در بین خودروسازان ژاپنی، میتوان مزدا را یکی از خاصترین و متمایزترین شرکتها در مقوله طراحی دانست. استایل کلی محصولات مزدا از گذشته تا به امروز علیرغم حفظ سادگی، خاص و متفاوت بوده و برخلاف رقبای قَدَرَش یعنی تویوتا و میتسوبیشی در مقوله استایل و زیبایی شناسی به قول معروف «یک و سر و گردن» بالاتر بوده است.
برخی کارشناسان، دلیل اصلی این اتفاق را فلسفه طراحی عمیق و ریشهدار تیم طراحی مزدا معروف به KODO میدانند تا آنجا که تغییرات مدیربتی معمول در این دپارتمان طراحی اختلالی در روند و خط مشی مزدا وارد نکرده و به قول برخی کارشناسان، رشد و ارتقای طراحی در محصولات مزدا در نهایت آرامش اما عمیق و ریشهای انجام میشود. حضور افراد باتجربه همانند یاسوتاکه تسوشیدا در راس تیم طراحی استودیوی آمریکا مزدا با سابقهای درخشان در طراحی برخی مدلهای پرفروش و کلیدی و پرهیز از بهکارگیری استایلهای هیجانی و مُدهای زودگذر در طراحی از دیگر فاکتورهای مهم، کلیدی و متمایز در طراحی محصولات این شرکت هستند.
با این مقدمه به سراغ جدیدترین کراس اوور مزدا با نام CX-50 میرویم، خودرویی که بیش از گذشته ردپای مشارکت شراکت تویوتا در تولید آن دیده میشود چرا که CX-50 مدل ۲۰۲۲ به عنوان اولین خودروی تولیدی در ایالات متحده در کارخانه مشترک تولید «مزدا-تویوتا» در هانتسویل، آلاباما، تولید خواهد شد.
بیشتر بخوانید: معرفی اشکودا اسلاویا ۲۰۲۲
چهرهای خشن و فاقد اغراق، شکل گرفته بر پایه زبان طراحی KODO، تناسباتی پخته در طراحی بهویژه نمای جانبی، حفظ سادگی در استایل کلی بدنه از جمله خصوصیات این کراس جذاب هستند که البته با جزییاتی مدرن آمیخته شده است.
چهرهٔ خودرو با یک جلوپنجره عریض و مشکی که در طرفین با چراغهای اصلی ترکیب شده هماهنگی کاملی را با ورودیهای طرفین سپر داشته و همزمان شخصیتی شیک، جدی و مقتدر را پدید آورده است؛ ضمن آنکه ترکیب قطعات الحاقی مشکی بدنه، گارنیشها، زیر رکابی و باربند سقفی در هماهنگی با برچسبهای گرافیکی مشکی نصب شده بر روی درب موتور بر جذابیت آن افزوده است.
در طراحی نمای عقب خودرو نیز بازهم ترکیبی مدرن، اما ساده و شکیل با چاشنی اسپرتی را شاهد هستیم که شامل چراغهای با گرافیک برگرفته از چشم مار، دهانه اگزوزهای دوبل و حجم پردازی استادانه سپر میشود.
اما در بخش فنی و در نسخهٔ پایه، CX-50 با یک موتور ۲.۵ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی عرضه میشود، در حالی که گزینه ۲.۵ لیتری توربوشارژ نیز در برنامه تولید قرار دارد ضمن آنکه هر دو موتور با یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک و بهصورت 4WD عرضه میشوند. البته مزدا تاکید کرده که نسخه هیبرید و نمونه برقی CX-50 در خط تولید عرضه خواهند شد.
بیشتر بخوانید: معرفی هیوندای کانسپت Seven
بد نیست بدانید سامانه 4WD استاندارد i-Activ دارای ویژگی «انتخاب حالت یا وضعیت رانندگی» است. امکانی که مزدا آن را Mi-Drive مینامد و کاربران میتوانند با توجه به شرایط جاده آن را تنظیم کنند. در بخش آپشن و امکانات نیز خریداران میتوانند رنگ بدنه خاکی با گرافیک و استیکرهای خاص بدنه را انتخاب کنند تا هر چه بیشتر با شخصیت مورد نظر مزدا برای این کراس اور مدرن مطابقت داشته باشد.
با ورود به داخل کابین CX-50، همچنان چیدمان و ترکیببندی طراحی خاص مزدا با تاکید بر راحتی و تمرکز راننده را مدنظر داشته که با مواد و متریال با کیفیت و درجه یک پوشش داده شده است. با این حال، سبک طراحی صندلیها درکنار ترکیب رنگ داخلی تراکوتا و مونروف پانوراما بر جذابیت این مدل افزوده است.
مزدا هنوز اطلاعاتی درباره قیمت CX-50 منتشر نکرده است، اما تولید این کراس اوور خوش استایل در اوایل سال ۲۰۲۲ آغاز میشود و فروش آن در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.