تخصیص ارز جدید برای این ثبت سفارش‌ها ممنوع خواهد بود.

سود بازرگانی ۴۰ درصد مازاد برای ترخیص

همچنین اعلام شده است خودروهای با ارزش بیش از ۴۰ هزار دلار با محاسبه و پرداخت ۴۰ درصد سود بازرگانی، مازاد بر مأخذ حقوق ورودی قابل ثبت سفارش و ترخیص هستند.

درمورد خودروهای سواری با حجم موتور بیشتر از ۲۵۰۰ سی‌سی نیز با تأکید بر اینکه امکان ترخیص وجود ندارد، موارد استثنا مطرح و تأکید شده است: خودروهای سواری مربوط به جانبازان طبق مصوبه بهمن ماه ۱۳۸۷ و اصلاحات بعدی آن که تا شهریور ماه ۱۳۹۳ وارد گمرک شده و دارای ثبت سفارش است، از این موضوع مستثنی هستند و امکان ترخیص خواهند داشت.

بر اساس مصوبه هیئت وزیران، خودروهایی که پرونده قضائی دارند، به‌شرط گرفتن برائت و رأی قطعی می‌توانند ترخیص شوند. خودروهایی که فاقد ثبت سفارش هستند، به دلیل این که از ابتدا تشریفات اداری را طی نکرده‌ است، طبیعتاً امکان ترخیص هم ندارند؛ مگر اینکه هیئت وزیران مصوبه دیگری را ابلاغ کنند.

آگهی‌های خرید و فروش خودرو

***

شما می‌توانید اخبار روز خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search