همکاری سایپا و ایران خودرو در تولید خودرو

همکاری سایپا و ایران خودرو در تولید خودرو

مهدی خطیبی اعلام کرد: به‌زودی امکان بهره‌مندی سایپا از توانمندی‌های گروه صنعتی ایران‌ خودرو در زمینه قوای محرکه فراهم خواهد شد و اعلام این موضوع از سوی مدیرعامل ایران خودرو مهر تأییدی بر تمام اخبار در خصوص همکاری مشترک دو شرکت بزرگ خودروسازی ایران بود.

سال‌های متمادی است که بر همکاری گروه خودروسازی سایپا و ایران خودرو تأکید می‌شود، اما در هیچ مقطع زمانی دو مجموعه نتوانستند همکاری مشترک را تعریف کنند. بااین‌حال پس از مطرح‌شدن تمایل وزارت صمت به همکاری شرکت‌های سایپا و ایران خودرو، این امر به واقعیت نزدیک شده است و انتظار می‌رود نخستین گام این همکاری تأمین پیشرانه خودرو شاهین از سوی ایران خودرو باشد.

هرچند بحث تجمیع دو خودروسازی بزرگ ایران شانس ناچیزی دارد و چیزی در حد صفر است، اما همکاری‌های مشترک ایران خودرو و سایپا در برخی موارد به واقعیت نزدیک شده است. تجمیع خودروسازان در جهان امری مرسوم است که در ایران نمی‌توانیم انتظار تحقق این رویا را داشته باشیم.

با وجود مشکلاتی که در همکاری‌های دو شرکت و چگونگی انجام آن وجود دارد، اما با فشاری که از سوی دولت سیزدهم و وزارت صمت در این خصوص به خودروسازان تحمیل شده است، پیش‌بینی می‌شود که این همکاری در گام نخست باعث تأمین موتور شاهین خواهد بود. اگر می‌بینیم شرکت‌های خودروساز بزرگ به قدرت رسیدند و می‌توانند در بازارهای مختلف حضور پیدا کنند به‌جهت همکاری، تعامل و استفاده از پتانسیل سایر شرکت‌های خودروساز و حتی رقیب است.

هرچند نمی‌توانیم منکر وجود فشار دولتی برای تحقق این امر باشیم، اما نباید تمایل مدیران عامل جدید دو شرکت را نیز نادیده گرفت؛ چراکه این همکاری و چگونگی ادامه آن در دیدار محمدعلی تیموری مدیرعامل سایپا و مهدی خطیبی مدیرعامل ایران خودرو شکل و شمایل واقعی‌تری به خود گرفته است.

در دیدار دو مدیرعامل همکاری مشترک بین دو مجموعه خودروسازی بعد از سال‌ها و در راستای ابلاغ فرمان رئیس‌جمهوری و توصیه‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح شد و توافقاتی نیز حول محور همکاری در سایت‌های خارج از کشور شکل گرفت. با همکاری‌های مشترک می‌توان به توسعه صنعت خودرو، تولید کیفی، محصولات ایمن، کاهش قیمت تمام‌شده، تحویل به‌موقع خودرو به مردم، افزایش صادرات و حضور پررنگ در بازار کشورهای هدف دست یافت.

[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’  title=”جدیدترین آگهی‌های خودرو”]

البته باید یادآور شویم که بیشتر این اتفاقات بدون پوشش رسانه‌ای رخ داده است و آنچه مطرح می‌شود، بر اساس گفته‌های جسته و گریخته مقامات دو شرکت و وزارت صمت است. خودرو شاهین از ابتدا با برخی مشکلات در پیشرانه خود مواجه بود، تا جایی که درخواست پیشرانه EF7 ایران خودرو را به این شرکت ارسال کرده بود که به‌دلیل مسائل رقابتی با مخالفت ایران خودرو روبه‌رو شد.

پیشرانه EF7 ایران خودرو می‌توانست یک گزینه مناسب برای سایپا شاهین باشد؛ چراکه با حجم ۱٫۷ لیتری می‌تواند قدرتی برابر با ۱۱۴ اسب بخار و گشتاور ۱۵۵ نیوتن‌متر را تولید کند. با وجود مخالفت ایران خودرو با این درخواست، فشارهای دولتی موجب شد تا ایران خودرو در موضع خود تغییراتی ایجاد کند. علاوه بر جلوگیری از سرمایه‌گذاری‌های غیراقتصادی به‌واسطه این همکاری دو جانبه، مدیریت هزینه‌های تولید و همچنین کاهش قیمت بهای تمام‌شده خودرو مهم‌ترین دستاوردی است که در این همکاری مشترک محقق خواهد شد.

همکاری دو شرکت ایران خودرو و سایپا که در سال ۱۴۰۰ به‌صورت جدی پیگیری می‌شد، به جایی رسید که مهدی خطیبی مدیرعامل ایران خودرو در اسفندماه همان سال رسماً اعلام کرد: «طبق مذاکرات و تفاهم اولیه‌ای که با مدیرعامل شرکت سایپا صورت گرفته، به‌زودی امکان بهره‌مندی این شرکت از توانمندی‌های گروه صنعتی ایران‌ خودرو در زمینه قوای محرکه فراهم خواهد شد. در سال ۱۴۰۱ ایران‌ خودرو ۱۰ هزار موتور و گیربکس برای تجهیز محصول شاهین سایپا تولید خواهد کرد.»

اعلام این موضوع از سوی مدیرعامل ایران خودرو مهر تأییدی بر تمام اخبار در خصوص همکاری مشترک دو شرکت بزرگ خودروسازی ایران بود. اکنون با گذشت یک ماه از اعلام این خبر توسط مدیرعامل ایران خودرو، بحث تأمین پیشرانه شاهین از سوی ایران خودرو وارد فاز جدیدی شده است و یک مدیر پیش‌کسوت صنعت خودرو از آغاز این همکاری در گام نخست خبر داده است. همچنین در جهت توسعه صادرات محصولات گروه خودروسازی سایپا به کشورهای همسایه، صادرات به ارمنستان با استفاده از بخشی از امکانات ایران خودرو صورت خواهد گرفت.

سایپا شاهین در صورتی که با پیشرانه TU5 پلاس وارد بازار شود، می‌تواند قدرتی برابر با ۱۱۳ اسب بخار و گشتاور ۱۴۴ نیوتن‌متر را تولید کند که نسبت به پیشرانه m15 که قدرتی برابر با ۱۱۰ اسب بخار و گشتاور ۱۷۸ نیوتن‌‌متری دارد و در حال حاضر روی این خودرو نصب است، می‌تواند برای مشتریان این خودرو جذاب‌تر باشد. موتور TU5 پلاس همان پیشرانه‌ای است که خودروهای تارا و رانا پلاس به آن مجهز شده است.

***

شما می‌توانید جدیدترین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید.

[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’  title=”جدیدترین آگهی‌های خودرو”]

اخبار مرتبط

۵ نکته مهم برای خرید امن خودرو از دیوار

شرط تایید مالکیت برای ثبت آگهی رایگان دیوار در دسته خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *